Един изключително важен съвет - как да разпознаете настъпващия инфаркт месец по-рано

ЧАС ПИК

Един изключително важен съвет - как да разпознаете настъпващия инфаркт месец по-рано

58807
на 12.01.2016
Един изключително важен съвет - как да разпознаете настъпващия инфаркт месец по-рано
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Знаете ли, че основната причина за преждевременна смърт в САЩ са инфарктите? Забързаният начин на живот и нездравословната храна допринасят за разпространението на това опасно заболяване.

препоръчано

Воденето на здравословен начин на живот и намаляването нивото на стрес може да ви помогне да се предпазите от сърдечна недостатъчност. Друго важно обстоятелство, което може да бъде дори животоспасяващо, е способността да разпознаете симптомите на сърдечна атака месец преди да получите криза.

Това са симптоми, които предсказват, че може да получите сърдечен удар след един месец.

1. Умора - Когато артериите се стесняват, сърцето получава много по-малко кръв, отколкото използва. Това го кара да работи много по-трудно, отколкото в нормално състояние, поради което се чувствате прекалено уморени и сънливи почти през цялото време.

2. Недостиг на въздух - Когато към сърцето не отива достатъчно количество кръв, дробовете също не са в състояние да получават кислород. Двете системи зависят една от друга, така едната не може да функционира без другата. Ако имате проблеми с дишането най-добре е да се консултирате с лекар възможно най-скоро, тъй като това може да е признак за наближаваща сърдечна атака.

3. Слабост - Когато тялото ви се изтощи изведнъж, това е защото артериите се стесняват и се нарушава кръвообращението в организма. Мускулите ви се отпускат и може да се случи дори да загубите равновесие и да паднете.

4. Замайване и студена пот – Нарушеното кръвообращение също ограничава притока на кръв към мозъка. Това е животозастрашаващо състояние, което води първо до замайване и усещане за тромавост. Не трябва да игнорирате тези симптоми.

5. Усещане за натиск в гърдите - Ако имате първоначалните симптоми на инфаркт е вероятно да изпитвате дискомфорт в гърдите, независимо дали болката е слаба или силна.

6. Грип или симптоми на настинка - Ако се чувствате така, все едно сте болни от грип без да има причина за това, знайте, че има вероятност сърдечната атака е да се случи в близкото бъдеще.

Ако вие или някой ваш познат изпитва тези симптоми, моля посетете лекар възможно най-скоро. Най-добрият начин за предотвратяване на инфаркт е ранното откриване на симптомите./obekti.bg

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК