Вход
София
Времето в София 24 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Александър Симов с горещ коментар за насилието в детските градини

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Александър Симов с горещ коментар за насилието в детските градини

на 13.02.2018
36663
36
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Александър Симов с горещ коментар за насилието в детските градини
13.02.2018
36
36663

Сигналите за насилие в детските градини зачестяват. Само преди няколко дни излязоха шокиращи записи, на които се вижда, как учителка от бургаската градина "Брезичка" бие децата. Вчера излеце аудио запис на учителка, как крещи на децата, като това не са първите, вероятно няма да бъдат и последните подобни ужасяващи сигнали. Депутатът от БСП Александър Симов обаче обръща внимание и на друга гледна точка, която остава на заден план при всички репортажи и обсъждания на проблема. По думите му не всички трябва да бъдат слагани под общ знаменател и определя случващото се и дори предлага крути мерки, за да могат "ловците на вещици да се кротнат". 

Публикуваме коментара на Симов през редакторска намеса:

Гледам в новините сензационно обявена новина "Нов случай на тормоз в детска градина". Става дума за случай в Плевен, където учителка била записана как вика на дете: "Внимавай да не се напикаеш". Събрани родители изразяват загриженост и настояват за уволнение. Далеч съм от мисълта да защитавам всяка форма на тормоз над деца, но този лов на вещици сред учителките е потресаващ и вече започва да ми идва в повече.

Някоя от майките, които записват учителките на децата си дали е наясно какво означава да си учител в България. Учител, който трябва да запушва всички дефекти на отвратителната социална и семейна среда в страната. Някоя от майките, които записват дали поне веднъж, ама поне веднъж се е поинтересувала колко получава една детска учителка или една учителка по принцип, за да е наясно как стресът в тази професия всъщност е четворен. Малко пари и много отговорности - това е рецепта за скъсани нерви и постоянни проблеми. И въпреки това тези хора устояват на мътния поток и всеки ден отново и отново са на работа, въпреки че по заплата професията им е малко над социалното дъно.

В такава среда е съвсем естествено някои учителки да си изпуснат нервите. Разбира се, не бива да толерираме това. Но да превръщаме учителките в изкупителни жертви на недомислията в обществото ни ми се струва нещо ужасно. Още по-ужасно е като чувам какви идеи се пускат за справяне с проблема - да сложат камери навсякъде.

Дайте направо да сложим GPS-и на учителките и подслушвателни устройва, за да могат ловците на вещици да се кротнат, а?

Сподели:
Напиши коментар »
(36)
1
ТОЗИ СИМОВ ВСИЧКО ЗНАЕ И МОЖЕ , ТОЙ ВЕЧЕ Е НАРЕДИЛ СЛЪНЦЕТО ДА ИЗГРЯВА ОТ СЕВЕР А НЕ ОТ ИЗТОК И НОЩА ДА СТАНЕ ДЕН , ТА ДА НЯМА НОЩ.
2
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
3
В тази партия всички на езда ли ходите /освен началничката/?!?!.Пореден опит да се яхне популистки всяка тема в медийното пространство.Симов бил експерт и по детска педагогика.Срамно е ...
4
Интересно тези които настояват да се сложат камери,дали са съгласни техните шефове също да им сложат камери и да ги наблюдават какво правят по цял ден?Хайде да не прекаляваме,защото хората се съдят за eдна снимка направена без съгласие.
5
Дори ме е гнус да го обиждам тоя БСПеерадски джендър, който е от най гнусните човекоподобни болшевишки дебили, мърдащи в клоаката на Посрано, свърталището на Импексовата му барсалива господарка!
6
Стига сме се противопоставяме по партиен признак. Щом го е казал червен лошо. Истината много боли. Да попитаме родителите по колко време говорят с децата си. Да не говорим, че някои са абдикира ли от родителските си отговорности. Вървете в едно училище и поговорете с учители от първи до четвърти клас. Има поне едно дете което псува децата, удряги без причина и т.н.
7
Този червен дебил е изнасилван като малък и сега е насилен от кака Кури да хвърля лиги и плюнки. Специалист по нищо
8
Причината за малтретирането децата в детските градини била това че взимали по 30 лева, били изнервени ,малко пари и много стрес и т.н? Ами ако някой вземе та понабие или даже само обиди произволен политик или пък който и да е? Дали това че взема малко пари и е изнервен ще е извинителна бележка пред прокурора и съда ако му заведат дело? Oбаче щом са деца в детската градина това е някакъв вид "извинение"...Тва е просто абсурд- ако на някой не му отърва да напусне не да си го изкарва на децата. Най лошото е, че aко такова мислене се намира за "нормално" значи разгласените случаи не са изключение. После се чудим откъде откъде извира тази агресия при децата и тийнейджърите....
9
Не знам кой БСПеерадски изрод, е по гнусен от двамата джендъра Волгин или тоя, но ако има дъно в човешката еволюция, то тоя не само го е достигнал, но и доста е изкопал на долу. Просто дори и в богатия на епитети български език, не се сещам как да нарека това ужасно гнусно нещо, което може да живее и да се размножава, само под партийния флаг на миризливите курабии Сланинова и СС Момата.
10
Браво на Симов. Лакеите винаги са мразили словосъчетанието "Царя е гол". Да направим заплатата на учителите 2000 лв., таксите за детската а не 60, а поне 300 лева, да направим така, че 1 учител да се грижи за 12-15 деца, а не за 25-30 и тогава да взискваме от тези хорица. Само тенденциозно настроен човек и такъв с някакво поръчение не би се съгласил, че трудът на тези хора е изключително подценен, а именно те са отгледали и изучили тези които сега си играят на филмчета. Да се замислим и да оценим правилно натрапения казус. Всичко останало наистина заприличва на някакъв нарочно режисиран сценарий насочен срещу тази социална група.Хубаво е ако първо съумеем да съзрем гредата в собственото си око пък после да се взираме в другите.
11
Абсолютно е прав! И тези родители, дето не могат по едно-двенки да озаптят, какво искат от учителките, накачулени от 25-30 дечурлига?! До моя дом на квартира живее младо семейство с около 3-годишно (видима възраст). През деня идва да го гледа бабата, тръгва си вечер, когато се прибират родителите. Млади хора, учтиво ме поздравяват и все се извиняват, че Ясен сигурно ми пречел! Едвам се въздържам да не им отвърна, че на Ясен гласа не мога да му чуя, но техните крясъци (за изнервената бабичка да не говоря) редовно ми продънват ушите! Какво се правят сега на паднали от Марс тези протестиращи? Ниски даскалски заплати, пре-пре-препълнени с деца групи, наемат хора, за които това е най-крайната възможност за работа и чакат отличен възпитателен резултат за отрочетата си! Мда-а-а...
12
И 5000 лева да им направят заплатите, бъбрекът си е бъбрек и кривото дърво, право няма да стане. Хора които обичат децата, ги обичат независимо от заплащането. Мърлячът си е мърляч и при 5 бона заплата. Ще се стегне за месец, два и след това- пременил се Илия и пак в тия.
13
Aко някой ти плесне два шамара ти ще го оправдаеш ли че взимал малко пари?Cтига се натяга на Корнелия и стига с вашите другарски демагогики.
14
...колко деца има? Ако постои и половин час в една детска градина и вече да се е побъркал...Това не е работа за всеки!
15
до 14. ... много често срещам оплакващи, ами като ви е трудно не упражнявайте тази професия, а на село нима ви е много лесно, именно затова избягахте от там, за да дойдете в града и тровите дечицата, а име деца чувствителни и при викане, бой и сие я виж е започнало да се напикава, заеква, а тогава кой носи отговорност, родителите или вие учителите. но в бг така се получава, ставаш, не ставаш за дадена професия, но щом имаш чичо владика и си добре дошъл. не е моя работа, но имаме деца и знаем що за стока сте... ядете храната на децата, имайте малко милост към тези невинни същества. от ясла в детска градина, случай и веднага бе уволнена учителката... от първият ден го пребила от бой, изчакай да мине някой и друг ден и тогава го тъпчи. казах вече има чувствителни деца
16
Децата на политиците ходят в частни детски градини с високоплатени възпитателки. После, като порастнат, ходят да учат в най-известните университети в западна Европа и в САЩ, като синовете на др. Корнелия Нинова и др. Цецка Цачева. И пет пари не дават за простолюдието, на което никой не е виновно, че се е съгласило безропотно да живее с ниски доходи и да мизерства.
17
От закупуването на камери за всички детски градини пак някой ще вземе комисионна.
18
Не оправдавам учителите за техните постъпки, но я ми кажете - има ли друга държава в Европа, в която децата в градините се гледат по 12 часа нонстоп - от 7 до 7. Нечовешко е да си с толкова много малки и шумни деца толкова време. В повечето европейски държави детските градини работят до обяд и са адско скъпо удоволствие. Само у нас таксата е около 60 лева и ти гледат детето постоянно. А като ги вземат вечер родителите ги слагат пред екраните и си гледат живота. Проблемът с едно дете винаги тръгва първо от семейството. А между другото не е лошо и в домовете да се сложат камери, за да се види отношението на родителите към децата, защото май и там има много бой и липса на внимание.
19
ЦЕЛТА НА СЪЗДАВАНЕТО НА ТЕЗИ ТИПОВЕ ДОМОВЕ ЗА ДЕЦА Е ДА БЪДАТ ТЕ БИТИ,ОБИЖДАНИ И МАЛТРЕТИРАНИ.КОМУНИСТИТЕ НАРОЧНО ГИ СЪЗДАДОХА С ЦЕЛ ДА УНИЩОЖАВАТ ПСИХИЧЕСКИ ДЕЦАТА ОТ РАНО И В БЪДЕЩЕ ДА СА ПОСЛУШНИ И СТРАХЛИВИ.ПРИЗОВАВАМ НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ДА СИ СПОМНЯТ ДЕТСТВОТО ПРЕДИ 1989 Г. Т.Е. ТОГАВА НЯМАХМЕ НОРМАЛНО ДЕТСТВО....
20
А какво да правим ? Да оставим "вещиците" да лудуват ли? Вас,г-н Симов няма ли да ви заболи ако видите, че бият детето ви ? Затова ли не искате да подпишете Конвенцията против насилието ? Не съм изненадана - вие винаги сте били насилници.
21
Не разбрах защо родителите трябва да се интересуват от заплатите на учителите! Това не е ли работа на самите учители и учителския синдикат? Родителите си оставят децата там да ги обучават, а не да се разтоварват от стреса върху тях!
22
На всички българи заплатите и пенсиите са малки! Но който иска много пари, малко работа и никаква отговорност, да си направи частна фирма! През 6 месеца се увеличават заплатите на учителите! По-малко ли са побоищата - и в детските градини от възпитатели, и в училищата между децата? Който не става за учител и срещу много пари няма да бъде добър професионалист! Не може да мразиш две-, три и няколко години отгоре дете!!! Ти не само не си възпитател, ти не си човек! В Япония детето е цар, в България детето е жертва!!!!!!!!!
23
До 16 - аман от банални клишета, абсолютна посредственост и лъжи. Който иска детето му да учи, ще го изучи и без частна детска градина, или чужд университет. Изобщо не е вярно, че само децата на политиците са привилегировани и учат вчужбина. За Ваше сведение само в момента над 13 000 българи учат в университети в цяла Великобритания и това изобщо не са деца на големци - познавам доста такива. Тайната тук е, че искат да учат. Ако Вашето дете не иска или не е способно, не са му виновни политиците за това, а Вие. Стига мрънкахте и плюхте по хората - като не Ви харесва как живеете, намерете начин да се справяте по-добре. С хленчене в интернет със сигурност няма да стане.
24
за всички недоволни от тези, върху които срещу символична сума са прехвърлили родителските си задължения плюс товара за обучение и възпитание на родените в демокрацията създания. ПРОСТО СИ ГИ ОТГЛЕЖДАТ САМИ. По този начин от първа ръка ще понесат резултатите от безхаберието при възпитанието, липсата на контрол, агресията и егоцентризма, с който нахъсват още от бебешка възраст отрочетата си. Така че има избор за всеки: 1.Или си плащаш на детегледачка, 2.Или пращаш наследника си в частно детско заведение, 3.Или за смешните пари, които плащаш, приемаш бутафорното "гледане и възпитание", провеждано от изтрещели лелки в групи от по 30-35 също толкова с липса на домашно възпитание малки, но с големи претенции егоцентрици, 4. Гледаш си го в къщи. Къде е драмата, не разбирам?!
25
Изненадана съм, че записите с невъзпитани и злобни учители и възпитателки му идват в повече на г-н Симов и бих искала да попитам, по причина, че в България на всички е трудно на работното място, може би лекарите трябва да убиват пациентите си, а инженерите да конструират самопадащи асансьори или машини, които да ни отрежат ръцете, тъй като име трудно на работното място, напрегнато и недостатъчно платено. Нивото на половината от учителите и възпитателите, както като знания, така и като възпитание е много ниско, а оценяването на труда им няма връзка със знанията и качествата им, а с това колко са симпатични на директора, който раздава порциите от делегирания бюджет и всичко това води до тотално опорочаване на всичко, озлобление и пълно неглежиране на задълженията им. Лесно е да си политик в България и да раздаваш псевдо правосъдие, трудно е да си обикновен гражданин и потърпевш от липсата на критерии, ред и законност.
26
Всичко в тази наша територия от 30 години насам е като в приказката ДЖЕЛСОМИНО В СТРАНАТА НА ЛЪЖЦИТЕ от Джани Родари. Лъжем, че изграждаме здрави семейства, лъжем, че създаваме деца с общочовешки ценности, като ги възпитаваме, че са най-голямата работа и че другите около тях трябва да се бият или убиват, лъжем, че учим , лъжем, че работим и лъжем, че живеем изобщо. Живеем във фалш, който подсъзнанието ни не може да понесе и поведението ни избива в тотална агресия помежду ни и към всичко. Не искаме да видим истината и затова обвиняваме другите за фалша.Не харесваме нито семействата си, нито обкръжението си, нито заниманията си и резултатите от тях. Бягаме от личната отговорност, прехвърляйки я върху другите, защото винаги е по-добре другите да са виновни, заради лошите ни резултати. Бягството от реалността е начинът ни на живот - моментите, когато в пролуките на жалкото ни съществуване бягаме неистово далеч от всичко - в големия град, в чуждите държави, с илюзията, че ще намерим себе си някъде там.
27
Не си добре!
28
Много добре режисирана и раздухвана общо известна новина , за отвличане на вниманието и подържане злобата и завистта помежду ни ....... :):):):)
29
Дерзайте пишещи люде, дерзайте, може и да ви олекне като избълвате натрупаното в себеси ......
30
А кога ще се съберат всички бити от деца учители да протестират пред общините и кога ще има осъдени родители за лошо възпитание и безхаберие. Не може да се гледа на нещата едностранно - щом се възмущаваме, че има удряни деца в учебните заведения, ами хайде сига същите тези майки да се обединят и да подкрепят малтретираните от децата учители.
31
Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство.
32
Учителите също са част от родителите, нека не се забравя! Нека не се заблуждаваме, че част от протестиращите родители, ако можеха да работят като учители, биха се държали по същия начин с ЧУЖДИТЕ ДЕЦА! Защото нашият егоизъм е градирал до това, да ограничаваме чувствата си само до това, което е наше! И защото сме защитници само на МОЕТО, т.е. на своето, не можем да създадем общности, не можем да създадем общество от единомишленици, не можем да имаме стабилна държава! Защото там трябва да защитаваме не само своето, но и това на ДРУГИТЕ, това което ни прави единни! Трудно се прежалваме да защитим чуждото, да се обединим около общия интерес и да го защитаваме до края! Но нима и в нашето семейство всичко е наред? Обичаме ли мъжа си/жена си, децата си, правим ли жертви за тях или отново нашия егоизъм надделява? Само нравствеността и любовта могат да надмогна егоизма ни, злобата, завистта, омразата, които разделят хората в семейството и обществото! И ако някой предава жена/мъжа си, децата си, семейните интереси, нима такъв слаб човек няма да предаде и обществения, държавния интерес?
33
Ей тоя в детските ясли са го мла'тили с тръба от скеле в главата,ама като му гледам акъла е било напразно.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Децата идват в детските градини от къде?Ами от вкъщи.Тези родители с най големите претенции са с най невъзпитани деца.Просто не им обръщат внимание,не споделят с тях.Децата трябва да трупат впечетления,емоции.Кой?Учителите с 25-30деца в група.Проблемите са в семейството и точно там са неглижирани децата.Агресията ,която проявяват е вик"Обърнете ми внимание!"Но родителите са в чужбина,до късно на работа,или пред телевизора.Няма ги!Аз искам да си разменяме видеозаписи от вкъщи и от детската градина с родителите.Е тогава колко много имаме да коментираме!Водят се деца с пълни памперси от вкъщи!?!Оправяйте се.Аз плащам 2 лева на ден за тази услуга,сутрин от 7 часа вечер до 18 часа.Къде има толкова евтина услуга?Никъде!Призовавам за частни учебно-възпитателни институции!
36
Симов, ГЕРБ ги намразих много, бивши комунисти, неуспяли кариеристи, мутри за рекет, подивели от липса на секс партийни секретарки, акушер гинеколози получаващи пари за лекции по национална сигурност, данъчни служителки ортаци на цар Киро, абе всякаква измет, АМИ ВИЕ - един ,двама за конвенцията, друг за Народния съд, трети и четвърти с ВЕЦ ове , милионери с лява съвест - е за пред хората, неуспяли политикани с претенции, и накрая ТИ който разбира от ВСИЧКО ЕДНО ВРЕМЕ В МАХАЛАТА ИМ КАЗВАХМЕ - ДЪРВЕН ФИЛОСОФ, обясни ми ЗАЩО една майка трябва да знае колко е заплатата на една лелка в детската градина, ако е малка - да бият децата, ако е голяма да ги гледат както трябва ли, смешник си ти Саше, и друг път съм ти го казвал - ИМАШ СЛАБО МЕБЕЛИРАН ГОРЕН ЕТАЖ ,там ти е проблема.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

В: Преди да извършите аутопсия, проверихте ли пулса? 
О: Не. 
В: Проверихте ли кръвното налягане? 
О: Не. 
В: А проверихте ли дали диша? 
О: Не. 
В: Тогава възможно ли е пациентът да е бил жив, когато започнахте аутопсията? 
О: Не. 
В: Как можете да сте толкова сигурен в това? 
О: Защото мозъкът му беше в един буркан на масата. 
В: При тези обстоятелства възможно ли е пациентът да е бил жив преди започването на аутопсията? 
О: Възможно е, ако е бил адвокат.

няма нови новини
Днес: 162
hot
най-четени новини в момента
сега
1430
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Борисов с важна новина за ужилените от "Олимпик" (ВИДЕО)
x
Мирисът на лимони ни помага да се концентрираме
x