Вход
София
Времето в София 21 o C

Еколози скочиха на лапачите от Зеления октопод около Христо Иванов и Атанасов заради лъжи и фалшиви новини за строителството върху дюни

Еколози скочиха на лапачите от Зеления октопод около Христо Иванов и Атанасов заради лъжи и фалшиви новини за строителството върху дюни

на 16.05.2019
13883
16
Еколози скочиха на лапачите от Зеления октопод около Христо Иванов и Атанасов заради лъжи и фалшиви новини за строителството върху дюни
Автор: ПИК
16.05.2019
16
13883

Еколозите от Национална асоциация "Българско Черноморие" въстанаха срещу лъжите и фалшивите новини на протестърите около пишман правосъдния министър Христо Иванов и генерал Наско (Атанас Атанасов) от т.н. Демократична България, които ги разпространяват, за да правят предизборната си кампания върху грозни манипулации за умишлено унищожаване на природните богатства  от държавата чрез Закона за българското Черноморие.

Това става ясно от отвореното писмо, адресирано до Министерския съвет и българските медии, разпространено от асоциацията.

Еколозите посочват публикация на медията на подсъдимия олигарх със запорирано имущество Иво Прокопиев и водещата от Би Ти Ви Жени Марчева, които разпространяват фалшивата новина, че депутатите предлагат да се строи върху дюни и да поскъпнат глобите за къмпингуване върху тях.

По този повод те заявяват: "Предложените забрани за поставяне на палатки, кемпери и каравани върху дюни и санкционирането на нарушителите с глоби бе оповестено от „природозащитниците” като ограничаване правото на придвижване. Странно как самопровъзгласилите се за „пазители” на дюните и плажовете  се уплашиха от това, че закона ще наказва тези, които замърсяват и увреждат плажовете и дюните".

Еколозите от "Българско Черноморие" уличават лапачите на тлъсти бюджети от Зеления октопот в пълна некомпетентност заради употребата на несъществуващи понятия като "алтернативен туризъм", което означава, че туризъм просто няма.

Измислените поборници срещу корупцията от т.н. "Антикорупционен фонд" пък са уличени от еколозите, че въпреки скъпарските съоръжения и коли, с които разполагат, натискат държавата да им осигури безплатно ползване на имоти за нереграментирано къмпингуване.

"В радио предаване представителка на НПО с име „Антикорупционен фонд” от името на собственици на кемпери и каравани – много скъпо струващи МПС-та (без да ги е питала) си позволи, да иска от държавата безплатно ползване на имоти за нерегламентирано къмпиране. Това при условие, че недостигат средства за пълното удовлетворяване на нуждите на деца в неравностойно положение. Не е приемливо шепа богати българи, да бъдат финансирани от държавния бюджет и от собственици на частни имоти, за безплатното им летуване на „диви места”, се казва в отвореното писмо на Асоциация "Българско Черноморие.

Ето и пълния му текст:

            ДО:      

- Министерски съвет

- Българските медии

Отворено писмо

Уважаеми членове на Министерски съвет,

Уважаеми представители на българските медии,

Нека заедно да спрем разпространението на лъжи от медии!

На 9 май 2019 г. електронната страница „Дневник“ публикува статия с автор Вера Стаевска със заглавие: „Депутати предлагат да се строи върху дюни и да поскъпнат глобите за палатки върху тях”. Лъжата е, че няма предложение от депутати да се строи върху дюни. Статия с лъжливо заглавие  „Депутати предлагат строителство върху дюни“ от същата дата публикува  и електронната страница „Свободна Европа”. Същата лъжа „...предлага се да се строи върху дюни...” беше произнесена и от Жени Марчева,  водеща на предаването „Тази събота и неделя“  по БТВ,  на 12.05.2019 г.

В Народното събрание тече процедура по проект за изменение и допълнение  на  Закон за устройство на Черноморското крайбрежие. Предложението бе внесено от Министерството на туризма. Представени в парламента партии, също внесоха предложения за изменение и допълнение на ЗУЧК. Внесеният законопроект и внесените към него допълнителни предложения от народните представители на НФСБ, ВМРО и ГЕРБ,  структурират промени, които отговарят напълно на европейските стандарти и са част от решаването на глобални и национални проблеми:

1.      Опазват околната среда  на Българското крайбрежие - плажове и крайбрежните води от замърсяването с пластмасови отпадъци.

2.      Опазват природни местообитания от национално значение – дюни.

3.      Създават условия за развитие на екологичен микро семеен бизнес.

4.      Детайлизират се и се прецизират условията и реда за отдаване на плажовете на концесия.

Тези предложени промени, бяха повод на няколко човека дивокъмпингуващи да създадат фалшиви новини:

1.      „Дюните щели да се застрояват”. В нито един от текстовете за изменение на ЗУЧК няма такова предложение. Това твърдение трябва да се класифицира, като чиста проба лъжа.

2.      Предложените забрани за поставяне на палатки, кемпери и каравани върху дюни и санкционирането на нарушителите с глоби бе оповестено от „природозащитниците” като ограничаване правото на придвижване. Странно как самопровъзгласилите се за „пазители” на дюните и плажовете  се уплашиха от това, че закона ще наказва тези, които замърсяват и увреждат плажовете и дюните.

3.      Пропагандирането на „алтернативен туризъм” е самоизключващо се словосъчетание.  Туризъм или има или няма. Видовете туристически дейности са много. Алтернативата на туризъм означава, че туризъм няма.

4.      Отправят се преки призиви за отнемане на частна собственост – национализация!!!

5.      В радио предаване представителка на НПО с име „Антикорупционен фонд” от името на собственици на кемпери и каравани – много скъпо струващи МПС-та (без да ги е питала) си позволи, да иска от държавата безплатно ползване на имоти за нерегламентирано къмпиране. Това при условие, че недостигат средства за пълното удовлетворяване на нуждите на деца в неравностойно положение. Не е приемливо шепа богати българи, да бъдат финансирани от държавния бюджет и от собственици на частни имоти, за безплатното им летуване на „диви места”.

Обръщаме се към журналистите, които разпространяват лъжливи новини с цел предизборна подкрепа за „богоизбрани” от неолибералната формация „Демократична България” да прочетат проекта за закон публикуван на страницата на Народното събрание. Нека не отхвърляме евроатлантическите ценности и да не ориентираме България към една държава от северната част на корейския полуостров.

От Национална асоциация „Българско Черноморие“

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(16)
1
ДА МИ ЗВЪНЕ 0889697633..ШШШ...ЕЙ..с лъжи не става .ей..баба ми и тя не ви вярва ..абе много лъжци се навъдиха ..бе той и тос Атанасов и той дрънкаше на ляво и на дясно за журналистката от Русе ..лъжеше и той .
2
Гарантирано – от г-н Бойко Борисов (член на БКП от 1977 г.), г-н Делян Пеевски (най-успял млад бизнесмен), г-н Сотир Цацаров (член на БКП от казармата), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училищe от Симеоново, като прокурор прекратил делото „Ало Воньо“ защото не успял да установи с кое лице разговаря шефа на митницата г-н Иван Танов, след това претърпява бурно кариерно развитие и през 2011 г. става зам. министър на правосъдието, а после шеф на КПКОНПИ, известен е и като Пацо Тризонетния), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" на прокуратурата за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник, седмо-апартаментник, VIP асансьорник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г., любител на суперлукс 200 кв.м. апартаменти, интелектуален лидер), г-н Тома Биков за случая „Мишо Бирата”: „Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше бъде в затвора” – 11.10.2012 г., (avantage.bg/тома-биков-борисов-диктатор-ли-е-карик/)
3
шш ей..ние сме в почивка а корнелиновото мазе мирише на ЗИМБАБВЕ ..хващай са на работа ей ..аз работя ..а ти кво правиш ..на..с..ра ..ли са....остей си номера ..ако си МАмъж де ..аре..
4
Защо Гнома ми се струва, че е по гнусен, от бившата Импексова крадлива кучка, на СС Момата!!
5
Хора, само си спомнете защо гонихме 5 пъти Импексовата БСПдирастия с камъни, и не ли е това причината, да гоним без-комунистическия свят, по доходи. Колко пъти “ЦОЦАГЛИСТИТЕ “трябва да фалират държавата ни, за да го проумеем!!!
6
Към № 1. Не дей тъй бе приятел. Атанасов е гордост за българските генерали. Само той е генерал без да е ходил в армията и/или МВР школи.
7
Как може милиционерът-физкултурник Цецо, завършил с отличие помощното училището (за бавноразвиващи се) в гр. Вършец, работил само на държавни и общински служби, влязъл в политиката с един чефт скъсани зелени милиционерски чорапи, да придобие огромен апартамент в луксозна сграда на последния шести етаж с площ от 240 кв.м., който върви заедно с двоен гараж и предверие с „ВИП асансьор“, като общата разгъната застроена площ на обекта е над 315 кв.м., а пазарната оценка на разкошното имение възлиза на около 1,5 млн. лв. ++ Как може младата комунистка Цецка (изпратена от Партията в работнически факултет, от който кадрите след 6-месечна подготовка са приемани за студенти без приемен изпит), да завърши задочно „Право“ и преди 10 години, гола като мотика от ТКЗС-то на родното си село Драгана, общ. Угърчин, да влезе в политиката, а сега изведнъж да се окаже собственик на огромен суперлукс 198,7 кв.м. апартамент в центъра на София плюс гараж 20,2 кв.м. с пазарна оценка около 1 млн. лв.: 198,7+20,2=218,9 кв.м. х 2280 евро/кв.м.=499 092 евро?!? („Според отдел „Продажби“ на Артекс жилищата на високи етажи в техните сгради се продават на цени около 2 200 евро на квадратен метър без ДДС“ - https://acf.bg/?p=15397)
8
Кой ще гласува за тия мизерници, я по-добре да спрат да се показват, че всичко им е изписано на физиономиите - и крадливите намерения и лъжливите обещания
9
Хаха, лапачите от зеления октопод...това ми хареса. Много точно описание!
10
Един от лапачите на зеления октопод и днес беше по БТВ много нагъл и лъжлив
11
как се надушват, що измет има все в "Демократична България". Абе Борисов да не би да ги спонсорира?
12
Ама тези не им ли омръзна вече да лъжат, не знам дали са зелени октоподи, но са зелени измамници. Дано никой не им вярва на глупостите, които всеки ден си измислят.
13
Пинокио и гнома отвратителни агнешки главички !
14
Да, България и зелените на Тома Белев, тези със забраненото от съда име, са виновни за доста пропуснати ползи и съответно загуби за българите.
15
Дано най-накрая стане ясно на държавните институции, че има една голяма група хора, които се занимават със зелен рекет, а не с екология.
16
Добре, че в България са останали истински хора и еколози, които ги е грижа за природата в нашата страна. А не като Тома Белев и хората му, които само гледат как да изтоват лесни пари.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 21321
архив

Група изгубени в джунглата пернишки туристи бяха открити по псуващи на майка папагали!

няма нови новини
Днес: 198
hot
най-четени новини в момента
сега
3476
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите изслушват Сотир Цацаров за скандала с българското гражданство (ОБНОВЕНА)
x
ВНИМАНИЕ! Това са симптомите за недостиг на витамин Д
x