Европа отпуска 27,184 млн. евро за мрежата на "Булгартрансгаз"

Икономика

Европа отпуска 27,184 млн. евро за мрежата на "Булгартрансгаз"

13444
на 01.04.2019
Европа отпуска 27,184 млн. евро за мрежата на Булгартрансгаз
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

С решение на координационния комитет към Механизма за свързване на Европа се отпускат 27,184 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за проекта "Рехабилитация, модернизация и разширение на българската преносна система - Фаза 2" на "Булгартрансгаз" ЕАД, съобщиха от дружеството.
 
Дейностите са за рехабилитацията на два участъка от северния полупръстен на газопреносната система с обща дължина около 81 км. Това са участъците "ОС Беглеж - КВ Дерманци - КВ Батулци - КВ Калугерово" с дължина 58 км и "ОС Вълчи дол - КВ Преселка" с дължина около 23 км, посочиха от "Булгартрансгаз".

Средствата са за доставка, строителство и въвеждане в експлоатация на двата участъка, както и за свързаните с това дейности по строителен надзор. С рехабилитацията на участъците ще се гарантира по-сигурен и надежден пренос на природен газ. Предвижда се дейностите по рехабилитация на участъците да се изпълняват в периода януари 2019 - юни 2022 година, допълниха от дружеството.
 
Основната цел на проекта от общ интерес "Рехабилитация, модернизация и разширение на българската преносна система - Фаза 2" е адаптиране на газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" ЕАД към плановете за развитие на инфраструктурата в региона. По този начин ще се осигури техническа възможност за пренос на допълнителни количества природен газ през територията на страната, постъпващи през съществуващите и нови входни и изходни точки като интерконекторите Гърция-България, България-Сърбия, концепцията за изграждане на Газов хъб "Балкан", както и плановете за разширение на ПГХ "Чирен", пише в съобщението.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Възраждане: Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО) "Възраждане": Въпреки натиска на Асен Василев да се свалят критериите, България ще остане извън еврозоната през 2025 г. Ще сме готови през 2043 г. (ВИДЕО)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК