Екзит пол на "Алфа рисърч": Делян Пеевски бие Доган. Първи на вота са ГЕРБ/СДС с 26,4%, ППДБ изостана с 12 пункта (ГРАФИКА)

Акценти

Екзит пол на "Алфа рисърч": Делян Пеевски бие Доган. Първи на вота са ГЕРБ/СДС с 26,4%, ППДБ изостана с 12 пункта (ГРАФИКА)

34419
преди 4 часа
Екзит пол на Алфа рисърч: Делян Пеевски бие Доган. Първи на вота са ГЕРБ/СДС с 26,4%, ППДБ изостана с 12 пункта (ГРАФИКА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Социологическата агенция Алфа Рисърч дава абсолютна преднина на ГЕРБ, който бие на изборите за 51 парламент с 26,4%, по данни на екзит пол.

препоръчано

В надпреварата между Ново начало на Делян Пеевски и АПС на Ахмед Доган победител е Ново начало с 8,9 на сто, следвано от алианса с 8,7 на сто.

Ето какви са резултатите към 19:00 часа според екзит пола на агенция "Алфа рисърч", излъчен по БНТ:

ГЕРБ-СДС - 26,4%

ПП-ДБ - 14,9%

"Възраждане" - 12,9%

ДПС - Ново начало -  8,9%

Алианс за права и свободи - 8,7%

БСП - 7,8%

ИТН - 6,2%

"Величие" остава под чертата  с 3,7%

МЕЧ също остава под чертата с 3,8%

Според резултатите ето как се нареждат местата на парламентарните групи в Народното събрание:

ГЕРБ-СДС - 74 места 

ПП-ДБ - 42 места

"Възраждане" - 36 места

ДПС - Ново начало - 25 места

Алианс за права и свободи - 24 места

БСП - 22 места

ИТН - 17 места 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да се водим от някои треперещи гласове, които отсега поставят условия. Ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК