Египет и Кипър подписаха споразумение за подводна електрическа връзка

Европа

Египет и Кипър подписаха споразумение за подводна електрическа връзка

4021
на 17.10.2021
Египет и Кипър подписаха споразумение за подводна електрическа връзка
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Подводен кабел, свързващ електрическите мрежи на Кипър и Египет, може да бъде ключов за подпомагане на двете страни при преминаване към зелена икономика и за изпълнение на ангажиментите им за борба с изменението на климата, каза кипърският енергиен министър Наташа Пилидис, цитирана от "Катимерини".

препоръчано

Министър Пилидис каза, че меморандумът за разбирателство, който е подписала с египетския министър на електроенергията Мохамед Шакер, очертава планирането, развитието и изпълнението на проекта.

“Укрепването на нашите електрически мрежи и разрешаването на по-нататъшното интегриране на възобновяеми източници в съответния ни енергиен микс, повишаването на сигурността на нашите енергийни доставки и възможността да станем износители на енергия, са само някои от осезаемите ползи“, каза Пилидис.

Споразумението има за цел да ускори одобренията за разрешителни, проучвания за осъществимост и строителство, както и да подобри координацията на регулаторите на електроенергия и електропреносните оператори на двете страни. Работна група от експерти от двете страни ще следи напредъка на плана.

Кипър и Египет създадоха по-тесни връзки през последните години след откриването на находища на природен газ във водите на Източното Средиземноморие, припомня "Фокус".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК