Вход
София
Времето в София 17 o C

Ева Майдел: Регулирането на новите технологии трябва да насърчава малките и средни предприятия

Ева Майдел: Регулирането на новите технологии трябва да насърчава малките и средни предприятия

на 15.12.2019
4684
6
Ева Майдел: Регулирането на новите технологии трябва да насърчава малките и средни предприятия
Автор: ПИК
15.12.2019
6
4684

Регулирането на новите технологии не трябва да има възпиращ ефект, напротив, трябва да насърчава новаторски решения и да създава стойност, както за бизнеса така и за гражданите. Ще бъде грешка, ако новите регламенти за анализиране и споделяне на данни, както и правилата за използване на технологиите с изкуствен интелект са в ущърб на малките, средни и микро предприемачи.

Ева Майдел: Фейсбук да докаже, че ползва данните ни според закона

Ева Майдел: Фейсбук да докаже, че ползва данните ни според закона

„Фейсбук има място на масата за преговори за това...

на 03.12.2019

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ и групата на ЕНП Ева Майдел тази седмица в Брюксел по време на дискусия за новата дигитална програма на Еврокомисията, съобщават от пресофиса на Майдел.

Тя потвърди, че в Комисията за индустрия, енергетика и научни изледвания към Европейския парламент, на която тя е член, ще бъде активно ангажирана в изготвянето на новите регламенти. Тя добави, че правилата трябва да са лесно приложими, така че гражданите да имат яснота за това кой и как обработва данните им, както и възможност сами да решават дали са съгласни с ползването им.

„Трябва да научим уроците от GDPR и да направим преглед какво работи и какво има нужда от подобрение.”, коментира евродепутатът.

В отговор на въпрос дали изкуственият интелект и роботизацията крият заплаха, Майдел заяви, че в много случаи помощта, предоставена от приложения и технологии, които са основани на изкуствен интелект остава незабелязана. „Siri, Cortana, Alexa и Google асистент са част от ежедневието ни, помагайки ни да спестим най-важния си ресурс: времето.

Въпреки това, за да разберем какво може и какво не може изкуственият интелект, трябва да разберем, че основната „суровина”, която използват тези приложения и системи, са данните – лични и нелични данни. Мой ангажимент в Европейския парламент ще бъде да намеря баланса между данните, които могат да се споделят безопасно и тези, които са със специален статут, например медицинските досиета.”, коментира Ева Майдел.

В дискусията взеха участие Даниел Браун, заместник-шеф на кабинета на Еврокомисар Вера Йоурова, старшият вице-президент на технологичната компания IBM Мартин Йетер и Марцел Колая от Зелената партия в ЕП. Основен аспект на разговора беше очакваният от Еврокомисията регламент за етичен изкуствен интелект. „Етичен подход при ИИ ще даде възможност на предприятията да тестват границите на технологиите, като се уверят, че правят това за доброто на хората и зачитат ценностите на нашето общество без да дискриминират, без да се нарушава правилото за неприкосновеност на личната информация.”, допълни евродепутатът от групата на ЕНП в ЕП Ева Майдел.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 23977
архив

Брокер лежи в болница. Сестрата му мери температурата. - Колко е, сестра? - пита той. - Тридесет и девет. - Когато стигне четиридесет, продавайте.

 

няма нови новини
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
сега
2092
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Терор на Румънското посолство! Силоваци крещят на хората от блоковете: Свини герберски, сега ще се качим да ви потрошим! Десетки треперят, блокирани в градския транспорт (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
x
ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ: Ето как трябва да закусвате
x