Евакуираха три села в Гърция заради пожар

Балкани

Евакуираха три села в Гърция заради пожар

6826
на 19.07.2023
Евакуираха три села в Гърция заради пожар
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Трети ден продължава пожарът в област Атика. При силен вятър е невъзможно да се намали огнения фронт, коментират пожарникарите. На Родос от днес горят кипариси и борове.

препоръчано

Гърция получи европейска помощ с хеликоптери и пожарникари.

Борова гора е обхваната от пожар на остров Родос. Евакуираха жителите на три села. Преместиха на друго място на острова туристите от хотел, който се намира в близост до пожарния фронт. Гасят по въздух. Гори борова гора, недостъпна за водоноски, съобщават пожарникарите.

Прехвърлиха огнеборци и доброволци от съседни острови в помощ на жителите на остров Родос. Пристанищните власти са готови с кораби на морска охрана и частни яхти да евакуират хора по море, ако се наложи, съобщават от Гражданска защита.

свързани новини

В област Атика трети ден се борят с разпалвани огнища от вятъра. Изгоряха къщи. Няма пострадали хора.

В рамките на европейска взаимопомощ Гърция получи днес четири хеликоптера. В помощ на гръцките огнеборци пристигат екипи от други европейски страни.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК