ЕКСКЛУЗИВНО! Бившият кмет на бунтовното Войводиново със скандални разкрития пред ПИК: Проблемът с циганите е от години, а в общината се правят, че такъв няма

Региони

ЕКСКЛУЗИВНО! Бившият кмет на бунтовното Войводиново със скандални разкрития пред ПИК: Проблемът с циганите е от години, а в общината се правят, че такъв няма

85939
на 08.01.2019
ЕКСКЛУЗИВНО! Бившият кмет на бунтовното Войводиново със скандални разкрития пред ПИК: Проблемът с циганите е от години, а в общината се правят, че такъв няма

Когато бях кмет, през 2012 г. или 2013 г., изготвих и пуснах докладна записка до кмета на Община „Марица” Димитър Иванов, с която го уведомих, че в общинския парцел на улица „Победа” са се самонастанили цигани и са построили незаконни постройки. На два декара бяха наблъскани 15 къщи, от къща в къща преминават, знаем как е в гетата. Реакция тогава не последва. Това каза ексклузивно пред ПИК бившият кмет на близкото до Пловдив село Войводиново (2011-2015) Анастас Димитров.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Припомняме, че вчера вечерта над 300 души опитаха да влязат в циганската махала на Войводиново, за да се саморазправят с незаконно настанилите се там цигани. Страстите в селото избухнаха, след като на Йордановден двама цигани пребиха брутално 33-годишния командос Валентин Димов.

"Докладната трябва да фигурира в архива на селото и на общината, както и в електронния общински регистър. Кметът на общината се разпореди и изпрати комисия по незаконно строителство, направиха констатацията и дотам. Вчера той говореше пред медиите, че щял да провери, да прави геодезия. По думите на сегашния кмет Димитър Тосев, той също е пуснал такава докладна, че там има незаконно строителство и пак нищо не се е случило”, възмути се от действията на общинския кмет Димитър Иванов, настоящият общински съветник от НФСБ Анастас Димитров.

"Когато станах кмет през 2011 г., имаше вече между 70 и 100 души живеещи там. Имотът е общински. Те дори са регистрирани там. Не всички имаха регистрации, но повечето бяха. Може би това е направено умишлено, но преди това имаше и пропуск в закона. Отиваш в съответното селско кметство и заявяваш с молба, че искаш да бъдеш регистриран на даден адрес. Тогава не се искаха документи за собственост, нито пък съгласие от собственика”, обясни той.

"Това нещо тук се повтори след 20 г. Тогава обаче къщите им бяха само две-три. През 1998 г. Тогава пак стана така – пред дискотеката цигани нападнаха безпричинно български момчета и стана голям бой. Тогава обаче незаконните им постройки бяха бутнати от хората и циганите се изселиха. Малко след това започнаха да се връщат, но на никой от управляващите тогава не му правеше впечатление”, върна се назад в годините той.

"През 2007 г. тогавашният кмет на общината Запрян Дачев издаде заповед за бутането на една незаконна къща на семейство калайджии, които бяха се настанили незаконно. Бутнаха я, но почти веднага започнаха да я строят отново. В другия край на селото имаше друго семейство. И за нея е издадена заповед за събаряне, но къщата още си седи. Има решения затова на всички съдебни инстанции”, възмути се Димитров.

"Питам кмета Иванов – колко строителни разрешителни са издадени и колко незаконни къщи са премахнати. Не може един да минава съгласуване през ВиК, ЕВН, архитекти, строителен надзор и да плаща такси в общината, а циганите да си строят незаконно и даже никой да не иска да му бутне къщата?”, завърши Анастас Димитров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК