ЕКЗЕКУЦИИТЕ НА "ПРОБИТАТА" БТВ: Ген. Николай Петров, Пламен Георгиев, Валери Симеонов...Това е телевизията, която тиражира клеветите на Елена Йончева и Мая Манолова. Рекламира крадлата Поптодорова и адвокатката на "Мулти" Дончева

Политика

ЕКЗЕКУЦИИТЕ НА "ПРОБИТАТА" БТВ: Ген. Николай Петров, Пламен Георгиев, Валери Симеонов...Това е телевизията, която тиражира клеветите на Елена Йончева и Мая Манолова. Рекламира крадлата Поптодорова и адвокатката на "Мулти" Дончева

342391
на 12.02.2020
ЕКЗЕКУЦИИТЕ НА ПРОБИТАТА БТВ: Ген. Николай Петров, Пламен Георгиев, Валери Симеонов...Това е телевизията, която тиражира клеветите на Елена Йончева и Мая Манолова. Рекламира крадлата Поптодорова и адвокатката на Мулти Дончева

Журналистите не били пощенски кутии, трябвало да проверяват информацията, която им се поднася, за да поддържат високия журналистически стандарт.

препоръчано

Но като написаха позицията си Би Ти Ви по повод думите на Валери Симеонов, за кой стандарт по-точно говореха? За онзи, заради който даваха трибуна на обвинената в пране на пари в особено големи размери Елена Йончева и канеха в студиото си от сутрин до вечер да лее лъжите си? Или пък осъдената за корупция на 20 години Десислава Иванчева? Или пък уличената в кражба Елена Поптодорова? Или подсъдимият Иво Прокопиев? Или адвокатката на "Мултигруп" Татяна Дончева?

Явно стандартът на Би Ти Ви е да дава думата само на осъдени и подсъдими.

Не бяха ли точно Би Ти Ви, Венелин Петков и Антон Хекимян тези, които се разтапяха по "разкритията" на Йончева за падналата ограда? Не говореше ли тя от тяхното студио, че Делян Добрев е оплетен в някакво семейно ОПГ и размахваха дружно скалъпените схеми от Йончева? Не изпадаше ли в блажен транс Хекимян от всички тези "разкрития", както и на провалената Мая Манолова, която без никакво доказателство не спря да повтаря как едни хора като овце отишли и гласували за врага й, защото им било платено.

Ама нещо доказателства, нещо документи, нещо като записи - нямаше...И какво стана - всички тези лъжи на Йончева и Манолова бяха опровергани от българския СЪД! А Би Ти Ви - какво?! 

Не бяха ли точно Би Ти Ви тези, които опетниха името на един блестящ лекар и генерал. Толкова ли им е къса паметта на Венелин Петков и Антон Хекимян, когато от сутрин до вечер обясняваха как ген. Николай Петров бил замесен във финансово ощетяване на ВМА?

Омерзен от помията, която се изсипа върху него, ген. Петров си подаде оставката, не издържа. Всички проверки обаче доказаха неговата невинност. Но какво от това?

Излезе ли Венелин Петков да се извини, написаха от Би Ти Ви прочуствено обръщение към хората, за да кажат как, за да обслужат нечии интереси, опетниха един блестящ лекар, спасил десетки животи? Не помня и Хекимян от ефира на въпросната медия да се е извинил - не, не го направиха...

Не бяха ли точно Би Ти Ви тези, които от сутрин до вечер се занимаваха с терасата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Пуснаха "репортерите си хрътки" да го преследват и даже снимаха детето му с дрон.

То не бяха летящи камери, то не беше причакване при дома му, то не бяха канени специални "експерти", които да говорят какъв грях е извършил Георгиев, като си е купил апартамент с тераса. Последваха пълни проверки, Георгиев се оттегли временно от поста си, докато всичко се изясни. И какво се оказа - няма нарушение.

Как пък един съсед не се намери да каже, че Георгиев е виновен, задето е обсебил покривното пространство - ами няма да се намери, защото човекът така го е купил и никога не е предполагал, че да имаш тераса е грях или ще се намерят журналисти да паднат толкова ниско. Но и след като Георгиев се оказа чист, Би Ти Ви не се извиниха. Пак някак се покриха, елегантно замълчаха, а Георгиев омерзен реши да напусне КПКОНПИ.

Стана консул във Валенсия, но и това не се хареса на Би Ти Ви, продължиха с абсолютно безпочвените си атаки. Нищо, че този човек, дал целия си съзнателен живот в услуга на държавата, бе опетнен и така и не получи извинение. 

Да говори Би Ти Ви за високи журналистически стандарти, е смехотворно, след като само преди няколко дни цензурираха и прокуратурата. Същата тази прокуратура, която е подгонила ментора им - подсъдимия Иво Прокопиев.

Не са ли точно те тези, които от сутрин до вечер канят подходящите "експерти" като продънени съдии и крадли на кремчета, за да коментират актуалните теми.

За какъв стандарт говорим, за каква висота!

За поръчковите репортажи, гости и репортажи на Би Ти Ви можем да пишем от сутрин до вечер. За това как манипалутивно представят всяка една новина, която не е угодна на господарите им - онези, подсъдимите за пране на пари. Дори и обикновеният българин вече е наясно какво се случва в тази телевизия и се чудят едни и същи новини ли гледат... 

От първо лице мога да потвърдя за манипулациите на Би Ти Ви, защото и аз често се чудя дали сме били на едно и също събитие с "колегите", защото за разлика от тях ПИК TV излъчва изцяло на живо всичко и лесно може да се види каква е реалността и как е "отразена" тя при тях. 

Монтажът е адска машина, съсипва съдби. Не бяха ли точно те тези, които в унисон със "смелите майки" обиждаха Валери Симеонов и бяха монтирали негови изречения така, че да прозвучат грозно и отвратително? Но как да знае обикновеният човек, който не е бил на събитието, който не е чул какво всъщност говорят хората. Как да знае обикновеният зрител, че "експертите", които канят са продънени, оплетени в имотни афери и безброй схеми?

И ако наистина от въпросната телевизия твърдят, че това, което са получили от бизнесмена Цветомир Найденов, са всъщност сигналите му до прокуратурата, какво ги е спирало да го поканят и да си каже човекът в ефира им това, което го притеснява, това, за което се съмнява.

Дори да се съмняват, че лъже, нима нямаше да е като с гостуванията на Елена Йончева, Мая Манолова и сие?

Ако искат да спазват високия журналистически стандарт, да излязат Венелин Петков и Антон Хекимян, както и "репортерите им хрътки" и да се извинят на Валери Симеонов, на генерал Николай Петров, на Пламен Георгиев и на премиера Бойко Борисов дори, защото и той не веднъж е ставал жертва на манипулациите им.

Относно възванието на БНТ, че заставали зад колегите си с високия стандарт, ще припомня, че само преди дни в централната си емисия, без да проверят или представят документи, от държавната медия обявиха, че Васил Божков има имоти в Дубай и това щяло да попречи на неговото връщане в България. Тази новина същия ден беше публикувана в регионално издание, а по-късно главният прокурор Иван Гешев заяви, че няма официални данни за подобно нещо.

Ще им припомня също, че именно БНТ бяха тези, които в своя ефир, поддържан с парите на данъкоплатците, си позволиха да дават трибуна на издирвания и със седем обвинения Васил Божков и му дадоха трибуна безпардонно да петни институциите и държавата.

Не е лошо и да си припомнят от БНТ за стандартите преди да дават подобна подкрепа на пробитите Би Ти Ви срещу Валери Симеонов - той просто изрече на глас неща, които всички си мислим. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това