ЕДИНСТВЕНО В ПИК: Терор от любимец на Рашков - жената на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев остави без църква българско село

Епицентър

ЕДИНСТВЕНО В ПИК: Терор от любимец на Рашков - жената на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев остави без църква българско село

202133
преди 5 часа
ЕДИНСТВЕНО В ПИК: Терор от любимец на Рашков - жената на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев остави без църква българско село
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Димитровградско село пропищя от скандалния бивш началник на столичния КАТ Тенчо Тенев. Причината е, че семейството е превърнало в бащиния местната църква "Успение Богородично", чийто праг миряните могат да пристъпят само с благословията на жената на Тенев. 

препоръчано

Златка Тенева е бивш кметски наместник в село Крум, в което според данните от последното преброяване живеят 547 души. Техният достъп до църквата обаче е ограничен, тъй като полицейската съпруга е тази, която решава кога църквата да отваря врати.

"Понеже е член на църковното настоятелство, Тенева държи ключа от "Рождество на Пресвета Богородица" от времето, в което беше кметски наместник. Тя коли и тя беси. Църквата отваря врати, когато тя каже. Местните хора са вдигнали ръце от Теневи. Проблемът е в това, че те не живеят в Крум, в селото имат вила - наследствена къща, и църквата стои нон-стоп затворена. Хората се принуждават да търсят упование при Господ в църквите на някои от съседните ни села - Ябълково, Добрич...", негодуват са миряни от димитровградското село.

Най-възмутителното е, че когато някой жител на Крум се спомине, църквата обикновено е затворена и няма къде да бъде опят. Стига се до там опечалените близки на покойника лично да искат разрешение от Златка Тенева дали ще разреши да бъде положен в църквата.

"Хората са много подразнени от цялото това отношение, сякаш църквата в Крум е частна. Всички сме християни и имат право да посещават свободно този Господен дом - да се помолят, да се покаят, а не само когато някой благоволи да им отключи вратите му", споделят още за патилата си крумчани. 

Преди 9 години църквата била обновена със средства на Община-Димитровград и дирекция "Вероизповедания" към Министерства съвет. Ремонтиран бил покривът, сменена била дограмата, постройката била пребоядисана, издигнали и камбанария с две камбани. Накрая пристигнала и 100-килограмова бронзова камбана, дарение от Министерски съвет и премиера Бойко Борисов.

Сега църквата в Крум може и да е затворена, но пък вратите на наследствената вила на Теневи са отворени за прелюбопитни гости. Преди две години изплува снимка, щракнат из под натежалите с грозде лозя в градината на Теневи. От него стана ясно че нявгашния КАТ-аджийски шеф е посрещал в имението си "бореца за справедливост и честни избори" и бившия вътрешен министър на "Промяната" Бойко Рашков.

В подобна визита по принцип нямаше да има нищо нередно, ако след време не се бе появила и друга фотография, от която се разбра, че Рашков и са обръщали уискито на маса с арестувания с арестувания за контрабандата, която разтърси Агенция "Митници" - Стефан Димитров.

Скандалите в кариерата на Тенчо Тенев обаче не са един и два. Припомняме, че през 2021 г., докато бе началник на охранителна полиция в Асеновград, Пловдивската окръжна прокуратура го подгони заради това, че в дома си в същото село Крум  е държал боеприпаси за огнестрелни оръжия без надлежно разрешение - 554 броя патрони от различен калибър – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК