Европа в паника! Лагера в Идомени избухна с краста и малария! Идва ли към нас заразата?

ЧАС ПИК

Европа в паника! Лагера в Идомени избухна с краста и малария! Идва ли към нас заразата?

7927
на 27.04.2016
Европа в паника! Лагера  в Идомени избухна с краста и малария! Идва ли към нас заразата?
Автор:   ПИК

Ако не се вземат адекватни мерки,може и обикновените гърци да пострадат

Здравните власти се опасяват от разпространение на малария сред мигрантите в Гърция. Лекарите предупреждават за опасност от избухване на малария, ако навреме не се приложи програмата за пръскане срещу комари. Те съобщават и за 15 случая на краста сред мигрантите в импровизирания лагер на пристанището в Пирея, пише излизащият в Гърция вестник "Български новини". Има сериозна опасност заразата  "да прескочи" и към нашата територия, имайки предвид многото родни екипи доброволци и жураналисти, които непрестанно са край огражденията на "бежанския рай" в търсене на новини или просто да помогнат на нуждаещите се. 

препоръчано

Главният секретар на здравното министерство Янис Баскозос изложи на пресконференция опасностите, пред които са изправени мигрантите, като не е изключено от тях да са засегнати и гръцките граждани. По думите на Баскозос основен проблем в бежанските лагери ще са предаваните от насекоми болести. Очакват се и инфекции заради високите температури и развалената храна. Налага се ваксинация на децата в лагерите като в момента страната не разполага с нужните ваксини. Поради тази причина ще се създаде специална комисия, за да се направи нужният внос. 20 хиляди деца от лагерите трябва да бъдат ваксинирани срещу туберкулоза, полиомиелит, тетанус, дифтерит, коклюш, дребна шарка, заушки и рубеола. 

 

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това