Една пета от населението на Германия е в риск от бедност

СВЕТЪТ ДНЕС

Една пета от населението на Германия е в риск от бедност

5095
на 05.11.2015
Една пета от населението на Германия е в риск от бедност
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Повече от 20% от населението на Германия е било застрашено от бедност или социално изключване през миналата година, което представлява увеличение в сравнение с 2013-а година.

препоръчано

Малко над една пета от германците (20,6%) или общо 16,5 милиона души, са били застрашени от бедност или социално изключване през 2014-а година, показва нов доклад на германското Федералната статистическа служба (Destatis). Това представлява нарастване спрямо предходната година, когато делът на хората, изложени на този риск е бил около 20,3%, или 16,2 милиона души, информира БНР.

Destatis добави, че делът на бедните хора в целия Европейския съюз е бил дори още по-висок, като почти една четвърт (или 24,4%) от населението на ЕС са били изложени на риск от бедност през миналата година спрямо 24,5% през през 2013-а година, като немската статистика цитира резултати от изследване на EU-SILC (LEBEN IN EUROPA).

Новият доклад на немската статистика е в синхрон с резултати от проучване, проведено от Фондация "Бертелсман", което беше публикувано през миналата седмица и според което десетки милиони деца и младежи от цяла Европа живеят в бедност или социално изключване след години на финансова и икономическа криза в региона.

Според индексът за социална справедливост на Фондация "Бертелсман", 26 милиона деца и млади хора, или 27,9% от всички, които са на възраст под 18 години са застрашени в момента от бедност и социално изключване в целия ЕС. Дори в заможната Германия, цели 19,4% от децата и младите хора са изложени на подобен риск, допълва фондацията.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК