Евгени Будинов скастри Минеков заради Закона за филмовата индустрия: Съсипа културата за няколко месеца

Епицентър

Евгени Будинов скастри Минеков заради Закона за филмовата индустрия: Съсипа културата за няколко месеца

19466
на 15.09.2021
Евгени Будинов скастри Минеков заради Закона за филмовата индустрия: Съсипа културата за няколко месеца
Автор:   ПИК

Актьорът и бивш депутат от парламентарната група на ГЕРБ Евгени Будинов критикува служебния министър на културата Велислав Минеков.

препоръчано

Будинов е недоволен от неадекватните действия на министъра на Румен Радев спрямо Закона за филмовата индустрия, промени в който бяха приети по времето на 44-то народно събрание.

"Минеков е неможач или как се съсипва култура за няколко месеца... За съжаление отново сме излъгани от служебния министър на културата - Велислав Минеков. Заради огромна некомпетентност и абсолютно безразличие към нас - хората на културата - все още не е внесен правилник за прилагане на Закона за филмовата индустрия, дори не е изготвен такъв и не е предложен за обществено обсъждане.

Въпреки усилията на толкова много хора, които участвахме в промяната на закона, преборихме се за историческото увеличение на бюджета за кино, на практика тази година ще бъде нулева за българското кино и за всички творци, които работят в него. Няма такъв срам! И всичко това се случва, защото имаме най-некадърното управление на Министерството на културата от много време насам.

Служебният министър беше забравил да внесе и предложение за актуализацията на бюджета за култура, но благодарение на Комисията по култура, въпреки министъра и неговата неадекватност, бяха гласувани допълнителни над 16 милиона лева.

И сега… помните ли, че още през май, с влизането си във властта Минеков заяви гръмко по всички медии, че за два месеца ще направи толкова, колкото не е направено за 10 години! Какво се случи??? Вчера, същият този министър заяви отново пред медиите, че съжалява, че няма право на дългосрочни решения и, че е трудно за ден и за два да направиш нещо съществено.

Толкова за обещанията! Започнаха оправдания и лъжи. Мисля, че е крайно време да свалим доверието си към служебните лица, които управляват некадърно!", написа Будинов във Фейсбук.

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това