Вход
София
Времето в София 21 o C

Една българка пише на руския патриарх: Кои сте вие, че да искате благодарност от нашата 1300-годишна държава?

Една българка пише на руския патриарх: Кои сте вие, че да искате благодарност от нашата 1300-годишна държава?

на 13.03.2018
115110
82
Една българка пише на руския патриарх: Кои сте вие, че да искате благодарност от нашата 1300-годишна държава?
13.03.2018
82
115110

Ваше Светейшество,

Като българка искам да изкажа възмущението и обидата си от Вашата реч. Произхождам от православно българско семейство, като чичо ми и дядо ми бяха свещеници. Бидейки поканен като гост на честването на 140 годишнината от Освобождението на България от турско иго, Вие си позволихте да прекрачите прага и въпреки, че бяхте поканен в качеството си на духовен водач, превърнахте визитата си в политическа пропаганда.

Смея да Ви напомня, че БПЦ бидейки автокефална, а Българската държава – независима, нямате право, нито като духовен водач, нито като политик, да поучавате, определяте, критикувате и налагате позиция на нашия народ! С речта си Вие престъпихте всякакъв дипломатически протокол, като лично обидихте президента на държавата ни и целият български народ като си позволихте да ни вменявате чувство за вина, че благодарим не само на Русия, но и на всяка друга нация, чиито войници са оставили костите си на Българска земя!

С вашият призив за благодарност към Русия Вие осквернихте националният ни празник като отрекохте нашият собствен принос в борбата ни за църковна независимост и принизихте дейността на българските революционери и героизма на българските опълченци! И след като Вие в речта си заявихте: „Ние сме за историческата истина, ние я завоювахме със своята кръв“, нека си кажем истината! Вярвайки, че говоря от името на стотици хиляди българи, искам да заявя, че ние като народ отказваме да вярваме на митовете на Руската пропаганда. Подтикнати от апела Ви, в търсене на историческата истина, нека се върнем назад в историята. Тя е пълна с примери, които доказват, че истинската цел на вашата държава винаги е била да завладява, подчинява, експлоатира и унищожава.

Благодарността се заслужава, Ваше Светейшество, не се изисква. Русия не е Бог, че да и благодарим, за съществуването си. Главната стратегическа цел на Русия е да завладее Босфора и Дарданелите и да превърне България в Задунайска Губерния. Вашите войници са дошли като завоеватели и умират за императора и родината си, а не за освобождението на нашия народ!

Как да сме Ви благодарни, когато всичките Ви действия доказват обратното? Руските официални органи и Руските дипломати не употребяват думата България. В манифеста от 12/24.04.1877 г. на император Александър II, с който се обявява войната на Османската империя, името България не се споменава, а ние вместо „българи“ сме наречени „християни“ и „верноподаници“. Защо в договора от Сан Стефано не се споменава България, а сме принизени до „Балканска област“? Това може да се прочете в архивите на руския окупационен фонд. Защо криете Санстефанския договор? В нашите архиви се съхранява само копие. Оригиналът е във вашите архиви, до които не е разрешен достъпът на български историци. Вашата църква обявява Българската църква за незаконна през 1872 г. Нима българските владици заточени като „бунтовници”, по искане на Русия, са ваши братя? Нима и този акт е продиктуван от желанието Ви за свободна и независима България.

Схизмата на руската църква против нашата е наложена през 1872 г. и отменена едва през 1945 г. Граф Игнатиев, на който от благодарност кръщаваме булеварди и издигаме паметници, ни нарича „суров материал, без достатъчно кадри за образуване на самостоятелно княжество“. Защо на подписването на Сан Стефанския договор не са допуснати българи, които да изкажат своето мнение.? Българи, които да представляват народа ни, чиято държава се възстановява с подписването на този договор? И като израз на вашата безгранична любов, оценявате жертвите и разноските по нашето „освобождение“ ги включвате като кръчмарска сметка в чл. 8 на временния Сан Стефански договор и в чл. 22 на Берлинския договор.

Ваше Светейшество, как да повярваме, че загрижена за православните българи, Русия идва да ни „освободи“, когато броени години преди тази война в собствената Ви държава православните крепостни селяни са се продавали като добитък. Как да Ви вярваме, че милеете за българските деца взети като кръвен данък за еничари, когато цената на четири годишно крепостно момче в Русия е 5 рубли, на едногодишно 50 копейки, а цената на една крава е 2 рубли. В своя трактат М. Грибовски доктор по право изтъква, че изпращането на малки деца в робство било проява на мъдрост от страна на техните майки, давало им възможност да укрепнат физически и да се развият умствено, предпазвайки ги от неразумни постъпки. И тези хора са се загрижили за нас?

Вие не искате просто благодарност. Вие искате „вечна“ благодарност, под формата на зависимост, покорство и слугинаж. И за това като гражданин на света искам да благодаря на Русия за нашето освобождение, за освобождението на Финландия, Литва, Латвия и Естония. За пакта Молотов-Рибентроп и освобождението на Полша. За наглостта Ви да сключите договор с нацистка Германия и да започнете война за подялбата на Европа, но като Ви излязоха криви сметките се превърнахте в „освободители“. Искам да Ви благодаря за Народния съд, Берлинската Стена и Пражката Пролет. Ако съм пропуснала нещо, моля да ме извините!

Вашата арогантна реч е демонстрация на имперската руска политика, на желанието Ви за доминация и явна демонстрация на липсата Ви на респект към България. Не виждам никаква разлика между вашето поведение и това на Никита Хрушчов. Явно само преклонната Ви възраст и факта, че трудно се навеждате Ви възпряха да си свалите обувката и да тропнете с нея по масата.

Вие като водач на Руската Православна Църква трябва да сте ни благодарен, че сме простили на църквата Ви за отношението и към България и че сме Ви поканили като гост на такава светла за нацията ни дата! Всеки път, когато се кръстите си спомнете на коя държава дължите религията си! Когато застанете на амвона, четейки евангелието на старобългарски език, на Кирилицата, която ние сме ви дали, се замислете, Вие които сте държава от едва 300 години и пишете с нашите букви, и прославяте Бог на нашия език,

КОИ СТЕ ВИЕ ДА ИСКАТЕ ДА ВИ БЛАГОДАРИ НАШАТА 1300 годишна държава, която Ви е дала всичко това !?

Биляна Амбарева, fakel.bg

Сподели:
Напиши коментар »
(82)
1
браво
2
каква е реакцията ти ,за изказването вчера на ердоган ?!дали си го чела или въобще не ти е направлило впечатление ?!каква ще е реакцията ти и чакам писмото ти до ердоган !! прост народ,не заслужава да е свободен,а и не може !!!
3
А защо мълчат Червените Макаци да не излезе някоя Боа удушвач та се спотайват по клоните......но след два Самагона туп на земята като гнила круша.....???????
4
майка ти е макак и е родила такъв тъп шебек !!
5
Браво на г-жа Амбарева!!!!! Изми срама ни, заради т. нар. президент.......
6
Изключително вярно и аргументирано с исторически факти. А Оня, който се аргументира със "силата на мълчанието", се саморазобличи до степен да докаже непигодността си да заема този висок държавен пост. Българите получихме и последното доказателство кой ни го натресе и кой му дърпа конците, Капанът, който му устроиха с отсъствието на български журналисти и след това с публикуването на видеото, показва че Кремъл са много изнервени от факта, че не изпълнява поетите ангажименти.
7
АЛОО,ПОРЪЧКОВИТЕ ДРАСКАЧИ,ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРЕПЛИТАТЕ И.СЪБИТИЯ И ДА БЪРКАТЕ СССР С РУСИЯ!АКО НЯКОЙ,НЕ ПО-МАЛКО БЪЛГАРИН ОТ ВАС КАЖЕ"ДА ГО Д`УХАТ АМЕРИКАНСКИЯ СЕНАТ И Е.С.,НИЕ СМЕНА 1300 Г. ДЪРЖАВА,НЯМА ДА СБЪРКАТ?!.
8
БРАВО , Г-ЖО АМБАРЕВА ! ТОЧНО И ЯСНО ГО КАЗАХТЕ НА АЗИАТСКИТЕ ОКУПАТОРИ НА ЧУЖДИ ЗЕМИ И ВСЕКИ ОТ ТЯХ , КОЙТО НЕ СИ Е СЕДНАЛ НА МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ УШИ , ТРЯБВА ДА ВИ Е ЧУЛ И РАЗБРАЛ ! АМАН ОТ " ОСВОБОДИТЕЛИ " , ЦЕЛТА НА КОИТО Е БИЛА ДА ТЕ ЗАРОБЯТ И ИЗПОЛЗВАТ КАТО РАЗМЕННА МОНЕТА ! ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДА НИ " ОСВОБОЖДАВАТ " , ДА СИ НАМЕРЯТ ДРУГИ ЖЕРТВИ , КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА БЪДАТ "ОСВОБОДЕНИ " ТОЧНО ОТ ТЯХ !
9
БРАВО , Г-ЖО АМБАРЕВА ! ТОЧНО И ЯСНО ГО КАЗАХТЕ НА АЗИАТСКИТЕ ОКУПАТОРИ НА ЧУЖДИ ЗЕМИ И ВСЕКИ ОТ ТЯХ , КОЙТО НЕ СИ Е СЕДНАЛ НА МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ УШИ , ТРЯБВА ДА ВИ Е ЧУЛ И РАЗБРАЛ ! АМАН ОТ " ОСВОБОДИТЕЛИ " , ЦЕЛТА НА КОИТО Е БИЛА ДА ТЕ ЗАРОБЯТ И ИЗПОЛЗВАТ КАТО РАЗМЕННА МОНЕТА ! ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДА НИ " ОСВОБОЖДАВАТ " , ДА СИ НАМЕРЯТ ДРУГИ ЖЕРТВИ , КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА БЪДАТ "ОСВОБОДЕНИ " ТОЧНО ОТ ТЯХ !
10
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН. НО НЯМАМЕ САМОЧУСТВИЕ ДА ГО КАЖЕМ И НА ДРУГИТЕ ОТ ЕВРОПА
11
я вземаи мотиката и в градината глупачка
12
aмбарева ШО ГУВОРИШ БУЛГАРСКИ МА !....А НЕ ТУРЗКИ !....ШО РУСИЯ БЕЗ ДА ИСКА ТИ ОСВОБУДИ ТАПАТА ПУДКА КОЯ ТЬИ ПОЛЗВАШ ФОСТАТА НА ЕВРЕИЗКИЯ ДЕВИЛ ДАИБА МАИКЯТИ !....И ТЯ ЧЕЛА ИСТОРИЯ !....НА КЪФ ЯЗЬИК МА !....НА БУЛГАРСКИ ?....ТРАИ ТАМ МА У КОФАТА амбарева ШО СИ У ПОВЕЧЕ !....
13
С музиката по червената ти дебела куха кратуна
14
А Вие коя сте, госпожо Амбарева? И в качеството си на каква държите сметка на Патриарха на най-голямата православна църква?
15
Имаме си много хубаво самочувствие. Руският академик Дмитрий Лихачов хиляда пъти им повтори на руснаците, че основата на всички съвременни славянски езици е СТАРОБЪЛГАРСКИТ ЕЗИК, обясни им кои и какви са братята Кирил и Методий, също така те много добре знаят кога сме приели християнството чрез Византия и за огромното дело на Св. цар Борис - Знаят, че тогава сме ги иизпреварили със 150 години. Знаят и как са живели техните дворяни на гърба на крепостните си селяни, защото всичко това е описано от техните - руски велики автори, в литературата. Знаят и защо са убили Пушкин, който приживе е бил велик и обичан поет в цяла Русия. Всичко знаят. И ние го знаем, защото сме учен народ. Нас няма как да ни манипулират. Само не разбрах, защо техният патриарх не знаеше, че да си патриарх означава, че на земята си Божий наместник и като такъв също като Бог трябва да обичаш и почиташ всяка душа - била тя руска, българска, румънска или финландска. И да се помолиш за нейния упокой,най-малкото щом се е била на страната на Руснаците в Руско-турска война. Всеки патриарх би трябвало да го знае това. Е, виж, второразрядни ченгета не са длъжни да имат такива възвишени знания.
16
Пълнят ви празната глава с разни евтини и поръчкови писания, а не забелязвате, че Юропата щяла да ни задължава да ставаме уроди! Статията ще се покрие след малко, а тази празнословна тирада от уж неизвестна авторка, за поръчково унижение на Президента е качена като заглавна - горе като най-важна!!! Защо не качиха ПИКовци отгоре ултиматома на разкрачена Европа? Заспал народ... Вие обичате да сте мачкани и окрадени... Хала да ви е!
17
А какво мисли по въпроса ББ ? Обикновено има мнение по всеки въпрос , а сега си мълчи. Премиер е все пак и трябва да има становище. Не може все от западните умници да получава акъл. Да се понапъне малко и сам. Ако може де....Щото мисленето не е по желание , а по възможност !
18
Волен Сидеров по БНТ: "В средата на 19 век няма нация, ние сме заличени и никой не знае, че има българи." („Човек, който може да каже, че в средата на XIX век не е имало българи, и така да плюе на цялото Ранно Възраждане, на Паисий, на Софроний, на Неофит Рилски, на Васил Априлов, на Иван Богоров, на Чинтулов, на Бозвели, на Иларион Макариополски, на цялата първа фаза на Църковните борби, че дори на Славейков и Раковски... Каквото и да се каже, е малко. Никога, никога българин не е обиждал така България, народа ни, нацията ни, наследството ни. Никое мекере, хюмне, предател и .брикч.я не го е правил. И затова Сидеров не заслужава тези думи. Много са му. Но той просто не е българин. Думите му са думи на човек, който е продал повече от рода си, продал е душата си.“)
19
Защо едната българка не вземе да напише същото, но към Ердоган?
20
Г- жо Тъпарева? Омразата и злобата не са добър съветник. Безкрайно сте елементарна в сравнение с руския Патриарх. Лошо е,когато човек надценява себе си. Изглеждате жалка.
21
Ало,Наско, и без руснаците щяхме да се освободим щото османската империя се е разпадала, както се освободихме от ссср и варшавския договор през 1990 поради саморазпада им, а сигурно и от европейския съюз и нато ще се оцвободим когато се разпаднат.Така, че по-леко с преклонената главица да не я счупиш.
22
След като Путин („Днес и в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас направо от македонската земя".) ни каза, че ний нищо не сте дали на света и никаква славянска азбука не сме писали, единственото, с което ни остана да се гордеем, това е турското робство. И никой няма право да ни отнема гордостта, че 5 века сме били под турско робство.(Никой друг от балканските народи не се гордее, че е бил под турско робство, ама като са прости ...)
23
И , КАКВО , СЕГА ? БЪЛГАРСКИЯ ,, ПРЕЦЕДЕНТ ,, ВЕЧЕ ЕДНА СЕДМИЦА МЪЛЧИ И СЕ ГЪРЧИ И НЕ ЗНАЕ , КАКВО ДА ПРАВИ !! О , ГОСПОДИ!
24
Определено ''авторката'' на това ''писмо'' е с адресна регистрация на ул. ''Козяк''!
25
Браво,Браво!
26
Блестящото, аргументирано, емоционално, патриотично, достойно, честно, истинското Българско писмо на г-жа Биляна Амбарева заличава срама от спотайването на държавни служители и политици по повод мерзката наглост на полковник Гундяев. Браво! Браво! Браво!
27
Ами добре го е написала г-жа Амбарева, браво! Аз бих добавил и това, че е изключително нагло някакъв руски поп да ни чете морал, след като неговите принципали от Москва вложиха цялата си държавна мощ от 1944 до 1989 година за налагане на тотално безбожие, включително и у нас. Превръщането на дебилния ленинизъм и на мракобесния съветски тоталитаризъм в единствената религия ни донесе достатъчно страдания, с което със сигурност сме изкупили необходимата си "благодарност" за това, че сме попаднали сред имперските интереси на Русия. За разлика обаче, ние не сме чули нито един път дори и неохотна недомлъвка в извинение от страна на московските велможи за "братски" изнасилените ни през онези години бит, суверенитет, национално самосъзнание и история. Да не говорим за произнесените многократно напоследък от московски официали гаври с приноса на нашата държава за установяване на държавност, за грамотността и православието на Русия. Нейсе! Не сме и очаквали, та камо ли да търсим сметка точно от някакъв си поп ... Въпросът е, ако президентът и разните там други люде-институции у нас, ако не могат да дават отпор на такива типове и да защитават националните ни кауза и интереси, просто да отклоняват подобни срещи, които са недостойни за институциите. Иначе, ако президентът или други политици биха искали да се видят с попа и да му целунат ръка, те могат да го правят извън институциите, които представляват, за да не въвличат и нас в раболепността си. Всеки ресторант би приел с радост подобна среща, а и там сквернословието на попа ще си остане в рамките на калификацията "махленски раздумки" и няма да предизвиква чутовни скандали. Така и нашият политик-русофил ще се наслади на раболепието си, без да навреди на националните ни истереси, а и руският поп ще е доволен, защото е изпълнил заповедите от Кремъл.
28
Браво така се отстояват българските ценности и българщината!!И не забравяйте , че въпреки всичко е ставало въпрос за пари и то за много пари!!!
29
ПЪРВО КОМУНИСТИТЕ, А ПОСЛЕ ЦИГАНИТЕ!
30
Браво, браво, браво! По хубаво нещо досега не бях чела. Браво на авторката да каже всичко това, което, предполагам, мисли и по-голямата част от народа ни. Браво, засрами и политиците с познанията си, с категоричността и смелостта да нарича нещата с истинските им имена. Браво!
31
Нека да не бъдем така злобни ,а защо не реагираме на ЕРдоган,който за кой ли път говори за Кърджали като за техен,това е доста по-опасно!
32
Невероятна тъпанарка си Амбарева. Имайки предвид това искам да ти кажа че когато се коментират такива въпроси които се интерпретират различно в зависимост от политическите виждания на коментаторите ,трябва да се подходи принципно а не емоционално. За това ти заявявам следното: 1. Когато се изреждат участниците в такива исторически събития се изреждат всички или никои - не чух от Президента да спомене арменците - над 140 хиляди, турците и други мюсюлмани - над 65 000,
33
Ние БСПеерастите от шайката на Импексовата барсала и сачмите водени от Болната Сачма, сме против такива писма, защото сме го налапали на Путин за няколко рубли повече.
34
Първо-от 1300 годишната ни история над 600 са под робство - византийско и турско.И се очертават нови такива.А неблагодарността е едно от качествата , характерно за най некачествения материал.Няма никакво значение защо руснаците са водили тази война - факт е че като следствие от нея сме отново държава.И факт е че войната е започната от руския император, а не от някакви тогавашни губернии, участвали като пушечно месо в битките.Сигурно след световните войни не Англия е била победител , а нейните колонии ,които са дали по вече жертви от метрополията. Стадото се води на заколение от пастира с помощта на кучетата , а не ходи самичко.А иначе не е лошо да има човек самочувствие ,но да е подплатено с нещо. Дали авторката може да се похвали с 500 годишна доказана история на рода си или предците и са пасли патки на село.Защото иначе е просто един генетичен запъртък.
35
Билянче, България е създадена наистина преди 1300 години, но не забравяй, че от тях 500 години е съществувала само като част от Османската империя! От тая робия ни спасява Русия! Не Финландия, не Румъния, не Молдова, нито някоя друга страна от света, на който ти си гражданка! Това са фактите и колкото и да се опитваш ти и други платени драскачи като тебе да ги преиначите, няма как да се получи! Любимият ви Чехлю пък, в речите си уж случайно, винаги забравяше и изобщо не споменаваше името на Русия! Не знам как не каза, че американците са ни освободили!
36
Kакво "светейшество" е тоя корумпиран КГБ кадър който е против връзките на БПЦ c македонската църква? Бетонните глави в Кремъл и техните слуги в България за половин век чрез системен терор и пропаганда направиха от чисти българи "македонска нация". Както се вижда от някои от коментарите половин век тоталитарен режим в България също е бетонирал доста глави.Сега поне границите са отворени който иска да заминава да живее в сегашна Путроссия.
37
Госпожа много ЧУВСТВА. Истинска Благодарност няма никъде има Вечна Любов.
38
Една пикла - руска журналистка, разбуни с измишльотините си ситуацията. Сега друга - българска, "измислила" как да окепази руския патриарх чрез сайта на ПИК, чиито собственник редовно получава картички от Тръмп.
39
ПОДНЕСЕНИ ТАКА ФАКТИТЕ СЕ ЗАБИВАТ КАТО ПИРОН В СЪЗНАНИЕТО НА ВСЕКИ ПАТРИОТ. БРАВО НА ТОВА МОМИЧЕ, ТО ИЗТРИ СРАМА МИ И МЕ НАКАРА ДА СЕ ПОЧУВСТВАМ ГОРД БЪЛГАРИН. Божо, Гоце и Шербета дано го прочетат и да прогледнат с болшевишките си слугинажни мозъци. За Сидиров, Шренкова и Волгин, е безвъзвратно късно, защото са си продали продажните души на болшевиките..
40
Госпожо не можах да прочета цялото ви изявление в стил оплюване на православието.Вие сигурно искате да сме още под османско/разбирай турско владичество/.Тогава къде виждате 1300 годишна история,ако не беше помощта на Русия за освобождението на поробените по нашите земи .Изпълнявате чужди послания за унищожаване на православието.Явно добре ви плащат от ул.Козяк.Нали сегашният посланик дойде с такава мисия да откъсне българският народ от добрите връзки с руският.Чуждо поклонници дал бог много в България, но народопсихологията трудно се променя.
41
Добро начало за повдигане духа на нацията, озверяла от несправедливост и бедност! Жалко, че това няма да бъде медийно разпространено, че да чуят всички, и в Русия, и в ЕС, и в САЩ! България е държава на 1300 години! Създадена е през 681 година, като съюз между Аспарухови българи и седемте славянски племена под сегашното й име и ние сме техните 1300 годишни наследници! Тука са раждани нашите родители и прародители, тука са мрели, тук сме родени ние, българите! Тук сме от 1300 години, били сме поробвани и клани, окупирали сме и са ни окупирали, били сме и Империя, и разпокъсани малки царства! Но сме оцелели, като българи! Това е историческата истина, г-да политици!
42
Браво на Биляна. Истинска българка. А всички българи - русофили в Русия. И да не се връщат обратно. Те не са българи.
43
Браво на Биляна. Истинска българка. А българите – русофили да се изнасят в Русия. И по възможност да не се връщат. Не искаме да тровят живота ни - 45 години стигат. Те не са българи.
44
Хайде дружно да се из.серем в митрата на руския поп!
45
Не е лошо НО: От 1300 години 700 сме под робство(тоест няма държава)-2 века византийско и 5 века османско.
46
Когато се пишат такива неща е редно това да се прави от официалните политици и историци.Всичко написано е вярно,както е вярно и това,че явно госпожата не симпатизира на Русия.По тоя повод бих я запитал,дали си мисли че ние читателите считаме,че тя симпатизира на ЕРДОГАН или краварите от въд океана или пък на администраторите от Брюксел.Едва ли Негово светейшество ще обърне внимание на всички шарлатански неофициални писма ,които вероятно получава ежедневно.Ако всеки започне да пише от името на държававата от която произлиза,без никой да го е упълномощил това не е демокрация,а АНАРХИЯ.Не на анархизма!З това България е на това дередже,защото от доста време всеки си бара джиляка и пише и прави каквото си иска!ДЪРЖАВАТА ОТСЪСТВА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ОЩЕ ПОДОБНИ ЕЛЕМЕНТИ ДА ТРОВЯТ НЕТ ПРОСТРАНСТВОТО С ШИЗОФРЕНИЧНИТЕ СИ МОЗЪЦИ.
47
CAR OSVOBODITEL E TAKAV.ZASTOTO E OSVOBODIL RUSKITE SELIANI OT KREPOSTNICESTVO, A NE BALGARITE......
48
А попът какъв е, че да говори от името на Русия? Колкото той има право да дава акъл, толкова и г-жа Амбалева има правото да му напише своето мнение. Руският поп с нищо не е повече от който и да е български гражданин и няма право да ни дава акъл, без да сме му го искали.
49
Госпожо интерпретирате историческите факти,както емоцията ви позволява.Обикновено политиците говорят така.Така че...не ставайте смешна.
50
Кой си ти, че да ни обясняваш каква трябвало да бъде държавата? И щом "мразела" Русия,значи обичала Ердоган и Америка! На рублофилите даже не им минава през промитите мозъци понятието ...Българофил!!
51
Това го прочетох преди 3 дни в друг сайт-Будна ера.Бъдете оригинални,а не енакви
52
КАКВИ БЪЛГАРИ,БРЯ.ЕРДОГАН ОТНОВО ЗАСТРАДА ДУШЕВНО ЗА КЪРДЖАЛИ.А НИЕ НЕ СМЕЕМ ДА СИ ПОМИСЛИМ ЗА ОБЕЩЕТЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ,КЛАНИ ,ГРАБЕНИ И ГОНЕНИ ОТ ОДРИНСКА ТРАКИЯ..
53
управниците ни ги е страх да изкажат тези истини, но се намират мъдри и смели българи, които да го направят...Неслучайно повечето наши възрожденци са виждали в Русия не приятел, а враг...Ако някой си мисли, че Русия хей така, безкористно, идва на Балканите, просто е или глупав, или с тотално промит мозък. От руския рай избягаха толкова държави и сега народите им живеят далеч по-добре от преди...Само това е достатъчно като аргумент за правилната стъпка - окончателното излизане от руската орбита. Комуто не е по вкуса съвремена България, има изход: чамодан, вокзал, Москва...
54
някой трябваше да измие срама на нашите политици, които се снижиха като...., вместо да се изправят като истински мъже, патриоти и родолюбци, защитаващи българското достойнство и чест! Ето така, господа политици, се печели уважението на народа! Не с вечни кавги помежду си, плюене, черен пиар и пълнене на гушата...
55
...интересно,как рублофилите се напъват да омаловажат всичко българско! Значи , може да сме били държава на 1300години, ама виждаш ли ,от тях сме били 500 години под робство! Собствените си продажни душички ли оправдавате , или пишете извън ...България?
56
Неблагодарността е основна черта на глашатаите на демократизирана България. Пази Боже сляпо да прогледа! Жонгльорството с историята показва само до нивото на падение на обществото.
57
Заради такива прости женици, турчолята ни наричат Булгаристан.
58
Не питай жената,каква е реакцията й за дрънканиците на Турчина.Ти като русороб,който възхваляваш НОвият ХИТЛЕР за ОКУПАЦИЯТА на КРИМ,не си ли обесняваш,ЧЕ смелостта на Турчина идва именно от такива безпардонно нарушения на международното право.Заради такива глупаци като теб и патрона ти,може някоя сутрин Кърджали да осъмне с референдум за...ИДИОТИ СТЕ,РУСОРОБИ!!!ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ! ПРЕДАТЕЛИ!
59
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
60
БРАВО ! Само че това писмо трябваше да го напише Президентът ,а не да се върти на лостове. Тази сутрин дочух , че пак ще привиква Правителството да му отговаря на някакви въпроси. И пак се заяждаше.
61
АМА НИЕ ИМАМЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТ , ДОРИ ПУТИН НЕ ГО ПОЗНАВА . АХ .. ТЕЗИ ГРИПЕНИ ЩЕ МУ ИЗЕДАТ ГЛАВАТА . ДА СИ ВЪРНЕ НЕЩАТА И ДА СЕ ОПРАВИ .
62
Разбира се, че след тази война България се е появила на географската карта отново след 500 години. Разбира се, че българският народ обича и почита всичко добро, което Русия има и е направила за нас. Разбира се, че хората трябва да си помагат и да се уважават винаги. Но какво общо има това с нелепите изявления на един руски патриарх, колко бил обиден, защото сме почитали и другородци, загинали за България в Руско-турската война, войни от друга народност, освен руснаци? Направо ужасяващо. Той би трябвало да се срамува от висотата на ранга си за такава претенция и подобни изявления, не ние. Това не подхожда на един неграмотник, камо ли на патриарх на такава велика държава. Бог да му прости!
63
Г-жо Амбарева, поздравявам Ви за доброто познаване на събитията от онова време и задълбоченото им интерпетиране. Да даде Бог повече такива хора на измъчената ни България.
64
Нека ни отрича историята Века,нека е Трагичо името ни ...нека...но в 21 ВЕК,да се държим като ущипани госпожици,при условие,че навсякъде около нас ври и кипи през Три Континента в четвърти...Вярата крепи Човека,но пък да не можем да отсеем зърното от плявата,това вече говори за крайнао отчаяние...Не може да говориш за пролята кръв,все едно счупено гърне с вода-защото "Кръвта вода не става"и не се носят "На гол тумбак-Чифте пищови"...Добре ще е да внимаваме с кого и с какво си имаме работа... Света в 21 век не е на отделните народи,а на общите каузи...Не сляпата Вяра ,а споделения Разум ръководят цивилизациите,при чийто сблъсък,вече изчезват не само държави,но и народи...:/за справка Сирия/...не кости-камък върху камък няма да остане при евентуален конфликт на наша територия... това не е времето на Иван Вазов,да възпее героите на Шипка-,в едно да се бият живи и умрели...Добре ще е да сме малко по-смирени не само пред дедите ни,но и пред идните поколения...Само историята може да отсъди,дадени събития,при условие че настоящето позволи трайно и разумно Бъдеще...
65
Санстефански мирен договор е подписан около 17 ч. на 3 март (19 февруари стар стил)[2] 1878 г. в Сан Стефано (днес квартал на Истанбул), от граф Николай Игнатиев и Александър Нелидов от руска страна и от външния министър Савфет Мехмед паша и посланика в Германия Садулах бей от страна на Османската империя. Няма присъстващ свидетел на подписването от българска страна, независимо от това, че българите са участвали във военните действия и са дали 3 456 убити опълченци.
66
Поредния българки курв@ляк - соростутка. Мършо, коя си ти да търсиш сметка от Патриарх? На всичкото от горе дядото, беше абсолютно прав. Ние Българите се превърнахме в лъжливи лицемерци и чак когато почнем да казваме истината и да я признаваме тогава може би ще се оправим като народ. М@ймуно, бегай да си вземеш хонорара от Козяк. Те моного обичат да плащат на лъжци.
67
Сега тази българка да напише и едно писъмце на султан Ердоган, по повод непрестанните му апетити и териториални претенции към България, ама дали ще и стиска? Нека тази българка да не проявява робското си търпение и мълчане към петвековния ни поробител, клал и безчинствал с мало и голямо! Обаче пак ще кажа,стиска ли и???
68
До номер 65. Толкова подробности знаещ,а не знаеш,че в Сан Стефано е бил поканен и е присъствал Любен Каравелов???Хайде ...къш.
69
плюещите,авторката,разбирам защо,българите,нямат пазач на казана в ада.
70
Къде е тази реч, от лукавия сътворена и пъхната в устата на руския патриарх, може ли някой да пусне линк към нея?
71
Тая изобщо балгарка ли е?дали е правослана християнка?!
72
E мосюлманка или циганка,или двете
73
Браво,Биляна!! А тъпите русофили,дето я упрекват,че не написала на Ердоган-ами напишете вие бе,глупаци.
74
i da pische vaprosnata gospoja,ne moje nikoga da zalischi Rusia ot sarceto na balgarina! Poklon pred ruskia patriarh,slava na velika Rusia,da jivee pravoslavieto!!!
75
заказать продвижение сайта 64 бит логин в скайпе SEO PRO1
76
заказать продвижение сайта логин в скайпе SEO PRO1
77
Приветствуем Вас, предлагаем Вам профессиональное продвижение Вашего сайта, о нас http://r-z-r.ru/rackrutka_cayta.html
78
жулебино такси номера телефонов http://taxi-vovrema.info/page/julebino-taksi-nomera-telefonov/ .
79
Производители мебели Краснознаменск http://kuhninazakaz.info/page/proizvoditeli-mebeli-krasnoznamensk/ .
80
Самочувствие после лечения гепатита с http://gepatitu-c.net/page/samochuvstvie-posle-lecheniya-gepatita-s/ .
81
Автобус аренда школьный http://abba-trans.com/page/avtobus-arenda-shkolnij/ .
82
работа в воронеже для девушек http://web-model.info/page/rabota-v-voroneje-dlya-devushek/
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Кое е общото между ан*лния с*кс и броколито?
- Колкото и масло да им слагаш - на децата не им харесва!

няма нови новини
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
сега
2621
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Образователният министър с важни разкрития след заседанието на МС (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК! ЕКСКЛУЗИВЕН ХОРОСКОП НА АЛЕНА! Овните и Стрелците с провалени планове, хаос в личните отношения на Скорпионите
x