ЕВРОПЕЙСКИ ВЕЧЕРИ: Ще продължи ли приказката на ЦСКА 1948 и срещу кипърския Пафос

Футбол

ЕВРОПЕЙСКИ ВЕЧЕРИ: Ще продължи ли приказката на ЦСКА 1948 и срещу кипърския Пафос

5961
на 08.08.2024
ЕВРОПЕЙСКИ ВЕЧЕРИ: Ще продължи ли приказката на ЦСКА 1948 и срещу кипърския Пафос
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

ЦСКА 1948 приема кипърския Пафос в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" е тази вечер от 20:30 часа. Съдия на сблъсъка е Денис Шурман от Украйна. 
 
След като отстрани първи съперник в Европа, отборът на ЦСКА 1948 е амбициран да продължи приказката си. Проблемите пред треньора Валентин Илиев са свързани с контузията на левия бек Симеон Василев, който не е в групата и със сигурност пропуска двубоя.

препоръчано
свързани новини

Очаква се вместо него като титуляр да излезе Том Рапнуи. Дилемата пред щаба на "червените" е кой да води атаката - Марио Илиевски или Евгений Сердюк, който вкара изравнителния гол в гостуването на Будучност, класирал отбора напред в турнира. 
 
ЦСКА 1948 ще се бори да сложи край и на 17-годишна черна серия на българските отбори. Наши представители нямат победа над съперник от Кипър от 30 август 2007 г. Тогава ЦСКА записва домакински успех над Омония Никозия с 2:1 в реванша от втория квалификационен кръг на Купата на УЕФА, след като първата среща завършва при резултат 1:1.
 
След това срещу отбори от Острова на Афродита в евротурнирите са се изправяли Лудогорец, Левски и Ботев Пловдив, но никой не успява да спечели. През сезон 2018/19 Лудогорец направи 0:0 у дома и 1:1 като гост на АЕК Ларнака в груповата фаза на Лига Европа. Година по-късно същият кипърски тим разби Левски с общ резултат 7:0.

“Сините“ отстъпиха в Ларнака с 0:3, а на “Герена“ катастрофираха с 0:4. Преди две години Ботев Пловдив също не успя - 0:0 и 0:2 срещу АПОЕЛ Никозия, припомня "Гонг“. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК