Вход
София
Времето в София 20 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Бивш офицер от НСО разкрива порочните практики в службата! Законно ли шофира Деси Радева кола на охранителите на властта?

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Бивш офицер от НСО разкрива порочните практики в службата! Законно ли шофира Деси Радева кола на охранителите на властта?

на 08.02.2018
137225
54
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Бивш офицер от НСО разкрива порочните практики в службата! Законно ли шофира Деси Радева кола на охранителите на властта?
Автор: ПИК
08.02.2018
54
137225

Бившият офицер от НСО Николай Марков разкри пред ПИК има ли право член от семейство на ВИП-персона да управлава сам кола на националната служба и да не спира на стоп палка. Повод за интервюто стана случка от снощи, при която съпругата на президента Румен Радева е била преследвана от Пътна полиция с мерцедес на службата. При гонката тя не се е подчинила на опита на полицаите да я спрат и се е наложило да я гонят чак до резиденция Бояна.

Ето какво казва Николай Марков:

- Г-н Марков, дали е законно член от семейство на охранявана ВИП-персона да управлява сам кола на НСО?

- Не съм видял дали това, което казвате, е истина, но принципно такива неща са се случвали в службата.

- Питам ви принципно как стои въпросът, разписано ли е изрично, че специален автомобил може да се отстъпва?

- Има такава порочна практика в НСО. Не е разписано никъде, но повечето порочни практики в НСО не са разписани. Аз бих добавил дори, че това е престъпление, лице, което не е оторизирано, да седне на шофьорското място на специален автомобил за охрана. Ако това лице е шофирало и има свидетели, то трябва да бъде преследвано по НК.

- Тук не говорим за случай, при който е извършено престъпление, а само за управление на кола на НСО....

- Ако стане ПТП с тази кола, кой ще носи отговорност?! Този автомобил се води на отчет по военния закон. НСО е военизирана структура, работещите в службата са офицери. Това не е цивилен автомобил, а е все едно някой да се качи на танк с оръдие и да тръгне с него по улиците. Ами ако се случи покушение над лицето, което кара колата, какво става? Това лице на практика създава предпоставки за съдебен процес срещу цялото НСО.

- В случая трябва ли да има наказани щом не е редно специална кола да се управлява от цивилно лице, та било то и съпруга на президента?

- Трябва да бъде наказан шефът на 1 отдел, който отговаря за личната охрана на президента. Той трябва да си подаде оставката, ако всичкото това е вярно.

- Да изясним този въпрос - има ли право управляващият кола на НСО, та бил той и член на президентското семейство, да не се подчини на полицейска палка?

- Ако говорим за Закона за движение по пътищата, автомобилите на НСО не са освободени от него. Те имат право на "нарушение" само при реална ситуация на тероризъм, без това да заплашва живота на околните. Т.е. само за минутка те имат право да се отклонят, за да запазят живота на застрашеното охранявана лице. Но въпреки това нямат право да заплашват живота на останалите. 

- Доколкото ми е известно колите на НСО са специални, имат особености, дали всеки може да ги управлява?

- Реално охраняваното лице заплашва живота на останалите граждани, защото в конкретния случай, ако е достоверен, тя няма квалификацията за управление на специализирано МПС. Има специални курсове и заверки на всеки шест месеца, които служителите на НСО полагат. Те полагат изпит, за да могат да карат такава кола. Това не е обикновен автомобил. Има правила и Закон за НСО и в частта за колите той е императивен. Има наредби, правилници и предотстъпването на колите е дълбок порок. 

- Вие споменахте, че има порочна практика да се предоставят коли на охранявани лица, бихте ли дали примери?

- Много са случаите, не бих дал конкретни примери. Това се случва, когато охранителите се натягат и се опитват да скъсят дистанцията с охраняваните лица. По-важното е, че при такива случаи винаги началникът е уведомен. На първо място това е прекият началник на охранителя, а той пък е уведомил със сигурност временно изпълняващия длъжността шеф на НСО.

Сподели:
Напиши коментар »
(54)
1
Бойко Борисов сам си кара колата при рязането на лентички по магистралите, кара без колан и с над 160 км/ч. Това го виждаме по телевизионните репортажи.
2
ТАЯ СЕЛСКА МЪРЛА САМО ИЗЛАГА ПРЕЗИДЕНТА..................Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ИМА И ДРУГИ ЖЕНИ СМЕНИ Я................САМО ТИ ХАРЧИ ПАРИТЕ..........КАТО ЕДНА СЕНОПТИЧКА
3
Радев може да озапти и БСП и ГЕРБ взети заедно само с едно стра_шилище не може да се оправи с генерал Деси, която с всички сили иска да покаже на българския народ, че българския президент не може и дума да и каже да се спре с изхвърлянията и нарушаването на българските закони. И докато льотчика е президент тя ще си прави каквото си иска. така, че крайно време е някой да я обуздае. А до ПРИМЕР Сега говорим за Принцеса Деси не измествай от фокуса статията е за друг човек или си на принципа. Другарко а пък този или си се развил само до 1ва група в детската ясла. Като че ли второто по-вярно. Чети и се развивай.
4
Много проста жена е тази! Много! Хората са казали: "Пази Боже сляпо да прогледа!"
5
Сигур е била на АКЦИЯ
6
Информацията е невярна и подвежда.Колата е управлявана от охраната.Търсите всякакъв повод да злепоставите президента и това е постоянно в репертоара ви!
7
Абе той и ТИКВАТА сам кара и фучи, ама нали е царя Слънце, мълчите като гъ3ове.
8
Абе Бат Румба, откъде е изкопа тази сле_ска пръчка да ти вършее тръни по главата. Що не си седя кротко при първата дама, ами взе този пущинак? Е това Димитровградчаните си падате по екстремните пръчки само. Кой ти требише на баир лозе. та сега и с ХСО да се разправяш. До кога?
9
Господин Борисов освен, че си кара сам джиповете от НСО се придружава и от кортеж.
10
Еееееее ТИКВАТА Е ЗЛАТЕН БРЕ.Не давате дума да се издума за него.Все прерзидента и съпругата му са виновни за всичко.Винаги е така в първите постове, където ПИК има за цел да промива мозъци, а след това всичко си идва на мястото, и народа еВе ТИКВАТА в гъ3ъ.
11
Аман от тоя дървен филосов Марков! На всяка манджа е мерудия. Разкарайте го.
12
Радев кара и самолет,но тази фърчилка ще му го сипе башкъ.Ако е истина,това е голямо нарушение.А,може би е пила алкохол,а документите й,РЕДОВНИ ли са..?!А,полицейско неподчинение...Ех,генерале....
13
Ами президентът Радев нали е голям моралист? Нали иска всички да спазваме законите? Сега да видим как ще замаже случая с жена си.
14
Фатмака с 4см череп и зелените чорапи сега пак ще скочи срещу ГЕРБ, няма кой да му кърпи чорапите :) Селото не може да избяга от "Дондуков" 2 ! Войнстващата последственост на семейство Радеви вече е опасна за цяла България!!!
15
ОПИТ ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА РАДЕВА ОТ СПЕЦ ГРУПА НА ТИКВАТА
16
Сличката не е от снощи, а от преди няколко дни: Бойко Борисов кара сам по шосето, никой не му прави път. https://arhiv.marica.bg/бойко-борисов-кара-сам-по-шосето-никой-не-му-прави-път-news444037.html
17
ББ кара всекидневно коли на НСО даже с една ръка защото с другата пуши пура книжката му е с изтекъл срок ни слага колан Него КАТ кога ще го спрат ПИКлювци само гледате за най малкото да черните Президента но съм много доволен защото колкото по плуете по него народа по го харесва и от сега му осигурявате втори мандат
18
Това момченце стана медиина звезда,какво ли работи, като по цял ден кисне по студията!
19
Това е правова държава за пример. Ако искаш, влизаш в чуждо семейство, разтурваш го и... вместо да те убият с камъне, те правят президентша. 21-ви век е, я, веднага ставаш елитна дама за пример. Караш коли на НСО без разрешение, не спираш на полицията, мъкнеш се навсякъде по света с мъжа си, без да имаш статут на каквато и да е. Е, и??? Недосегаема, недосегаема, недосегаема. Едва ли ще имат край демонстрациите пред раята, че винаги ще става на нейното и ще прави каквото си иска. Това е правова държава. Семейство Радеви командват правото тук, останалите - да не сте жукнали! Хайде на бас, че както винаги, всяко чудо ще е за три дни. След има-няма един уикенд всичко ще се забрави и другата седмица бойната другарка пак тръгва на държавни екскурзии ни лук яла, само на лук миришеща.
20
Това е сайта на фалшивите новини! Вече има изявление на шефа на НСО и почти нищо от написаното тук не е вярно! Интересно ми е, как някой пуска фалшива новина и след това хората се "скъсват" от коментари в една или друга посока, без да си направят труда и да проверят преди да коментират!
21
че ББ кара сам колата не е никакъв героизъм но я кара винаги с ескорт а не като госпожата сама като камикадзе
22
ЛИПСВА МИ ЦИГАНИНА ЯШАР- - ТОДОР ЖИВКОВ КОЙТО ИСКАШЕ ДА НИ ПРАВИ 16-ТА РЕПУБЛИКА НА СССР. ЛИПСВАТ МИ КУПОНИТЕ И ДЕФИЦИТА НА СТОКИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ. ЛИПСВАТ МИ МАНГАЛИТЕ НА КОИТО ПРАВЕШКИЯ ЦИГАНИН ДАВАШЕ БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА И ГИ НАСТАНЯВАШЕ НА МЯСТОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА. ПОТОМЦИТЕ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ МАНГАЛИ ТОРМОЗЯТ БЪЛГАРИЯ ДНЕС. ЛИПСВАТ МИ ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК КОИТО ЖИВЕЕХА КАТО КРАЛЕ НА ГЪРБА НА КЛЕТИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД. ЛИПСВАТ МИ ЛАГЕРИТЕ В БЕЛЕНЕ,ЛОВЕЧ И СКРАВЕНА В КОИТО УБИВАХА НЕВИННИ БЪЛГАРИ И ГИ ХВЪРЛЯХА НА ПРАСЕТАТА. ЛИПСВАТ МИ ЗАПЛАТИТЕ ОТ 150 ЛВ. И ЖЕСТОКАТА ЦИГАНСКА И КРИМИНАЛНА ПРЕСТЪПНОСТ. НЕКА ВРИ В АДА ПРАВЕШКИ НЕГРАМОТЕН МАНГАЛ ЯШАР. l
23
Пази боже сляпо да плогледа,тази простачка минава всякакви граници-селяндурка,каде е президентчето!!
24
Ти пък ще ме убиеш. Нали на всички ни е ясно, че шефът на НСО е бил привикан веднага от през-генералитета и инструктиран подобаващо да си събира акъла и да си мери приказките. А той бил ли е на мястото на екшъна, та да е сигурен, че там по това време не е имало такова нещо? Естествено, че е бил, що да мислим, че военен ще нарушава заповеди и няма да е на поста си в точното време на точното място.
25
Винаги когато дълго време не са на власт, при БСПеерастите на Импексовата миризлива курабия, се наблюдава комунибализма. Едно джендър комуне е издало друго такова, че то мами държавата, че такова (крие си червения ан/с), за да се докопа до апетитна държавна служба, за да краде. Сланинестата лъжлива курабия, както винаги чула не дочула, започва да квичи срещу демокрацията, от която само е взела (откраднала), три импексови външно търговски дружества, с огромното си зурлище. другатя пък селска курабия, е хукнала като бясна из София, като показва на дебилния матриал как се газят законите. Сега да видим Гумен фарчилото, дали ще и наложи вето, за постъпката или ще обвини пак бек вокалите на Премиера.. Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/bombata-na-blits-se-potvrdi-visokopostavenata-dama-s-cherniya-mertsedes-spretnala-si-gonka-iz-sofiya-e-desislava-radeva_news577703.html
26
е капан - това е ясно ! Но ако всичко е така , както е описано , не спира и газ до Бояна , това си е супер нагло и грозно ! Но преследвачите са имали вероятно карт бланш как да действат , при разпознаваема кола , няма на своя глава да хукнат да я гонят , без да са си вързали гащите и нареждане отгоре !
27
Този Румен Радев е трагичен. Никога президентската администрация не е била така раздута!
28
В този сайт ако случайно влезеш да прочетеш нещо, виждаш само измислени лошотиите за Радев и особено съпругата му. А за Батко Боце, все едно пишат за Дедо Боже. Жената на Радев едва ли е карала колата, но се раздува за да се плюе по президента. Яд го е много ГЕЙберастите, защото народа избра Радев и им го зачука. В този сайт разумна и обективна статия не можеш да намериш. А когато Дежендъра от Б си кара джиповете, може, нито дума за него. Не знам, защо Радев не си върне контрола над НСО и не разкара 80% от гавазите, които струват на българина 40 милиона? Толкова пари за да се пази Ентелектуалеца от село Б е престъпление. Като иска да е пазен толкива Батко, да си плаща, много пари открадна.
29
Тая селска простакеса не за Радев, ами и за Путин да беше се омъжила, пак си остава комплексирана провансалка . Аре чупката...
30
Всъщност каква е разликата между този случай / ако е вярно/ и циганина от Ихтиман, който също не спира . Май няма разлика.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
ВЕЧЕ ЖЕНИТЕ И ФАМИЛИИТЕ ПОЛЗВАТ НЕОГРАНИЧЕНО ДЪРЖАВНИТЕ КОЛИ НА КОИТО НАРОДА ОСИГУРЯВА ИЗДЪРЖКАТА Т; С; КАКТО ПРЕДИ.
33
Квартира- трамвай, Бояна- Мерцедес . НСО. Еволюция !
34
А сега Де а това означава,че коментара НЕ ВИ ОТЪРВА затова е грешен кода товарищи ЦЕНЗУРАСТИ......и затова всички се преселиха във .....там поне за такива простотии няма пречка....ако го пуснете ще станете по-смешни И ОТ ДЕСИТО.......
35
ДОКОГА? ДОКОГА? ДОКОГА? КАКВА Е ТАЗИ ДЕСИ ЛИ Е МЕСИ ЛИ Е - СЕЛСКА ПРЪЧКА ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА И СЕ ОБРАЗУВА ДЕЛО И НА НЕЯ И НА ТОЗИ КРЕТЕН ОТ НСО ДЕТО И Е ДАЛ КОЛАТА! ТОВА Е БЛАЖЕНЕТО ОТ ВЛАСТТА И НЕЗАЧИТАНЕТО НА ЗАКОНА НО КАКВО ДА ИСКАШ ОТ ТЕЗИ ДЕТО ОТДАВНА СА СЕ ОТДЕЛИЛИ ОТ ЗЕМЯТА
36
Когато бат Бойко кара винаги си слага колан, каска даже и бронежилетка за всеки случай. Ето така трябва да се кара автомобил .Ясно ли е . Шофьор за пример.Аз даже предлагам съответните институции да въведат закон - който шофира в София задължително да кара и със противогаз . За нарушителите солени глоби.
37
Та как се нарича ЕКСПЛОЗИВНАТА ВИ НОВИНА. Жълта , кафява или лъжа. Някакво извинение от Пик. А дано ама надали. Само не знам защо продължават коментарите на верните гербаджии след като има официална информация.
38
ИМАХМЕ ЧЕТИРИ ПРЕЗИДЕНТИ С ЖЕНИ :?? НО НЯМАХМЕ ПОДОБНИ СЛУЧАЙ НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА КОЛИ ОТ ОХРАНАТА ЗА ЧАСТНИ НУЖДИ. ВЪРНАХМЕ СЕ В ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗЪМА.
39
Толкова зоба, плюнки, мръсотии се изписаха по адрес на ДР, заради глупостта на един бивш офицер, който е нарушил професионалната коректност!! Браво на него и на всички плюнчовци тук!!!!!!!
40
От 15 теми в 4 чепкат вълната на Д.Радева! Евала Деси - няма лоша реклама!А кучетата да си лаят!
41
тиражирана от боковите лакеи от ПИК. Останаха ли още идиоти, които да вярват на въпросните дезинформатори?
42
който в никакъв случай не може да бъде обвинен за някви симпатии към президента Радев в прав текст пред Цветанка Ризова опроверга злонамерената измислица, че Десислава Радева е кормувала амтомобил на НСО. На лъжата краката са къси!
43
Рдева не е карала колата ,има си шофьр -охрана за това. Заблуждавате хората ,но те не са прости. Лично съм видяла вашия ,,бог" ББ да кара джипа си с мин. 100км в час по бул ,,Мадрид" София.За него няма хора,пеш. пътеки. След него по в ляво охраната със същата скорост. При бай Тошо не бе така. Нагаждачи ,парите остават над земята,не разбрахте ли?
44
Честно казано, като гледам ББ какво прави - с ритуалната пита храни девойките, които му я поднасят, сам кара джипа на НСО, стигам до извода, че всичко е от чувство за самосъхранение и тотална липса на доверие към НСО. ББ е бил главен секретар на МВР преди това охранител. Радев е бил летец и повече обича да лети със спартана, отколкото с авиоотряда. Изводът какъв е - че държавата е толкова пропаднала, че специалните грижи са по-опасни от това сам да се грижиш за себе си. Въобще жалка работа.
45
Стига сте я оправдавали!!! Не я сравнявайте с Бойко Борисов, Московски и др. Разликата е огромна - Деса в момента е само случайно жена на Президента. Други носят отговорност за нея и тя е длъжна да се съобразява с това. Заради простотиите й други ще страдат. А сега вече ще направим всичко, за да я "покрием", защото по закон това е сериозно нарушение.
46
Пази боже сляпо да прогледа. Това минава всякакви граници. Не я оправдавайте тая случайно попаднала в президенството.а какво щекаже президента, нали е много морален?
47
бахти дебелата опашата лъжа пик
48
Тука може да прочетете всички глупости с известни ограничения.Не може да се критикува управляващата шайка и най вече господаря им.Тема табу е и дебелата свиня-господар на парцала.
49
При бай Тошо не беше така , защото когато той минаваше някъде, затваряха движението по трасето половин час пред и половин час след като е миналлПарализираха цялото движение в СофияКъм 28-ми коментар - Радев щеше да стане президент на кукуво лято ако Борисов беше решил да се кандидатира. Не смяташ ли, че нарочно поставиха Цачева за кандидат-президент просто, за да не вземе ГЕРБ и тоя пост!
50
МНОГО ЗЛОБАРИ И ПРОСТАЦИ ИМА СРЕД КОМЕНТАТОРИТЕ. ЯВНО СА И ГОЛЕМИ КОМПЛЕКСАРИ.,, ВПЕЧАТЛЯВАМЕ И ВЗЕМАНЕТО НА ИНТЕРВЮ ПО ФАЛШИВА НОВИНА.
51
Където и да се появи е жалка помиярка
52
А алкохолна проба на полицаите взета ли е? Вярно ли е, че служители на тази служба ползват дезодоранти за нестандартен секс?
53
Бойко управлява кола на НСО от 8 години не знаете ли бе журналя я питайте нещо за Бойко
54
САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН ДРУГОТО Е ЛЕШ И СУДЖУЦИ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Син пише писмо на майка си: "Скъпа мамо! Роди ми се син. Жена ми няма мляко и бебето сучеше от афроамериканка. Затова за една седмица то почерня." Отговорът на майката: "Скъпи сине! Когато се роди ти, аз също нямах мляко и затова ти давах от крава, но рогата ти пораснаха чак на 30 години."

няма нови новини
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
сега
2099
четат ПИК
сега
четат тази новина
ДРАМА В ПИК TV! Деси Фотосесията се бори за живота на болната си баба! Плеймейтката плаши лекари със съд - вижте защо в "Жълтите новини"
x
СВЕТЪЛ ПРАЗНИК! Почитаме паметта на един прославен светия
x