Египет получи 63 000 тона руска пшеница

Африка

Египет получи 63 000 тона руска пшеница

8209
на 30.01.2023
Египет получи 63 000 тона руска пшеница
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На египетското пристанище Сафага са пристигнали 63 000 тона руска пшеница, съобщи Управлението на пристанищата на Червено море, цитирано от в. "Ал Ахрам". 

препоръчано

През втората половина на 2022 година Русия е най-големият доставчик за Египет, който от своя страна е вторият най-голям купувач на руско зърно, сочат данни на руското посолство в Кайро.

Египет, който е един от най-големите вносители на пшеница в света, продължава да купува зърно от Русия и Украйна, които преди руската инвазия задоволяваха осемдесет процента от нуждите му. Вносът от Украйна обаче е паднал с малко над 70% през 2022 година, достигайки 918 000 тона, информира изданието "Аш Шарк бизнес". За сравнение вносът от Русия е намалял с около един процент, достигайки 5,7 милиона тона. 

Северноафриканската страна, която потребява приблизително 18 милиона тона пшеница годишно, внася около 12 милиона тона. Правителството се стреми да насърчи местното производство, като увеличи с 42% изкупната цена за новия сезон, който започва в началото на април, отбелязва БТА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК