Египет иска прекратяване на войната в Либия

СВЕТЪТ ДНЕС

Египет иска прекратяване на войната в Либия

12602
на 07.06.2020
Египет иска прекратяване на войната в Либия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Египетският президент Абдел Фатах Сиси обяви днес инициатива за прекратяване на гражданската война в съседна Либия. Тази инициатива се приема от командира на източнолибийските сили, понесли тежки поражения през последните седмици, предаде Асошиейтед прес.

Сиси представи инициативата на церемония в Кайро, на която присъстваха военният командир Халифа Хафтар и Агила Салех, председателят на Камарата на представителите със седалище в Тобрук. 

Египетският президент заяви, че инициативата, която включва примирие, започващо от понеделник, има цели да проправи пътя за произвеждането на избори в богатата на петрол Либия. Той призова всички чуждестранни бойци да се изтеглят от Либия. Засега няма коментар от подкрепяното от ООН правителство в столицата Триполи.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК