Едуард Налбандян: В Армения само от Сирия имаме около 17 хиляди бежанци

СВЕТЪТ ДНЕС

Едуард Налбандян: В Армения само от Сирия имаме около 17 хиляди бежанци

2855
на 15.01.2016
Едуард Налбандян: В Армения само от Сирия имаме около 17 хиляди бежанци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В Армения само от Сирия имаме около 17 хиляди бежанци. Това заяви министърът на външните работи на Армения Едуард Налбандян.

препоръчано

Ситуацията в Близкия Изток не е никак лесна за обяснение, особено в Сирия, продължи той. И в този план международната общност изразява безпокойство и прилага всички възможни усилия, за да не се разрасне опасната ситуация, свързана с действията на терористични групировки като ДАЕШ, "Фронта ал Нусра" и другите.

Мисля, че усилията на цялата международна общност трябва да се обвържат и да се създаде широка коалиция за борба срещу тероризма, за да се възстанови стабилността и безопасността в този регион, смята външният министър на Армения. За да не стане този регион източник на масово преселение на бежанци, добави той. И продължи: виждаме какво става в Европа, от този конфликт е засегната и Армения. Хилядите бежанци у нас, разбира се, са наши събратя, защото са арменци, които са живели досега в Сирия и са принудени от обстоятелствата да се върнат в Армения.

Сложна е ситуацията с тях, защото тези хора преживяват лична човешка трагедия от ставащото, подчерта Едуард Налбандян. И не е само това, защото арменската общност в Сирия има много голямо културно и духовно наследство, допълни той. Не само арменското и християнското малцинство в Сирия, а всички малцинства в тази и други близкоизточни страни в момента се намират под сериозна опасност за своята безопасност и живот, смята гостът.

Трябва да се спрат тези процеси, които не са в интерес нито за региона, нито за хората там и по света, заключи Едуард Налбандян. Ръководителят на арменската дипломация е на посещение у нас. Той имаше срещи с председателя на НС Цецка Цачева и външния министър Даниел Митов. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК