Д-р Желязко Арабаджиев: Белите дробове са най-атакувани от коронавируса

Животът днес

Д-р Желязко Арабаджиев: Белите дробове са най-атакувани от коронавируса

9612
на 27.11.2020
Д-р Желязко Арабаджиев: Белите дробове са най-атакувани от коронавируса
Автор:   ПИК

Белите дробове са най-атакувани от коронавируса. Това заяви в сутрешния блок на БНТ д-р Желязко Арабаджиев - началник на Отделение по медицинска онкология в столична болница. 

препоръчано

"Бяхме притеснени за хората с белодробни заболявания и рак на белите дробове в условия на пандемия. Между 7-12% е заболеваемостта на световен мащаб с коронавирус на пациентите с рак на белите дробове", каза още той. 

"Ракът на белите дробове се третира все по-успешно последните 10 години. Ранната диагностика е най-важна", допълни д-р Арабаджиев. 

"Плановите операции при онкоболни пациенти не подлежат на отлагане", категоричен бе експертът. 

Относно предположенията, че цигарите помагат срещу COVID-19, д-р Арабаджиев заяви: "Не може по никакъв начин да се рекламира този верен навик." 

"Онкоболните са чувствителни към всичко. Осъществяваме контакт със заразени и даваме предписания за техните медикаменти", разкри д-р Желязко Арабаджиев. 

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това