Вход
София
Времето в София 11 o C

Екатерина Захариева подкрепи екологична инициатива в Скопие (СНИМКИ)

Екатерина Захариева подкрепи екологична инициатива в Скопие (СНИМКИ)

на 10.03.2020
6264
0
Екатерина Захариева подкрепи екологична инициатива в Скопие (СНИМКИ)
Автор: ПИК
10.03.2020
0
6264

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, служебният министър на околната среда и пространственото планиране Несер Нуредини, учители и деца от училище „Димитър Миладинов“ в Скопие се включиха днес в инициатива по засаждане на дръвчета в училището по проект за опазване на околната среда, финансиран по линия на българската официална помощ за развитие.

В сградата на същото училище се помещава и българското съботно-неделно училище „Здравей“, по чиято инициатива се реализира финансираният от България проект „Бъдеще без пластмаса – Развитие на обществената отговорност на деца и младежи за опазването на околната среда и чистотата на въздуха на Република Северна Македония“.

„Днес се включихме в много важен проект с идеята  да възпитаваме децата за това, че от всяко тяхно действие зависи в каква околна среда живеят. Най-важно е да обхванем най-малките. Проектът е свързан с опазването на въздуха и с възпитанието на най-малките чрез засаждане на парк от дървета, но и с образователни програми“, заяви вицепремиерът Захариева.

Проектът на стойност 52 988 лв. е насочен към младото поколение и ще обхване по-голяма част от училищата в Скопие. Ще бъдат засадени общо повече от  200 дървета, презентации за опазване на околната среда ще бъдат направени в 5 училища на столицата на Република Северна Македония.

Директорката на българското неделно училище „Здравей“ Иляна Атанасова благодари на българското правителство и на местните власти за подкрепата за проектите, финансирани по линия на българската официална помощ за развитие, които реализира. Чрез финансиране от България е обновена фасадата на училище „Димитър Миладинов“, за да бъде енергийно ефективна.

В инициативата днес се включиха и  представители на община „Център“ в Скопие и дипломати от българското посолство.

Вицепремиерът Захариева заминава за Скопие

Вицепремиерът Захариева заминава за Скопие

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина...

на 09.03.2020

Вицепремиерът Захариева е в Скопие за Срещата на външните министри на държавите от Берлинския процес за Западните Балкани, на която е домакин заедно с Никола Димитров. Срещата, която ще започне по-късно днес, е в рамките на първото съвместно председателство на България и Република Северна Македония на Берлинския процес през 2020 г.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34787
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x