Вход
София
Времето в София -3 o C

Евродепутатът Александър Йорданов пред ПИК: Социализмът рухваше. Бавнозагряващите български комунисти искаха да хванат последния влак. И те изиграха комедията „10 ноември”

Евродепутатът Александър Йорданов пред ПИК: Социализмът рухваше. Бавнозагряващите български комунисти искаха да хванат последния влак. И те изиграха комедията „10 ноември”

на 10.11.2019
83553
62
Евродепутатът Александър Йорданов пред ПИК: Социализмът рухваше. Бавнозагряващите български комунисти искаха да хванат последния влак. И те изиграха комедията „10 ноември”
Автор: ПИК
10.11.2019
62
83553

Евродепутатът от СДС доц. Александър Йорданов е едно от емблематичните лица на прехода. 30 години след 10 ноември Йорданов говори специално пред ПИК за първите дни на демокрацията и за поуките от 10 ноември.

- Г-н Йорданов, отбелязваме 30 години от 10 ноември. Как гледате на случилото се тогава?

- С недоумение следя как у нас за пореден път се прави опит да се митологизира пленумът на Политбюро и ЦК на БКП проведен на 10 ноември 1989 г. като "начало на българската демокрация". Това е крайно непочтено и е лъжа.

Този пленум е част от историята на БКП, която история не е тъждествена с историята на България. Редно е да си го честват само членовете на БКП по това време. Защото това е партийно мероприятие, осъществено с прякото участие на  съветските специални служби и съветското политическо и държавно ръководство.

Участниците в пленумите на ръководството на БКП бяха като циреи върху тялото на България. От време на време на тези пленуми се пукаше по някой цирей, за да се демонстрира желание за лечение. Разликата с останалите комунистически пленуми на 10 ноември бе, че пукнаха най-големият цирей, т.е. смениха Генералния секретар на БКП като му изказаха благодарност. 

Направиха го, защото ги бе хванало шубето, че могат да загубят властта си, ако още се мотат с този въпрос. Самият Генерален секретар гледаше на пленума като препариран своите другари, което породи слухове, че е бил натъпкан с медикаменти, т.е. дрогиран. Но е факт, че погледът му беше като на хахавел. Така ни го показа вечерта в 20:00 часа единствената тогава българска телевизия. Живков гледаше и не виждаше, погледът му издаваше тъпота.

Евродепутатът Александър Йорданов: Корупцията в Украйна е руски продукт

Евродепутатът Александър Йорданов: Корупцията в Украйна е руски продукт

Евродепутатът Александър Йорданов е заявил в хода на...

на 10.10.2019

- Помните ли, Вие къде бяхте, когато дойде новината за падането на Тодор Живков?

- В кафенето на Съюза на писателите, където в ранния следобед плъзна слухът за "промяната",  настъпи радостно оживление. Името на "Първия" не се споменаваше, но всички бяха наясно, че нещо важно се случва на пленума на БКП.

Всъщност, отстраняването на Тодор Живков се очакваше отдавна, поне от лятото. А за по-прозорливите бе ясно, че то ще се случи след началото на съветската перестройка в средата на 80-те години. В Прага и Будапеща имаше масови антикомунистически демонстрации. 

През юни в Полша „Солидарност”спечели разгромна победа на парламентарните избори. През юни в Пекин комунистите с  танкове смазаха студентски протест. През август бе отворена „символично” границата между Австрия и Унгария. Гражданите на балтийските страни  осъществиха „жива верига” между своите държави, протестирайки срещу съветската окупация.

  В началото на септември хиляди източногерманци преминаха във ФРГ през Австрия и Унгария. Лидерът на ГДР Ерих Хонекер подаде оставка. На 20 октомври в София в кино „Д-р Петър Берон” се проведе първото публично събрание на независимото дружество „Екогласност”. На 26 октомври активисти на „Екогласност” бяха бити и прогонени със сила от градината пред Военния клуб. 

Но пък Южният парк се превърна в място, където все по-често започнаха да се събират противниците на режима.

На 3 ноември за първи пък София бе разтресена от възгласите: „Свобода” и „Демокрация”. Това стана по време на масовото шествие за внасяне на протестна петиция в Народното събрание. На 9 ноември източногерманците започнаха да преминават масово Берлинската стена, която ги разделяше от свободния свят. Социализмът рухваше. Затова бе нормално бавнозагряващите български комунисти да хванат последния влак. И те изиграха комедията „10 ноември”. 

- Комедия?

- Свалянето на Живков на 10 ноември 1989 г.  на фона на всичко, което се случваше в „социалистически лагер”,  бе наистина комедийно представление, сценка за народа изиграна от висшето комунистическо ръководство с цел БКП да се легитимира като партия на промяната и да легитимира удобна за ползване опозиция.

Целта на "промяната" бе да се съхрани контролът върху реалната промяна, която предстоеше в страната - преходът към демокрация и пазарна икономика. Целта на "сценаристите", както ги нарекох тогава,  бе да трансформират политическата си власт в икономическа, а чрез нея отново да си върнат политическата власт, ако случайно през прехода вземат, че я загубят.

И всичко у нас се разви според  този сценарий. Нещо повече. Още на 9 януари бе приет т.нар. Указ 56 за стопанската дейност, за който сам Живков казваше: ”Аз измислих този маньовър”. С този указ се поставя началото на пладнешкото разграбване на държавната собственост от комунистическата стопанска номенклатура. Това бе генералната репетиция за „истинската приватизация“. Създадоха се техните фирми. Пъпкуваха се техните външнотърговски дружества. Сценарият бе ясен: да има демокрация по техен терпит, с тяхна  икономическа власт, националното богатство да остане в техни ръце. За съжаление се намериха "демократи", които обслужиха този им мерак, особено в периода на т.нар. приватизация.

- На 18 януари по време на официалната си визита в България френският президент Франсоа Митеран беседва с 12 български интелектуалци. По-късно стана известно,че  почти всички те са хвалили на тази среща "социализма с човешко лице". На 8 феврури бе учреден независимия профсъюз „Подкрепа”. През пролетта и лятото неформални граждански  сдружения никнеха като гъби. Пишеха се протестни писма, организираха се петиции, вървеше самиздата. Дисиденти говореха по радио „Свободна Европа”, но някои от тях  "за всеки случай" общуваха и с представители на висшия елит на БКП. Съветски възпитаници подкрепяха новата линия на гласност и преустройство. А това бяха ясни сигнали, че промяната чука на вратата на България.

Спомням  си, че в началото на 1989 г. група научни работници от Института за литература и писатели написахме остро протестно писмо срещу  действията на властите, което завършваше със заклинанието за „неунижощимите криле на промяната”. Протестирахме срещу репресиите срещу българските турци, срещу задържането на архива на поета Петър Младенов, изобщо срещу цирея на властта.

Любопитно е, че на проведения седмица след 10 ноември първи разрешен от властите опозиционен митинг, се издигнаха ллозунги за подкрепа на „новия курс на партията”. Тези които ги издигаха смятаха хората на пощада за шарани. Само писателят Георги Мишев намекна в словото си за комедията, с думите си, че трябва да се изрази „благодарност” на „хирурзите, че всичко мина сполучливо, без драматични последици….” .

В този период БКП и нейната охрана - Държавна сигурност, преследваха две задачи. Първата, да овладеят политически процеса на промяната. Това означаваше да контролират случващото се в средите на опозицията, да проблематизират битието основно на онези нейни дейци, които не бяха сътрудници на ДС и не бяха членове на БКП. Точно те бяха обект на клевети, на дезинформация и в определен смисъл това им клеветене продължава и до днес.

Своите си хора в средите на опозицията те галеха и им угаждаха. Даваха видимо и невидимо рамо на "разумните сили”, както се изразяваше Андрей Луканов, при когото някои пишман дисиденти ходеха често като на изповед. Втората цел бе БКП да запази контрола си върху икономиката и финансите на страната чрез своята стопанска номенклатура,  да източи финансовите ресурси и разграби предприятията и земеделските стопанства, да приватизира външнотърговските дружества и да трансформира политическато си власт в икономическа, а чрез нея в бъдеще да управлява и обществените процеси в страната.

Затова, например, аз бях много изненадан, когато при съставянето на правителството на Димитър Попов в началото на 1991 г. най-неочаквано бъдещият лидер на СДС Иван Костов стана министър на финансите. Това съгласие на БСП да се да отстъпи такъв важен, бих казал основен министерски пост, на своя "най-голям противник", ако е вярна тази теза, ми се се струваше крайно нелогично. Кой си показва парите на "врага"? 

Целта на сменилата името си през пролеттта на 1990 г. комунистическа партия бе на всяка цена да намери партньори за участие в нейния сценарий. Затова и като грешка на СДС в началото на т.нар. преход могат да бъдат отчетени няколко политически действия:

1. Приемането на фалшифицираните избори за Велико народно събрание .

2. Съгласието да издигнем своя председател д-р Ж.Желев за президент в комбинация с генерал от ДС наредил унищожаването на досиетата - ген. Атанас Семерджиев и това да стане в парламент с комунистическо мнозинство - Седмото ВНС.

3. Участието  в коалицонното правителство на Димитър Попов.

Всичко това се вписваше в същия сценарий, по който стана и т.нар. отстраняване на Тодор Живков. В този смисъл, комунистическият сценарий у нас стартиран на 10 ноември успя. Важна част от него бе доктрината на "националното съгласие" изповядвана от ръководството на БСП и лидерите на СДС д-р Ж.Желев и Иван Костов.

Това съгласие се реализира най-пълно при управлението на ОДС в периода 1997-2001 г., както и в последващите правителства на НДСВ, БСП и ДПС.

Лозунгите от митингите за наказание на виновниците за националната катастрофа, за престъпленията на комунистическия режим, бяха закопани в земята и вместо лустрация на комунистическите и ДС кадри, вместо реална декомунизация, се случи само и единствено "националното съгласие"  афиширано най-ясно от Иван Костов и Георги Първанов през 1997 г. В този смисъл очевидно е невъзможно едновременно да има "национално съгласие", но и от главите на комунистическата номенкатура да не падне и косъм. Думите се разминаха с делата. А делото на лустрацията и декомунизацията можеше да бъде осъществено само когато ОДС имахме параментарно мнозинство, министър-председател, президент и дори... главен прокурор!   

- Защо, според Вас, преходът при нас стана по-различен от този в другите бивши комунистически държави?

- Всъщност ние сами си побългарихме прехода, направихме го различен от другите бивши комунистически държави от Централна Европа.  И когато той приключи с приемането ни в ЕС преди 12 години, едва тогава мнозинството разбра, че през него собственици на България са станали лица от номенкатурата на бившата комунистическа партия и кадри на бившата Държавна сигурност.

Днес тази собственост вече е във владение на техните деца и внуци. И тук има място да се говори, както за успехите ни по пътя към демокрация, така и за историческа вина на т.нар. „демократична общност”, която допусна функционерите на тоталитарната партия БКП и ДС да станат новите стари чорбаджии на страната. В този смисъл на 10 ноември 1989 г. официално стартират поредица от дирижирани и умело насочвани събития.

Каква е поуката от събията около и след 10 ноември?

- Голямата поука от събитията около и след 10 ноември 1989 г. е, че не трябва при никакви обстоятелства афиширащите се като демократи да се заиграват с измамната Българска социалистическа партия.  Да не си менкат изборно гласове с нея. Да не формират с нея мнозинства - било то в общински съвети или в националния парламент. Защото вършат ли това то ще означава, че измамата "10 ноември" продължава.

 

Сподели:
свързани новини
Александър Йорданов за падането на мониторинга: Успех за правителството! Александър Йорданов за падането на мониторинга: Успех за правителството!
Препоръката за отпадане на мониторинга на България е...
на 22.10.2019
Напиши коментар »
(62)
1
ЗА ТОВА СЕГА ВИ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ1 ПОНЕЖЕ НЕ ЗАЛИЧИХТЕ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. В ИСТОЧНА ЕВРОПА НЯМА ДРУГА КАТО ТАЗИ ПАРТИЯ, КОЯТО ОЩЕ МЪЧИ НАРОДА. БЪЛГАРИЯ МОЖЕШЕ ОТДАВНА ДА Е НА СРЕДНО ЕВРОПЕЙСКО НИВО, НО СИ ОСТАВИТЕ КОМУНИСТИТЕ ДА СИ ВЕЯТ БАЙРЯКА., ТО МАЙ ОЩЕ СИ НИ УПРАВЛЯВАТ ТЕ АМА ВЕЧЕ СЕ ИМЕНУВАТ ДЕМОКРАТИ-ПУУ
2
Тoчнo пa тoя ли нaмepихтe дa ce изkaжe....
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Господ да му дава зраве слава и почести !
5
Сега лигльото Бойко гледа да разбие ГЕРБ и да докара ДЖЕНДЪРИТЕ и НПО на власт
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Pak li taia mrasna ,gadna podpuhnala svinia,alkoholik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
ти го набутам в тролската човка
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
А пък аз ако бях се родил рус със сини очи и порастнал висок и строен всички жени щяха да са влюбени в мен. Стига хленч бе, трябва да се работи за насоящето, а не да се рови постоянно кой бил е виновен за лошия преход. Нищо му няма на прехода, можеше само да е по-лош. Днешното положение може да е по-добро, днешните виновни трябва да се разобличават и отстраняват. Аман от интелектуални импотенции!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Докато давате думата на такива като Този,само ще затъвате!
13
От къде го изкопахте този политически труп! А че и евродупедат го направихте-ЗАЩО??Толко ли няма млади и обучени хора?? Вероятно са напуснали "цветущатата ни демократична"Република?? Попитайте се - защо младите бягат, защо раждат децата си зад граница а НЕ в "демократична" България?Точно заради старите "кадри" от демокрацията!! Тези които ограбиха трудовият народ и се самозабравиха!ЗАТОВА!!!
14
С тържествена зара и тържествен концерт бе отбелязано 30 години отрухването на комунизма и събаряве на Берлинската стена а джуджето продължава да избива журналисти и опозиционери !
15
Абсолютно точен коментар. Затова, 10 ноември 89г. както и 9 септември 44г. трябва да го празнуват Импексовите БСПеерасти, водени от Румен Кауна, Костинбродската уруспия, Импексовата Курабия, СС Момата, бившата му кучичка Йо, Гнонома, Рада Дълбоката и техните господари, Мавъра и Чалмата, защото на 9ти крадливите им дедовците (шумкарите), на кашкавал национализараха фабриките и имотите на народа, а на 10ти си ги присвоиха (приватизираха), като станаха мулти милионери с власт, а народа белее и нимотее, и пак им дава власт!!
16
ЕВРОПЕЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, КОЯТО НЕ МОЖА ДА БЪДЕ УСТАНОВЕНА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПРЕВРАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КРЪВОЛОЦИ ЩЕ БЪДЕ ВЪВЕДЕНА У НАС МНОГО СКОРО ОТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД В ЕДИН СВЯТ БЕЗ ФЕОДАЛНИ ДИКТАТОРИ, НЕКА САМО NASA ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА...
17
Преди, каквото кажат руснаците, това правехме. Сега същото важи за американците. Айде да не се правим на велики революционери.
18
Носех скромно плакатче, на което пишеше:" Блажени са вярващите". Едва не ме пребиха от бой. Дали сега са разбрали, че са тъпо племе и съм бил прав?
19
да те са бавнозагряващи не са като тебе бързозагряващи един мандт в полша един в македония и сега 5 години в ес ти разбра от 30 години преход съюзихте се с милиционерите от герб и си оправихте нещата сега можете да ръсите простотии от ефира
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Ами ппрехода се правеше от декласирани елементи от др. Тодор Живков. Иначе прехода успя- 30 години банани по магазините-30 години бананова република
22
Както винаги - точен. Много добър оратор. Истината боли (някои).
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Днешните виновни са продажните русофили и крадливите дебили.
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Ми нали и ти си част от комедията "10 ноември" бе, измекяр долен!?
27
Ми нали и ти си част от комедията "10 ноември" бе, измекяр долен!?
28
Тогава цървула си е бил на село!
29
Тъп платен бесепарски рубладжийски трол, долен лизач на миризливите разпрани шунди на Мая общата миризливата Кюстендилска слива и курни крадливата крушарска циганка която като млада чевръста седесарка заради импекса била изяла на Костов мавърската паламарка, а пък мая общата се обучавала в москва за картечарката, където изучила всички сексуални техники и основно свиренето на кожени дудуци. Затова след това чеповете на братя галеви не излизали от устата и
30
Баба мара се наричам и да кльопам всякакви чепове обичам но най-обичам да ям на бея рязания чеп голям
31
със стихотворения възхваляващи комунизма !
32
помня го да възхвалява комунизма кypвa долна подлога
33
Абе що не е толкова словоохотлив за посолството в Полша което превърна във винен склад и за отдаването на БГ имоти под наем в Полша . Или за ремонта на посолството по негово време . Добре че интернет помни всичко та има от де да се чете . С къв акъл го пуснахме в Брюксел ...
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Чувала с говната не е направил нищо за България ! Една куха глава и уста бълваща говна ! Абсолютен боклук !
36
Този гнусен, дебело--гъ--з менте-политик вероятно ще се окаже най-долнопробната творба на родната политика от освобождението-1878 година до днес. Гнусен до отврат, продажен и двуличен до гадене, крадец от имотите на посолствата ни, в които живуркаше, докопал се до евродепутат с подли нагаждания, хомофоб до дън душа, срам за нацията, срам и за герб, че го пресътвори.
37
Мплионите с пенсия 200 300 лева и милионите със заплата до 500 лева знаят защо днес имаше предаване по нова телевизия за Пазарджишката болница!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
30-годишният преход ни докара Бойко Борисов- една полуграмотна мутра от СИК - Банкя, престъпник от подземния свят, наркотрафикант, собственик на фабрика за нелегални цигари и трафикант на нелегални цигари за терористични държави, бухалкаджия, рекетьор, търговец на жива плът, перач на мръсни червени пари, безскрупулен бандит и простак! Да ви е честито на всички, които не се срамувате да "празнувате юбилея! Че сега, през последните 10 години на гербаджийския свиреп геноцид, е много по-страшно, отколкото е било преди бе, нещастници!
39
Те изиграха комедията? И това го казва един от най-активните комедианти във въпросната комедия? Такива трябва да бъдат набучени на кол, не да бъдат пращани в Брйксел на заплата от няколко хиляди евро. Всеки, който е дал гласа си за този позор, е престъпник.
40
Родил се,раснал,дебебелял в някогашна България,днес този кух "демократ",е олицетворение на охолството,големите пари които свива всеки месец,пари които могат да покрият едномесечните пенсии на сто човека.Погледни,прочети,какво мислят българите за теб,който си готов да станеш слуга на задокеанските ястреби,загърбвайки днешна Русия.Засрами се ако можеш и спри да хулиш вчерашното и да трупаш ненавист и телеса през годините на т. нар. преход.
41
комедияя продължава и до днес защото престъпните комуняги си имат съучастници кухия им чугунен матрялв в тая по точно траги-комедия!
42
На тебе мръсна бсп-едерастка смрадлива и кретенска твар с удоволствие бих ти размазал хастара!
43
Приметивен както винаги ,но знае на кой да се слага . Слагачи след 9 сеп. 1944 год. , слагачи , грозни космополити след 10 ноември 1989год. . Дано ни уври главата и избираме патриоти да ни управляват, но истински доказали се. Амин .
44
А ДЕЛЛЯН-ПЕЕВИЗМЪТ, НАЛИВАШЕ МАНГИЗИ ПРОБИТА ДЕЛВА.
45
А ти какво си направил ще ми е интересно да чуя!
46
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
47
Не случайно Ваклин е толкова продажен и отмъстителен, ами нали е племенник на далавераджията от представителната му държавна работа в чужбина. Кръвта вода не става
48
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
49
От този ден през 1989 г. та до днес кремълските псета в България губят почва под краката си и така ще бъде, докато бъдат изправени пред Военния трибунал за национално предатеалство.
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
Думите реставрация, бодигард, Живков са забранени... Май идва края...
52
ТРЯБВАШЕ НА 17 НОЕМВРИ ДА ВЛЕЗЕМ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ И ТАНКОВЕТЕ НЯМЯШЕ ДА ГИ СПАСЯТ ТАКА ЩЕШЕ ДА СЕ ПОИЗЧИСТИ ОТ КОМУНИСТИ СТРАНАТА,АМА ЖЕЛЕВ ГИ СПАСИ.МЕСЕЦИ НАРЕД СЕ БЯХА ИЗПОКРИЛИ ОТ СТРАХ СЕГА ПАК СА ЗЕЍНАЛИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПРОДАЖНИ РУСКИ ПОДЛОГИ ВНИМАВАЍТЕ НЕ ВИ СИ Е РАЗМИНАЛО ОЩЕ.
53
Нито социализЪма ни беше социализъм,нито демокрацията демокрация. Преди бай Тошо,сега Радев -все тая.
54
Какъвто ни беше СоциализЪма се Е такава Демокрацията (Мутрокрация)....Също като ТУК много индианец но И много Цензура няма разлика от преди Десети........Аз поне гледах на живо ''свалянето''на Правешкия Чорбаджия тъй като във петъка 10 си вземах телевизора от ремонт и най-случайно попаднах на този СПЕКТАКЪЛ със сценаристи от ''Бальшой театре''И НЕ ВЯРВАХ ДАЖЕ НА УШИТЕ СИ.......????
55
СЪС САМОЛЕТИ ИЗНАСЯХА КАПИТАЛА В ЧУЖБИНА ...И ПОСЛЕ ГИ ПЕРЯХА ТОЧНО СЪС ФАЛИРАЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ ...В БЪЛГАРИЯ ...И УЖ ИМАЛО “ ЧУЖДИ ИНBЕСТИТОРИ “ ...ЕДИН ЧУЖД “ ИНФЕСТИТОР “ НЕ ВИДЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРЕЗ 95 - 96 ГОДИНА ....ЛИЦА НЯМАТ ЛИ ...?!
56
На най-големите червени боклуци Бойко Болисов им е виновен, но се прегръщат с отявлените комуняци и не са преставали да работят за тях?!
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
58
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
59
Беше се "потопил"някъде , но сега мазнините ти изплуваха. Хайде,Лапачо, спри се!
60
ТОЗИ, ТАКА НАРЕЧЕ МИРЕН ПРЕХОД НИ РАЗКАЗА ИГРАТА! ХОРАТА ВЯРВАХА, ЧЕ СВОБОДАТА ИДВА! МИЛИОНИ СЕ СТИЧАХА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПРЕД АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ И ОРЛОВ МОСТ! ТАМ ТАНЦУВЯХМЕ ,ПЛАКАХМЕ, ПЕЕХМЕ И ВЯРВАХМЕ!.......ВСИЧКО ОБАЧЕ СЕ ОКАЗА, ЕДНА ДОБРЕ РЕЖИСИРАНА ЛЪЖА! АКО СЕГА ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ВЪРНА ТОЛКОВО ГОДИНИ НАЗАД, ЛИЧНО БИХ УНИЩОЖИЛ НЯКОЛКО ГЛАВНИ БКП ФУНКЦИОНЕРИ, С ЦЕЛ ДА ПРЕДИЗВИКАМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! ЩЕШЕ ДА СЕ ПРОЛЕЕ БЪЛГАРСКА КРЪВ, СИГУРНО ЩЯХ И ДА ЗАГИНА .....НО ДА СЕ ПОЧНЕ НАЧИСТО А ЗАТВОРИТЕ ДА СА ПЪЛНИ С ЧЕНГЕТАТА ОТ ДС ДО ЖИВОТ! МИРНИЯТ ПРЕХОД НА КОМУНИСТИТЕ, ПРЕОБЛЕЧЕНИ КАТО ДЕМОКРАТИ, НИ УНИЩАЖИ ,БАВНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО! ПРЕВЪРНАХМЕ СЕ В ЕДНО ЗОМБИРАНО, МАТЕРИАЛНО ОРИЕНТИРАНО КЪЛБО ОТ АМЕБИ!, ХОРА БЕЗ ЛИЦА, ЛИШЕНИ ОТ ВСЯКАКВА ДУХОВНА СЪЩНОСТ! ИМАМ МАЛКА НАДЕЖДА ,ЧЕ В МНОГО СКОРО, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ЕДИН ИСТИНСКИ ЛИДЕР МИЛЕЕЩ ЗА БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ, КОЙТО ДА ВЪЗРОДИ ДУХОВНОСТТА , ЗАЩОТО БЕЗ НЕЯ, СМЕ ЗАГУБЕНИ! АМИН!
61
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
62
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Имате ли доверие на Иван Гешев? Вярвате ли, че ще поведе битка с корумпирани политици, олигарси и организирана престъпност?
Общо гласували: 1203
архив

В психиатричното отделение един от пациентите вървял по коридора и разхвърлял пепел. Срещнал го ординаторът и го попитал: - Какво правиш, приятелю? - Разхвърлям пепел срещу крокодили. - Но тук няма крокодили! - Е ми да - вече няма!

няма нови новини
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
сега
2624
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПИК TV: Сензационната книга "За фестивала в Кан с любов" с ВИП премиера в НДК (СНИМКИ)
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Този пророк познал случването на нещо велико
x