Евакуираха влак с евродепутати

ЕС

Евакуираха влак с евродепутати

15151
преди 5 часа
Евакуираха влак с евродепутати
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Влак, превозващ няколко евродепутати, беше евакуиран след инцидент.

препоръчано

"Локомотивът се взриви по неизвестни причини", съобщи в платформата X пресаташето на Европейския парламент Еманюел Фулон.

Пътниците, включително евродепутати, бяха евакуирани и посъветвани да се подслонят в тунел. Все още не е ясно какво се е случило, нито къде е станал инцидентът.

Влакът е пътувал от Страсбург за Брюксел, пише Digi24.

Европейският парламент (ЕП) има две седалища - Страсбург и Брюксел. 

"Вероятно технологичен проблем, иначе периметърът щеше да е още по-голям", написа в коментар минути след публикацията си Фулон, но малко след това добави: "Периметърът за сигурност току-що увеличи, станцията се изпразва".

"След влака на SNCF, който случайно ни отведе до Дисни и сега този инцидент/злополука, никога не вземайте влака с мен", написа с усмивка той в друг коментар 27 минути след поста си.

"Труд news" припомня, че пред октомври миналата година влак, превозващ стотици евродепутати и служители на Европейския парламент, се озова в "Дисниленд" след грешен завой по пътя за Страсбург.

Тогава Еманюел Фулон се пошегува, че парламентът трябва да приеме крилатата фраза на Дисни: "Където мечтите се сбъдват".

Всеки месец Европарламентът наема влакове изключително за нуждите на законодателите и на своите служители, за да ги придвижи между двете си седалища в Брюксел и Страсбург, в Източна Франция.

Това е ежемесечен смут, който е залегнал в договорите на Евросъюза и е яростно защитаван от Франция, но често бива осмиван като пътуващ цирк, в който анимационният герой Гуфи би се гордял да участва, коментира тогава Politico.

Пожар е един от влаковете?

Журналистът от Politico Макс Гриера също писа в мрежата X за хаоса на гарата в Страсбург от последния час.

"Целият Европарламент е заседнал на гарата в Страсбург – пожар в един от влаковете, движението е спряно", съобщи той преди минути и посочи: "Хаотична евакуация, на хората се казва да оставят багажа си вътре, след като вече го бяха взели със себе си и излезли".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки
ПИК TV x
НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОМЯНАТА! Хората на Слави с нов хит: Като Кирцата съм проста, от години свикнала съм да подписвам само него... (УНИКАЛНО ВИДЕО) НА ВНИМАНИЕТО НА "ПРОМЯНАТА"! Хората на Слави с нов хит: Като Кирцата съм проста, от години свикнала съм да подписвам само него... (УНИКАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 135
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК