Вход
София
Времето в София 11 o C

Евродепутатът Александър Йорданов съсипа политолозите: Лъжат за всичко! През 2013-а излъгаха за коалиция ГЕРБ-БСП. Сега пак, но аз знам по-добре от тях коя партия ще бие Нинова

Евродепутатът Александър Йорданов съсипа политолозите: Лъжат за всичко! През 2013-а излъгаха за коалиция ГЕРБ-БСП. Сега пак, но аз знам по-добре от тях коя партия ще бие Нинова

на 25.09.2020
57970
0
Евродепутатът Александър Йорданов съсипа политолозите: Лъжат за всичко! През 2013-а излъгаха за коалиция ГЕРБ-БСП. Сега пак, но аз знам по-добре от тях коя партия ще бие Нинова
Автор: ПИК
25.09.2020
0
57970

Евродепутатът Александър Йорданов съсипа политолозите, че са лъгали, лъжат и сега. Той припомни как през 2013 г. са прогнозирали коалиция БСП-ГЕРБ, но тя не се е сбъднала. Никой обаче от тях не си е признал неадекватността. 

Йорданов подчертава, че и в момента те правят прогнози, но въпросът за бъдещия вот не е в това кой ще направи коалиция с БСП, а кой ще бие червените. Знам коя е тази партия, отсича евродепутатът и пожелава приятен ден от Брюксел, където се намира в момента.

Ето какво пише Йорданов днес:

Добре, че е Фейсбук, та да помни и съхранява! Днес ми напомни, какво съм писал преди 7 години. Предал съм просто съдържанието на един студентски труд, който още тогава опровергава мастити политолози, които от години лъжеха, а и днес продължават още да лъжат за "дясното", за ГЕРБ, СДС и БСП, и за какво ли още не. Тогава лъжеха, че ГЕРБ щял да направи коалиция с БСП след изборите през 2013 г. Времето опроверга многократно тая лъжа. Но няма ни един от всезнайковците тогава, дори и обитателят на Миндя, който да е признал неадекватността си. Пак правят прогнози. Но явно така ще бъде в нашата България. Затова и сега, както и през 2013 г., задачата е една: търси се партия или коалиция, която да победи на изборите БСП, а не да прави коалиция с БСП. Нека да се пробват политолозите да кажат, коя е тя. Аз знам и затова от Брюксел ви пожелавам приятен ден!

А ето и поста на Александър Йорданов от 2013 г., който става повод за днешния му коментар:

СТУДЕНТИТЕ РАЗБРАХА, ПОЛИТИЦИТЕ – НЕ!

Студентката по политология З.А. си е направила труда да изследва една теза. Това е тезата, която мнозина помнят: ГЕРБ и БСП ще управляват заедно. Тя е установила, че тази теза публично е изразявана над 700 пъти. И в анализа си с много аргументи и наистина интересни наблюдения, доказва, че това е СПЕКУЛАТИВНА теза. Като проследява различните форми на конфликти и напрежения между ГЕРБ и БСП в периода 2009-2012 г. тя стига до интересния извод, че споделящите тази теза са всъщност главните манипулатори на общественото мнение. Целта им е в българската политика да няма политически полюси, а една „амалгама“ , смесица от скитащи мнения, които постоянно провокират общественото съзнание. Според авторката на изследването неуспехът на демократичните партии от началото на прехода да формират масово приемлив политически полюс на „дясното“ и „центъра“, се дължи на предоверяването им на манипулативни и фалшиви тези, формулирани от слаби политически лидери или „аналитични центрове“. Такава фалшива теза, формулирана през 2001 г. е, че основен противник на „дясното“ е НДСВ, а не БСП. Това е довело до трайно отдалечаване от властта и постепенна загуба на влияние на традиционната десница, както и до появата на нови партии с претенции да представляват дясното. Като приема, че политици като Петър Стоянов, Иван Костов, Надежда Михайлова са и държавници, тя описва техните конфликти довели до отслабване на „дясното“, като част от обслужването на фалшиви и манипулативни тези, прикрити зад много „принципни съображения“.

Нещо повече. В своята работа тя е предвидила, че на изборите през 2013 г. /без да знае, че това ще бъдат предсрочни избори!/ гражданите интуитивно ще усилят десният полюс гласувайки за ГЕРБ и така относително ще запазят двуполюсната система. От своя страна двуполюсния модел сам по себе си няма да позволи реализацията на „фалшивата“, както тя е нарича, теза, затова че ГЕРБ и БСП ще управляват заедно. И прави интересния извод, че днес шансът на старата традиционна десница е да усили десния полюс, а не да се опитва да го „унищожи“, за да го „завладее“ отново целия. Според нея така трябва да се тълкуват и някои изразени становища на политици от Европейската народна партия в посока на единодействието между партиите членки на ЕНП.

Предавам кратко резюме на този студентски труд, защото е радващо, че младите хора могат да мислят самостоятелно.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34709
архив

- Давате ли кредити срещу честна дума?- Няма проблем.- А ако не ги върна?- Ще ви е срам, като се явите пред Всевишния. - Кога ли ще бъде това… - Ами ако не си платите до пето число на месеца, след шести някъде…

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x