Вход
София
Времето в София -2 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Антон Тодоров с ново разкритие за Нинова: Безсрамието на Корнелия не знае граници! Лишила е държавата от дивидент! Къде потънаха огромни суми във валута? (ДОКУМЕНТИ)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Антон Тодоров с ново разкритие за Нинова: Безсрамието на Корнелия не знае граници! Лишила е държавата от дивидент! Къде потънаха огромни суми във валута? (ДОКУМЕНТИ)

на 19.12.2017
179174
81
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Антон Тодоров с ново разкритие за Нинова: Безсрамието на Корнелия не знае граници! Лишила е държавата от дивидент! Къде потънаха огромни суми във валута? (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
19.12.2017
81
179174

Нова порция разкрития направи политологът и бивш депутат от ГЕРБ Антон Тодоров за Корнелия Нинова и работата й като приватизатор на "Техноимпекс". 

"Ако някой си е мислил, че безсрамието и наглостта на приватизаторката Корнелия Нинова могат да имат някакви граници, е дълбоко и задълго сгрешил. Няма граници за нахалството на днешната „социална“ другарка, а в миналото – устремена да приватизира най-сладките хапки от държавната баница, външнотърговските дружества", написа Тодоров на страницата си във Фейсбук.

Ето какво написа още той: 

НЕ СИ ТИ КОГАТО СИ ГЛАДЕН – ЗА ПАРИ! Вече разкрих, че, когато подписва договора за приватизацията на „Техноимпекс“ АД, тогавашната изключително близка до върховете на СДС безпартийна седесарка Корнелия Нинова получава активи за 3 млн.лева, от които над 1,8 млн. са НАЛИЧНИ ПАРИ ВЪВ ВАЛУТА. Тези суми се намират в банкови сметки в чуждестранни банки и в касите на няколко задгранични бюра на „Техноимпекс“ – в Либия, Мароко, Тунис и т.н. Досега нито веднъж, при нито едно от своите медийни участия, Корнелия Нинова не даде никакво обяснение какво е станало с тези огромни валутни средства.

Нещо повече – дори най-примирените опити на някои журналисти да я попитат по темата автоматично биват парирани и опаковани в отклоняване на разговора дали някой и кога е проверявал сделката. Оказва се обаче, че Корнелия Нинова наистина има нечувана амбиция да приватизаторства, която проявява веднага след като контролираното от нея чрез 33% лично нейно акционерно участие РМД „Техноимпекс-98“ придобива 67 % от акциите на външнотърговското дружество „Техноимпекс“.

Със Заповед № РД-18-355 от 27.05.1999 г. министърът на търговията и туризма Валентин Василев разпорежда на представителя на държавата в Съвета на директорите на вече приватизираното дружество „Техноимпекс“ Ирина Георгиева да гласува „За“ по т. 2 от дневния ред /за разпределянето на печалбата на дружеството за 1998 г./ като държавата трябва да получи 30 % дивидент от тази печалба. Да, ама не! Социалната днес другарка Корнелия Нинова тогава е новопокръстен капиталист и не дава нищо от държавната баница, до която се е докопала толкова неочаквано и за самата нея. На същото заседание на Съвета на директорите Корнелия Нинова като представител и основен акционер на РМД-то, което пък от своя страна е основен акционер във ВТД „Техноимпекс“, е решила, че дори законния дивидент на държавата в размер на 6 476 721 неденоминирани лева няма да й бъде изплатен. И както се вижда от документите, тази сума отива за прелицензиране на вече приватизираното дружество от новоизлюпената приватизаторка. Други над 6 млн. неденоминирани лева отиват за възнаграждения – нейното като изпълнителен директор и член на СД и на другите двама членове на СД. 

Не знам за Вас, но аз се чувствам безкрайно омерзен от тази жена и демонстративната липса на какъвто и да е морал при нея. Имаш чувството, че Нинова е нахълтала в спомените ти и най-спокойно се оглежда, какво би могла да приватизира, за да й влезе в работа. Докъде може да стигне в падението си Корнелия Нинова? Никога не можеш да предположиш. Този човек е крайно предвидим единствено в своята пълна непредвидимост. Докато уж говори нещо „социално“ с престорена зангажираност и на секундата може да изрече такава неистина, че и десет мъдреци да се стъписат пред нея. Всичко, което до този момент съм открил в българските архивни масиви за Корнелия Нинова е в хронична, непреодолима и много възмутителна вражда с онова, което тя се опитва да наложи за себе си. Преуспя за тази година и половина начело на БСП само в едно – доказа, че може да достига все нови и нови „зеещи“ висини в неистините, безсрамието и пълната липса на базисна политическа хигиена.

 

 

 

 

 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 10029
архив

В дома на лекар се спукала тръба и той повикал водопроводчик. Майсторът дошъл, половин час се занимавал с тръбата и накрая дал сметка за 600 лева. - Това е абсурдно, аз съм лекар, а не печеля толкова! - Нито пък аз, когато бях доктор...

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1284
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Ето я мистериозната жена на Васил Божков - Елена Динева се появи в съда и обеща да не бяга (ЕКСКЛУЗИВНА СНИМКА/ОБНОВЕНА)
x
ДОКАЗАНО: Учителките са най-търсени в порно сайтовете
x