Вход
София
Времето в София 6 o C

Евродепутатите ни впрегнаха армия от 135 сътрудници

Евродепутатите ни впрегнаха армия от 135 сътрудници

на 28.11.2019
8305
3
Евродепутатите ни впрегнаха армия от 135 сътрудници
Автор: ПИК
28.11.2019
3
8305

135 са сътрудниците, които подпомагат в работата им българските евродепутати в Европейски парламент. 42-ма от тях работят в Брюксел, Люксембург или Страсбург, където се провеждат пленарните заседания. Останалите 93-ма са местни сътрудници, подпомагащи евродепутатите у нас.

Превозвачите искат среща с новите евродепутати

Превозвачите искат среща с новите евродепутати

Превозвачите искат среща с новоизбраните български...

на 27.05.2019

Всъщност всеки евродепутат има право да си назначи свой собствен персонал. Максималната сума за всички разходи е 24 943 евро на член на ЕП, въпреки че самите средства не се плащат директно на самите евродепутати.

Те могат да назначат най-много трима акредитирани парламентарни сътрудници, като при определени условия броят им може да нарасне до четирима. Има и ограничения за това каква част от парите може да се използва за тяхното назначаване. За тях трябва да отива най-малко една четвърт от общия бюджет.

Докато сътрудници, които са дислоцирани в Брюксел, се обслужват от администрацията на ЕП, то за тези по места това е осъществява от т.нар. платежни посредници, които в повечето случаи са фирми. Най-много 75% от общия бюджет може да бъдат използвани за местните парламентарни сътрудници.

От българските представители в ЕП най-много сътрудници има Атидже Алиева-Вели от ДПС, която разполага в нейна помощ с 14 човека, пише "Монитор".

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 3473
архив

Щирлиц се крие в един изоставен блок в покрайнините на Берлин, Гестапо го обкръжава и Мюлер крещи по мегафона: - Щирлиц, предай се!!! Всички изходи са блокирани!!! Отговор нямаше, защото Щирлиц отдавна беше избягал през входа...

няма нови новини
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
сега
3337
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Премиерът Борисов пред ПИК TV за заплахите на Радев: От кое да ме е страх - че 10 години строя магистрали, пречиствателни станции и водопроводи? Отидох при него и видяхте, че не се страхувам, а съм добронамерен
x
Ароматът на любимия подобрява съня
x