Вход
София
Времето в София -2 o C

ЕКСКЛУЗИВНО: Валери Симеонов с горещ коментар за скандалите в президенството и кризата в туризма

ЕКСКЛУЗИВНО: Валери Симеонов с горещ коментар за скандалите в президенството и кризата в туризма

на 30.06.2020
54696
0
ЕКСКЛУЗИВНО: Валери Симеонов с горещ коментар за скандалите в президенството и кризата в туризма
Автор: ПИК
30.06.2020
0
54696

Да не забравяме, че днес имаме над 4000 проби, имаме огнище и в Смолян, което променя статистиката. Но това не трябва да ни успокоява. За мен мерките бяха бърдо разхлабени, особено за някои е рано, като мачовете например. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Той заяви, че в Министерски съвет имало едно нечистоплътно надпреварване за това колко бързо да се отхлабват мерките. По думите му не е било редно петте човека от щаба да бъдат игнорирани по този начин. „Това е лицемерие и имитация. Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят“, заяви Симеонов.

Лидерът на НФСБ допълни, че общата тенденция е такава, че всеки министър иска да се хареса на съответния си сектор и основното, което липсва е контролът. „Всички са хора и с огромно нетърпение очакваха преодоляване на тази пандемия с много смъртни случаи. Аз бих препоръчал да се налага 300 лева глоба на продавач в магазин или бензиностанция, ако обслужи човек без маска“, заяви още Симеонов. По думите му контрол няма, защото полицията не си вършела работата. Той призова, че трябва да има будна гражданска съвест, да се докладва на полицията, а униформените да налагат глоби без никакво притеснение. Симеонов изрази и несъгласие с думите на Йорданка Фандъкова, че трябва да се намали глобата и заяви, че това не е нейна работа.

„В борбата с коронавируса са участвали между 50 и 80 хиляди семейства, умножено по 3 това са над 280 хиляди семейства, които ще получат ваучери, за да почиват в нашите курорти и хотели. Слънчев бряг е празен, защото основно работят с чуждестранни туристи, но Созопол, Несебър и Приморско бяха претъпкани от софиянци. Ваучерите работят има и четири основни мерки, които помогнаха, като безплатен чадър и шезлонг. Целият плаж на Бургас е безплатен. Не се хващайте за отделните тарикати. Втори път имаме намаляване на данъка на 9 процента, което беше много тежка битка“, заяви още Симеонов и определи сезона като добро начало, предвид и лошото време.

„Този път, ако имаше критика, трябваше да е към цялостните мерки, защото 60 на 40 не проработи за ресторантите. Навсякъде има тежки моменти и се правят погрешни стъпки“, заяви Симеонов и даде за пример Гърция, където искат невероятни декларации и пак няма сигурност, че ще бъдат пуснати туристите да влязат.

Симеонов заяви, че манталитета на всеки частник е да печели максимално за един ден и това трябва да бъде санкционирано. „Това е нарушение на закона и се санкционира от коцесионния договор и министерството на туризма трябва да влезе в своите правомощия“, заяви Симеонов по повод казуса с такса „барбарон“.

Лидерът на НФСБ заяви, че проблемът с шума по морето продължава и даде за пример заведение в Созопол, където музиката се спира минути преди да дойде полицията и лично той днес ще подаде сигнал до вътрешния министър, за да се провери кои униформени са били на работа и как изтича информация.

За казуса със скандала президент-прокуратура-премиер, Симеонов заяви, че по начало не иска да коментира. „От страна на президента имаме едни непрекъснати негативни коментари, изключително ниско ниво е да коментира недоказани записи“, заяви лидерът на НФСБ и допълни, че не е съгласен с ежедневното вадене на кореспонденцията между Узунов и Бобоков. Симеонов подчерта, че ако прокуратурата има нещо по повод скандала в президентството, е време да повдигне обвинение.

Симеонов е категоричен, че не само записите, но и всичко останало трябва да се доказва и да се открие кой ги извършва. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17333
архив

Боксов мач. Единият боксьор здраво млати другия. Вторият, целият в кръв и синини, накрая пада и преди да изпадне в нокаут, прошепва:

- Добре ми разправяше мама да стана шахматист… 

x
СУПЕР ТАКТИКА: Валери Симеонов буди дремещите в парламента за бюджета с цветисти забележки (ОБНОВЕНА)
x
Сигурни признаци, че партньорът ви си мисли за друга
x