Еврокомисията с аларма: Втора епидемична вълна е неизбежна! Коронавирусът е във всички държави от ЕС

СВЕТЪТ ДНЕС

Еврокомисията с аларма: Втора епидемична вълна е неизбежна! Коронавирусът е във всички държави от ЕС

31391
на 15.07.2020
Еврокомисията с аларма: Втора епидемична вълна е неизбежна! Коронавирусът е във всички държави от ЕС
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Втора вълна на епидемията от Ковид-19 е неизбежна, заяви днес еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис, предаде БТА.

препоръчано

Важно е при следваща карантина да се подходи по-умно, добави зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас на съвместна пресконференция по повод мерките, които комисията предлага по този въпрос.

Националните противоепидемични мерки трябва да бъдат съобразени с особеностите на населението, включително културологични, за да има обществено доверие, посочи той. Това не е най-светлият час за ЕС, заяви Схинас по повод липсата на приложение на досегашните препоръки на комисията.

Първоначално правителствата в ЕС действаха под натиска на невиждана криза. По-късно те осъзнаха взаимосвързаността, нуждата единният пазар да снабдява хранителните вериги, сезонните работници да могат да пътуват, държавите заедно да купуват лекарства и предпазни средства, отбеляза той.

Всяка година сезонният грип създава натиск над европейските здравни системи, затова призоваваме държавите в ЕС да обмислят действия това да се предотврати, например с повишен достъп до ваксини, с по-ранно начало на кампаниите за ваксиниране и с разширяване на обхваната на тези кампании, с обществени поръчки за снабдяване с лекарствени изделия. Скоро се очакват насоките за това от Европейската агенция за предотвратяване и надзор на заболяванията, посочи Схинас.

Няма държава от ЕС, където епидемията да е изчезнала, заяви Кириакидис. Тя уточни, че още преговаря с производителя на лекарството ремдесивир, което ускорява възстановяването от новата заразна болест. По нейните думи лекарството е доставено в ЕС, а новите количества, които сега се договарят, ще бъдат разпределени между европейските държави според нуждите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК