ЕКСКЛУЗИВНО! Валери Симеонов се възмути пред ПИК: Какво съм излъгал за патриарх Кирил, че да се извиня?! Това е агент Михайлов от КГБ - "Табачный" митрополит!

Интервю

ЕКСКЛУЗИВНО! Валери Симеонов се възмути пред ПИК: Какво съм излъгал за патриарх Кирил, че да се извиня?! Това е агент Михайлов от КГБ - "Табачный" митрополит!

134375
на 07.03.2018
ЕКСКЛУЗИВНО! Валери Симеонов се възмути пред ПИК: Какво съм излъгал за патриарх Кирил, че да се извиня?! Това е агент Михайлов от КГБ - Табачный митрополит!
Автор:   ПИК

Вицепремиерът Валери Симеонов се възмути от призива на коалиционния му партньор Волен Сидеров в декларация до медиите да се извини за думите си, които е отправил към руския патриарх Кирил. Както ПИК съобщи, тази сутрин Симеонов взриви водещия с остър коментар срещу него.

препоръчано

"Този човек не е слязъл от небето. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог Исус Христос. Този хитрец е внесъл безакцизни цигари за 14 млрд. долара и вино за 4 млрд. долара. Все за църквата. Известен е като Цигарения митрополит на Русия. Часовникът му струва 35 хил. долара. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария. И тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент. Какъв патриарх!? Това е агент Михайлов от КГБ", избухна Симеонов.

Сидеров изпрати днес декларация до медиите от името на Парламентарната група на "Обединени патриоти", на която е председател. В нея се казва, че групата се разграничава от грубите и недопустими нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по БНТ срещу главата на най-голямата православна църква в света. 

Това не е декларация на групата, тъй като "Обединени патриоти" не са присъствали и не са гласували. Това е декларация само на "Атака" и ВМРО, защо не си го кажат направо. На мен дори никой не ми се е обадил по този въпрос, а това става през медиите, възмути се вицепремиерът пред ПИК.

Ето какво каза още той:

- Г-н Симеонов, вашият коалиционен партньор Волен Сидеров ви призова да се извините за думите си срещу патриарх Кирил от тази сутрин. Ще го направите ли?

- За какво да се извинявам. Кажете ми каква лъжа съм казал аз, та да се извиня за нея. Човек се извинява, когато е допуснал грешка или ако е отправил епитети и клевети. Аз не съм си измислил нищо. Цитирам официални данни.

- Откъде са тези официални данни?

- От Доклад на федералната митническа служба на руската федерация към 15 октомври 1996 г. Там пише, че Кирил, е внесъл цигари за 14 милиарда долара. Затова го наричат "табачный" митрополит. За часовника му също се знае. Часовник за 35 хиляди долара. Една снимка се върти из интернет, където са му замазали часовника, но са пропуснали да изтрият и огледалния образ върху бюрото. Защо не я показвате тази снимка? Кое е лъжа? Кое е заблуда, за да се извинявам. Това е агент Михайлов от КГБ. Знаете ли, че на 20 март 2016 г. в проповед казва, че човешките права са новата ерес. И още казва, че управлението на Путин е божие чудо. Кажете ми за какво да се извиня?

- Коалиционният ви партньор ви призовава за това... Очевидно имате разминавания.

- Да, имаме разминавания по някои въпроси, но това не са фундаментални различия. И аз не акцентирам върху тях. Аз изразявам своето мнение, а те, ако искат, могат да му целуват ръка. Ако кажеш на човек истината, за какво трябва после да му се извиняваш? Кажете ми, как е възможно да се коментира по въпроса за убитите във войната хора, чиито имена седят изписани по паметниците. Как може да се отрече, че те са участвали във войната? Възмутен съм.

Сподели:
Бомба x
Защо столетниците слагат скилидка чесън под възглавницата си Защо столетниците слагат скилидка чесън под възглавницата си
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК ТV за Асен Василев: Той е същият Кирил Петков! При тях двамата няма значение кой е отпред и кой отзад (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК ТV за Асен Василев: Той е същият Кирил Петков! При тях двамата няма значение кой е отпред и кой отзад (ВИДЕО)
ново
Днес: 150
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това