Египет е блокирал резолюцията на Съвета за сигурност, която осъжда опита за преврат в Турция

СВЕТЪТ ДНЕС

Египет е блокирал резолюцията на Съвета за сигурност, която осъжда опита за преврат в Турция

9686
на 17.07.2016
Египет е блокирал резолюцията на Съвета за сигурност, която осъжда опита за преврат в Турция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Египет е блокирал резолюция на Съвета за сигурност към ООН, подкрепена от САЩ, в която се осъжда опитът за преврат в Турция, твърдят дипломати, но Кайро отрича, предава AFP.
След консултации с представители на важния съюзник за НАТО Турция, САЩ са внесли проект за изявление, в което се призовава „всички партии в Турция да уважат демократично избраното правителство на Турция“. 
Но Египет, който в момента е един от непостоянните членове в Съвета за сигурност, е възразила, съобщават дипломати. Източник от египетските дипломатически среди обаче отрича подобни стъпки да са били осъществявани от държава му. 
„Този процес изисква консенсус“, коментира египетският дипломат, допълвайки, че Египет е изразил съгласието си с „цялостната цел на изявлението“, осъждащо насилието. 
„Ние предложихме да се призове всички партии да уважават демокрацията, конституционните принципи и върховенството на закона“, отколкото да се отправи призив за уважаване на „демократично избраното правителство“, допълва дипломатът. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК