Екоинспектори готвят протести заради ниски заплати

Животът днес

Екоинспектори готвят протести заради ниски заплати

4855
преди 4 часа
Екоинспектори готвят протести заради ниски заплати
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заетите в Изпълнителната агенция по околна среда, регионалните инспекции по околната среда и водите и в басейновите дирекции са с едни от най-ниските трудови възнаграждения в държавната администрация. Те заявиха протестна готовност за седмицата след изборите. В ход е подписка с настояване за по-високи заплати.

препоръчано

Вече повече от 5 години работещите в тези структури не са получавали никакво увеличение. Средната работна заплата е 1550 лева, обясни пред БНР Валентина Васильонова от Федерацията на независимите синдикати в земеделието (ФНСЗ) към КНСБ.

Отклонението от средната работна заплата за такъв тип администрация - с разрешителни и контролни функции, е с 30% по-надолу, подчерта тя и уточни, че през тази година те са получили средства по постановление за изравняване на неравенствата в държавната администрация, което обаче не е било ефективно.

"Те искат 30% увеличение на работните им заплати в рамките на 2024-та и 2025-а поне 15%."

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК