Д-р Иван Кючуков: Атеросклерозата е съвременният убиец № 1

Гост

Д-р Иван Кючуков: Атеросклерозата е съвременният убиец № 1

135425
на 28.11.2015
Д-р Иван Кючуков: Атеросклерозата е съвременният убиец № 1
Автор:   ПИК

Абсурд е да се рекламира маргарин с деца по телевизиите

Д-р Иван Кючуков е един от малкото специалисти у нас, които лекуват разширени вени по изключително модерния по света метод лазерна аблация – премахване чрез лазер. Кючуков е сърдечно-съдов хирург с близо 20-годишна практика, посветил се на миниинвазивното лечение на венозни заболявания, което е безболезнено и изключително ефективно.
 

препоръчано

В САЩ една такава процедура струва между 10 и 20 хил. долара, а у нас - 1600 лв., затова много наши имигранти летят до вкъщи специално за да се лекуват. Д-р Кючуков е специализирал във Великобритания и Германия, които наред с Франция и Щатите, са първите страни, въвели метода преди около 15 години.

 

 

- Д-р Кючуков, с какво лазерното премахване на вени се различава от познатите досега методи у нас?
 

- Повечето специалисти практикуват класическия хирургичен метод, който е със 100-годишна давност. Нарича се стрипинг /изтръгване на вената/ и е по-болезнен, възстановяването е по-бавно, има разрези, белези, шевове. Миниинвазивните методи - основният е лазерната аблация - го превъзхождат в голяма степен. При използването на лазер има само убождане, няма разрез, няма опасност от инфекции, няма шефове, няма болка, няма рецидиви. Обработената вена се свива, остава в организма и постепенно се резорбира от него. Проблемът с разширените вени е като айсберг - това, което се вижда на повърхността, са само разклонения на вените в дълбочина, които всъщност не са видими. Проблемите са при тях. А това, което пациентите виждат като разширени вени под кожата, се третира по друг начин след аблацията ....

 

Останолото четете тук.

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това