Д-р Кунчев: Ако карантинираме всички управници, ще трябва да затворим държавата

Политика

Д-р Кунчев: Ако карантинираме всички управници, ще трябва да затворим държавата

7966
на 27.10.2020
Д-р Кунчев: Ако карантинираме всички управници, ще трябва да затворим държавата
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

"Трябва да има ясен регламент. Очевидно е, че не можем да затворим държавата, а ако карантинираме всички управници, на практика ще се случи точно това. Затова в заповедта ще бъде описано при какви длъжности е възможно след два отрицателни теста, направени през два дни, карантината да бъде сваляна."

Това коментира пред медии главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Повод е скандалът със свалената карантина на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов, след като и двамата бяха посочени като контактни лица на заразени, а впоследствие Борисов също даде положителен тест. Прекратяването на самоизолацията им беше потвърдено от столичната РЗИ, като според директора й Данчо Пенчев има изключения за хора на такива позиции. Здравното министерство обаче го опроверга, че правилата важат за всички, а Пенчев подаде оставка в понеделник.

Според Кунчев заповедта трябва да бъде прецизирана, като в нея бъдат описани длъжности изключения, при които ще бъде възможно изолацията да бъде отменена. "Сега аз съм в карантина, представете си, че затворим цялото здравно министерство, защото министърът е общувал с премиера или неговите заместници са общували с него. Кой ще движи нещата", пита инспекторът.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ОБНОВЕНА) Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК