Вход
София
Времето в София 2 o C

Ексглавният прокурор Никола Филчев: Борисов и Цацаров трябва да бъдат поздравени за акциите срещу грабителите от разбойническата приватизация на Костов

Ексглавният прокурор Никола Филчев: Борисов и Цацаров трябва да бъдат поздравени за акциите срещу грабителите от разбойническата приватизация на Костов

на 29.10.2018
73318
31
Ексглавният прокурор Никола Филчев: Борисов и Цацаров трябва да бъдат поздравени за акциите срещу грабителите от разбойническата приватизация на Костов
Автор: ПИК
29.10.2018
31
73318

Акциите на прокуратурата срещу богати фамилии, сред които тези на Арабаджиеви и Баневи, както и приватизацията по време на прехода коментира пред БНТ бившият главен прокурор Никола Филчев.  

За да видим защо стигнахме дотук, трябва да видим откъде тръгнахме преди тези 30 години, които изтекоха. Извършена беше приватизация на държавното имущество, то стана частно и хората се разделиха на две групи-капиталистически и трудещи се. Неслучайно хората казват "разбойническата приватизация на Костов". Аз съм работил в производството на "Полимери" като среден техник, технолог, много модерно производство имаше, днес заводът е нарязан за старо желязо. Това е приватизацията на Костов, коментира бившият обвинител № 1.

При една война загива 30 на сто от икономиката, а при нас икономиката е унищожена на 90 процента, както и беше унищожето селското стопанство. Идеолози на връщането на земята бяха злополучният премиер Филип Димитров и Желю Желев, допълни Филчев, който повтори, че приватизацията на тогавашния премиер Иван Костов е престъпна, бандитска, разбойническа. Не приватизация, а превземане на държавното имущество имаше, допълни той. 

Преходът имаше и икономическа страна, тъй като обществото се раздели на класи и хората трябва да чакат от нашите балкански лордове Вътьо, Батьо, Гатьо, Банев или еди-кой си да водят социална политика. Само държавата се грижи за гражданите си, отсече Филчев. 

Всички дела за раздаване на необезпечени кредити са внесени в съда и тогава Народното събрание отмени тази разпоредба и съдът ги върна обратно. Променихме квалификацията, обвинихме ги за престъпленния по служба. Тогава се сметна, че банките са частни и не4 може дза се извърши престъпление по служба. НС прие, че за в бъдеще банкерите ще бъдат съдени за престълението по служба, което не стана, заяви гостът в студиото и допълни, че така парламентът узаконил грабежа.

Прокуратурата трябва да бъде поздравена, защото тя поде решителна битка за законност на страната, за търсене на отговорност за това разграбване на редица олигарси. Но прокуратурата е едно деловодство без оперативните възможности на МВР и другите контролни ортгани на изпълнителната власт. А за да действа МВР, ДАНС, КОНПИ трябва да действа политическата воля. Изпълнителната власт в лицето на Борисов и прокуратурата в лицето на Сотир Цацаров трябва да бъдат поздравени за налагането на законността. Има ли справедливост, младите няма да бягат, бе категоричен Филчев. 

Нека си представим, че премиер е Иван Костов. Той положи цялото си старание, за да попречи на прокуратурата да търси отговорност за бандитската приватизация. Той измени всички закони, припомни Филчев. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19036
архив

Две баби си говорят на пейката пред блока: - Пък моя внук вчера хванал някакви покемони... - Тюх, да им са не види! Днешните моми срама нямат!

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x