Екатерина Захариева: Прибрахме над 500 българи от целия свят

Политика

Екатерина Захариева: Прибрахме над 500 българи от целия свят

6212
на 26.03.2020
Екатерина Захариева: Прибрахме над 500 българи от целия свят
Автор:   ПИК

Зелени коридори трябва да бъдат осигурени, но не за хората, които искат да се разхождат из Европа. А за тези, които искат да се приберат по домовете си, обяви в ефира на БНТ външният министър Екатерина Захариева. Не бивало да се допуска да има недостиг на хранителни стоки по маганизите и на лекарства. Затова се правело всичко възможно да няма трудности по границите за придвижването на тези стоки. В момента имало още малко напрежение между България и Румъния.

препоръчано

"Нашите призиви хората да не пътуват не са били самоцелни. На първо място, за да запазят здравето си. Има държави, които са затворени за страни от цяла Европа. Чили е една от тях, а там има българи. На почивка са били. Подготвят се няколко самолета. Прибрахме над 500 души от целия свят. Днес приключи мисията ни в Сенегал, където има наши работници", поясни Захариева.

"Има и хора, кото постоянно работят в чужбина. Но искат да се приберат в България. Те са от държави, които са в карантина. Моят призив е, ако живеете постоянно там, не тръгвайте на път. Категорично препоръчвам да не се пътува", призова Захариева.

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това