Вход
София
Времето в София 21 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Борисов проговори за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ (СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Борисов проговори за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ (СНИМКИ)

на 03.09.2016
2760
30
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Борисов проговори за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ (СНИМКИ)
Автор: ПИК
03.09.2016
30
2760

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде от  хора, които са се доказали и имат успешна кариера. Това каза министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 270 младежи от ГЕРБ по време на официалното откриване на Деветия летен редовен университет на МГЕРБ, който се провежда във Варна.

Като основен проблем на политическите опоненти на ГЕРБ Борисов определи това, че им липсват кандидатури за президент, които да са от самите партии, които ги издигат.

„Колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен и твърд човек извън собствените си редици. Да няма един, за който да кажат в партията:“ Ето, това е нашето лице“. Не е ясно кой седи зад кандидати, издигнати от Инициативен комитет – кой носи политическата отговорност“, посочи премиерът и заяви, че това се прави с цел да им е по-удобно да оправдаят загубата на изборите. 

Според Борисов дейността на пилотите от гражданската авиация е много по-отговорна, защото отговарят за много човешки животи. „Военният пилот кара един самолет – ако види, че не може да го кара -катапултира. Машината се разбива, държавата я плаща – имали сме такива случаи. Ето, това имаме срещу ГЕРБ като основен опонент“, подчерта Бойко Борисов. Той обясни, че не коментира личните качества на кандидатите за президенти, но бе категоричен, че изборите са състезания между партиите, заради което получават и субсидия от държавата.

Според председателя на ГЕРБ опозицията няма как да работи в интерес на гражданите, защото не могат да се подкрепят дори помежду си. „БСП се събират публично - еуфория, издигат кандидат за президент. После отиват при АБВ- еуфория, имат общ кандидат за президент. А на третия ден: нито АБВ, нито БСП имат кандидат, а някакъв Инициативен комитет ще го издига“, обобщи Бойко Борисов и заяви, че това е много обидно за техните избиратели. Той призова младежите от ГЕРБ да убеждават хората, показвайки направеното от ГЕРБ.

„Президентските избори са състезание, въпросът е да се водят в рамките на правилата. Всеки трябва да заяви своята политика, а те излизат и казват: „Борисов не е прав.“ Нека да кажат как да стане, може да са прави и да го направим по техния начин“, обясни Бойко Борисов.  Министър-председателят заяви, че вярва в инстинкта на българските граждани. „Ако загубим изборите за президент, трябва да питаме хората незабавно кой искат да ги управлява. Ако загубим изборите, няма да пусна ГЕРБ във властта, ще бъдем опозиция. Ние сега носим цялата отговорност, който говори за предсрочни избори да си направи сметката за последствията. 2017 г. ще мине под знака на подготовката за председателството ни на ЕС, което допълнително усложнява ситуацията“, каза Борисов.

Бойко Борисов подчерта, че ГЕРБ е различна партия, с различни ценности. „Различно ни е усещането към хората – най-ценното на демокрацията е политическото състезание. Иначе ще изпаднем в ролята на Станишев премиер, въпреки че ги разгромихме на изборите. После още една година седя на власт. После с Орешарски беше същото – резултатите ни са категорични. Вечерта, след загубата ни, приключваме – да заповядат да управляват. Считам, че това е морално и правилно. Но, ако победим и гражданите си изберат президент от ГЕРБ, няма да имат право да говорят за предсрочни избори – толкова им е силата. Трудно ще ги преброим, защото и сега се качиха на чужд кон да се състезават с нас“, каза премиерът. Борисов обясни още, че ГЕРБ и държавата са направили много за авиацията. „А партията, която ще участва в Инициативния комитет за издигането му, гласува в парламента срещу авиацията“, посочи той.

Относно АЕЦ „ Белене“ министър-председателят заяви, че въпросът не е дали е изгодно или не. „Въпросът е кога ще извадим парите – да се бавим и да даваме 167 млн. на ден или да го платим веднага – и двата реактора. Без да ги платим, не можем да продължим в нито една посока, трябва да ги платим“, категоричен бе Борисов. Според него милиард и 300 хиляди, които трябва да плати България за двата реактора, биха били много полезни за довършването на АМ „Хемус“. „Спестили сме ги трудно от битката с контрабандата, но заминават сега за секунди. Но това ни направиха управляващите през 2006 г. Тези хора трябва да се държат далеч от властта. Сега виждат 13 милиарда фискален резерв и искат да ги докопат“, каза премиерът.

„Демократична Европа - това е пътят. Няма никъде по света по-голяма демокрация, от тази в Европа. Вече десет години ние следваме европейския път на развитие“, каза Бойко Борисов. Той обясни, че самият начин, по който се развива ЕС е пример как чрез взаимна толерантност трябва да се пазят националните интереси. „В ЕС всяко решение се взима от 27 държави, които трябва да го приемат единодушно, но имат възможност и да наложат вето. Трудно се работи в такава ситуация, но диалогът е върхът на една демокрация. Да можеш да гледаш глобално, да разбереш различната гледна точка на проблема. Колкото и трудно да се управляват 27 държави, този модел е успешен и защитава интересите на 27 народи“, посочи премиерът.

Според Бойко Борисов „Брекзит“ е един изненадващ, но реален днешен проблем пред Европа. „Има гласове веднага да се наложи член 50, но други съзнават, че това е една от петте най-мощни икономики. Ще загубят и ние, и те. Финансистите и икономистите трябва да намерят най-правилния модел, за да не пострадат европейските икономики“, каза той и изрази надежда, че на 16-ти септември по време на Съвета на Европа в Братислава това ще бъде основна тема.

Относно ситуацията с Гърция, Борисов посочи, че гърците все по-трудно се оправят с финансите си и реформите там вървят бавно. „Те са наши съседи и приятели, не искаме европейска помощ за сметка на Гърция. Винаги сме предлагали да се търси общо решение в ЕС“, подчерта премиерът. Той обясни, че още преди година и половина е направил предложение да се затвори Балканският път в Мюнхен и в Берлин. „Предложих да се усилят с хора и техника морските и сухопътните граници на Гърци и Италия, където проблемът е най-голям. Всеки ден там има по 5-6 хил. бежанци, които бедстват по море, и италианските колеги са длъжни да ги приемат. Австрия изпрати военния си и вътрешния си министър, британския премиер тогава Дейвид Камерън го заведох да види оградата по нашата граница. Заинатиха се колегите, казаха, че не е правилно, но аз го повтарях. Мина година и казаха, че Бойко е бил прав. „Малко е груб, но е прав“, казваха“, заяви Бойко Борисов.

Министър-председателят бе категоричен, че няма как бежанците да бъдат задържани в България. „Няма как да се превърнем в място за релокация. Освен затваряне на границите на КПП-тата, предложението ми беше границите да се охраняват с допълнително финанси, с хора и техника, но най-важното е дипломацията“, подчерта Борисов. По думите му, страната ни понася тежест, защото ни струва между 60 и 70 млн. да поддържаме военен контингент в Афганистан. „Но, ако това не е успешен израз на демокрация, защо го правим – ако народите там не искат да я има, или не се борят да я има. Всяка година държим български военни там, рискуваме им живота, плащаме пари. А оттам всяка вечер бягат по 60 афганистанци. Нещо в дипломацията е сбъркано. Много е неприятно, когато им говоря така. Но аз продължавам да питам“, обясни премиерът.

Бойко Борисов посочи,  че няма отговор и на въпроса какво е ислямска държава. Какво е ислямска държава-армия ли е, ако е армия, армиите на САЩ, Европа, на Русия защо не могат да й се противопоставят– каква  тази армия от която всички трепери – на Атила ли е, на римската империя?! Като виждам кадри от Сирия, Либия или Ирак здрава сграда не се вижда, цели градове са в руини. Колко млн. ще бъдат нужни, за да бъда възстановени градовете и хората да могат да се върнат по домовете си. И ние, като НАТО, им пращаме бомби. С война как ще постигнеш мир?! Колко десетилетия ще бъдат нужни, за да се излекува това“, каза Борисов. Той даде пример с бавното възстановяване на Балканите след войната в Косово, което продължава вече 20 години.

Премиерът обясни, че ако турската икономика се срине, вследствие на напрежението, което има там в момента, това ще се отрази и на България. Той разказа пред младежите от ГЕРБ, че срещата му с президента на Турция Ердоган се е състояла в неговата вила, където има две турски знамена, защото не е официална среща. „Някои се опитаха да изкарат, че Ердоган ме е унижил, а той ме посрещна на вратата, прегърна ме и ми каза, че за него аз съм му брат.  „Връщаме по 300 бежанци на ден на Турция, на месец са 8400. Ако приемаме 100 000 бежанци само от Турция годишно – къде ще ги слагаме. Със 100 000 на година къде ще ги сложим, ние се приключили. Обвиниха ме и, че защитавам чужди интереси, защото смятам, че територията за сигурност за бежанците трябва да е в Сирия. Моят интерес е тези хора да са близко до дома си, за да се върнат там, защото иначе първата сигурна държава е България. Е, какъв е интересът ни – да ги поканим в Странджа и да вземем пари, или да опазим страната.  Максимално съм защитил нашия интерес, защото продължаваме да ги връщаме обратно на Турция“, категоричен бе Бойко Борисов. Според него, основен проблем са афганистанците, защото са агресивни мъже, без образование.

„При подписването на Споразумението всички знаехме, че то е неизпълнимо. Някои от държавите като Австрия имат национална доктрина Турция да е извън ЕС. Но ситуацията беше много критична. Подписахме го, за да се задържат тези над 3 млн. бежанци в Турция. При дипломацията решението е да работи и за двете страни, дори да изглежда за някои неизгодно. В Берлин с немския канцлер, с колегите от Хърватия и Словения, се оказа, че мислим по един начин. Германия направи няколко крачки след това. Голямата и единствена цел  е мигрантите да седят далеч от нашите граници. Това е отправната граница, към която се движим всички. Докато всичко не е договорено, нищо не е договорено - това е основна максима на ЕС“, каза Борисов.

Министър-председателят определи като много опасно определението, че Турция е рекетьор, което бе дадено от политически лидери. „Навън трябва да си мериш приказките. Аз знам, че 80% от българите не харесват Турция. Но те са ни съседът, от тях зависи да държат мигрантите при тях“, посочи той. Борисов бе категоричен, че упреците към него по темата са неоснователни. „Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдьн, председателят на Европейския парламент Мартин Шулц – пощенски гълъби ли са. Федерика Могерини също ще отиде в Турция. Те осъзнават, че е нужно да намерим изход от кризата. Работа, дипломация, толерантност, твърдост, зачитане на нашите и чуждите интереси – това е ролята на европейските лидери и на демокрацията“, заяви Бойко Борисов.

 Премиерът поясни, че е държал връзка с лидерите на Патриотичния фронт и ги е информирал за срещите си в Германия и в Турция. Бойко Борсов заяви, че ако БСП бяха поискали информация за срещите му, без агресивни реплики и нападки, е щял да им отговори с удоволствие. „Вижте им стила – много си приличат с Радан Кънев, който ми постави ултиматум за Плевнелиев. После казаха, че искали да имаме обща номинация на ЕНП, но ГЕРБ не са се съгласили“, каза Борисов.

„Хубаво е, че се появи партия като ГЕРБ, защото в парламента си мислят, че ставаш да говориш срещу ДПС и това ти носи дивиденти. А къде са, когато трябва да се работи на терен? В Кърджали и Делиормана няма други партии освен ГЕРБ и ДПС. В Силистра, Дулово, Алфатар, Никола Козлево, Нови Пазар и в много други общини и населени места със смесено население кметовете са от ГЕРБ. И в Общинските съвети са главно ДПС и ГЕРБ“, обясни Борисов. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че предизборната кампания не е само на жълтите павета. „Трябва да покажеш отношение към тези хора – затова строим магистрали, спортни площадки, детски градини, пазари. Когато пътувам из страната, виждам, че няма къща без трактор отпред, хората гледат патици, овце… По европейските програми се направиха много неща – много хора си направиха ферми, цехове, сами са си чорбаджии  на това, което имат. Броят на мюсюлманите в ГЕРБ постоянно нараства. Преди 10 г. ги плашеха, че ще им сменям имена, ще бутам джамии и ще ги изселя. Поставили сме си за цел да няма махала без водоснабдяване“, увери присъстващите Бойко Борисов.

Според него най-добрият начин да защитиш своите убеждения е да покажеш какво е направено. „Няма как някой да се доближи и на светлинни години до постигнатото от нас. Имаме стабилна банкова система, която мина стрес тестовете. Безработицата в България е  7%, но се оказва, че в по-голямата си част това са хора, които не искат да работят. От срещите ми с работодатели и бизнеса разбирам, че проблемът в момента е в намирането на работници“, каза Бойко Борисов. Министър-председателят посочи, че има политическо решение България да влезе в чакалнята на Еврозоната, защото това има само плюсове за страната ни. „Може да останем в чакалнята и 20 години, но лихвите падат веднага и Европа ти помага, ако настъпи криза. Започнахме разговорите с Германия и Франция“, каза Борисов.

В заключение, премиерът обясни пред младежите от ГЕРБ, че очаква в понеделник, по време на Газовата конференция, която ще се проведе във Варна, да чуе от представителя на ЕК, че газовият хъб „Балкан“ ще може да приема и руски газ. „ Ние сме извървяли най-правилния път. Европа да застане зад нас и да ни каже, че можем да го направим. А не да се крием, като предишните управляващи, които лъжеха Европа“, посочи Бойко Борисов. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(30)
1
Доказани и успешни в булгаристан са само мутри и деца на ДС активисти, а всички останали са смачкани от мутрите. Познавам забележителни интелектуалци в булгаристан, които са репресирани защото не са от котилото на ДС...Какво бъдеще ще очертаят едни псевдоинтелектуалци е ясно и видно - мизерия, безнадежнст, престъпност...Е, па много сте успели няма спор!
2
Надали в световната история е избиран за премиер човек с такава видно ниска грамотност, който говори несвързано, който манипулира хората с безкритично мислене и полуграмотни. Като четеш несвързаните му мисли, като чуеш и че най добре българите са живели в Османската империя, си мисля, какъв човек трябва да си, колко глупав безродник трябва да си, за да гласуваш за този мегаломан и надут пуяк, дето не живее на този свят. Срам ме е, че имам такива сънародници, затова никак не е случайно, че дори и навън пак ги цанят за слуги и аргати, с малки изключения. Всеки народ си заслужава съдбата.
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
УЧИТЕЛКАТА ФАНДЪКОВА ПРЕЗИДЕНТ, А КОНЦИТЕ ЩЕ ДЪРПА ББ, КАКТО ДО СЕГА. ТОЗИ ПЪТ НА ИЗБОРИ БЕЗ МЕН
5
АМИ ТИ КАТО СИ ТОЛКОВА ГРАМОТНА И ГОВОРИШ ДОБРЕ, ЗАЩО НЕ СЕ КАНДИДАТИРАШ ДА ТЕ ИЗБЕРЕМ?
6
масово гласувайте срещу ГРОБ само да не е ГРОБ !
7
ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент след изборите, но не се тревожете изборната машина на ГЕРБ вече работи с пълна пара.Цветанов е задействал процеса на манипулация и бюлетините с ДА за ГЕРБ вече са отпечатани, пакетирани, надписани и готови да бъдат транспортирани до избирателните секции. Професора, герберски лумпен Константинов вече е подготвил математическите резултати в полза на ГЕРБ и дори периодично ни облъчва по медиите за изборната им победа!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Борисов се пусна НА ЖИВО във Фейсбук от Варна и КАЗА: Под рамката на Османската империя е било най-спокойно на Балканите, но сега сме под рамката на Европейския съюз", категоричен бе премиерът. http://petel.bg/Ekskluzivno--Borisov-se-pusna-NA-ZHIVO-vav-Feysbuk-ot-Varna__170419
10
Господин Борисов е прав. Кандидатите трябва да са доказани хора в България. Има една напълно доказала се двойка и те са кметът на Симитли и шефът на Агромах. Кой ще е президент и кой вице е абсолютно без значение.Единият е велик бизнесмен, а другият голям администратор.
11
Както винаги говори за миналото и че все някой друг е виновен, за бъдещео дори и за настоящето нито дума.. "Няма кой да се доближи и на светлинни години до постигнатото от нас...." Ужас!!!!! България е това, което е била преди сто години. Пак лъжа след лъжа.
12
БОЖЕ ТИКВУН КАК БАЛАМОСВА ТИЯ МЛАДИ ХОРА, НО И НА ТЕЗИ ГЕРБАДЖИЙЧЕТА АКЪЛА ИМ ЯВНО ДОСТА ХЛОПА АКО МУ ВЯРВАТ.
13
В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СМЕ ПЛАЩАЛИ 10 % / ДЕСЯТЪК/ СЕГА 20%, ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА БИЛА ОСТАВЕНА СЪЩАТА ОЩЕ ОТ РИМЛЯНИТЕ, А НАРОДЪТ НИ Е ИМАЛ СТАТУТ НА ДАНЪКОПЛАТЦИ /РАЯ/ СЪС ПРАВО НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ 9КЪЩИ, НИВИ, ДОБИТЪК, КАКВАТО ПО ТОВА ВРЕМЕ В РУСИЯ НЕ СА ИМАЛИ! ТАМ ПРОЛЕТАРИЯТА Е БИЛ СОБСТВЕНОСТ НА ПОМЕШЧИКА!
14
Който гласува за ГЕРБ после да не се чуди, че няма работа за него и за семейството му. Стига сте вярвали на празни приказки!
15
Тези муцунки не желая да ме управляват!
16
Тази как в средата зебрата - от младежите ли е, или е Цецка. Бая се е наляла за младеж, доста филии намазани с мас трябва да е изяла.
17
Мутрата пак лъготи наедро,аман от неговите лакърдии.Бедна и нещастна държава с такъв заспал народ.
18
270 млади надежди за лапкане. Но са закъснели! Партийката им е пред срив. Ще загубят изборите през есента и ще се започне бягството от отговорността. Плъховете напускат първи поръчващият кораб. Колко ли заблуден трябва да си за да си в ГЕРБ - младежи!!! Да вярваш на един бивш бандюга - сикаджия който ограби държавата жестоко. И тези 270 се надяват на някоя троха от плячката но са закъснели . Бабуина си отива!!!
19
Как може такива посредствени мутри да продължават да управляват държавата с постоянни лъжи и надувки. Голям срам за целия заспал народ.
20
Народе продължавай да спиш летаргичният си сън Не гласувай Не се интересувай кой тъпанарин те управлява Не си спомняй великият БОТЕВ който казва-"Кой те в тази робска люлка люлее"Не си спомняй Аристотел който е казал-"Народ който е изпаднал в апатия ще изчезне"Сядайте вечерта на ракийка и салатка и започвайте да псувате
21
Като знаеш, че ще спечелиш ( и за всичко в тази държава ще носи отговорност твоята партия) бъди малко по-скромен, бъди дипломат!!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Не се безпокоя за това кой ще бъде избран за президент, защото най-достойният българин за президент Алекс Алексиев ще заеме този пост през 2022 г., веднага след атаката на NASA. А до тогава кремълските тирани да номинират за президент на България когото си искат, дали мутри, дали червени петоколонници, все едно, защота Европейска България ще стане свободна и независима, веднага след изчезванета от картата на света на измислената Юдо-Хазарска Рус.
24
Срам ме, човек с толкова ниско ниво да управлява България. За такива оценки спрямо морала на хората в армията трябва да му се поиска оставката. Генерал Попов трябва да реагира мигновено. Срам!
25
Кандидат-президент на ГРОБ ще е Кметът на СИМИТЛИ-успял човек
26
Боко е събрал младежкия ГЕРБ да го боламосва с неподправената си демагогия в неговия нехайно-хашлашки-мутренско-арогантен стил на общуване. Жална йм майка на тези 270 овце.
27
гн борисов моля да ме информирате мен простата пенсионерка как точно ми се промени живота от 2007 когато ни приеха в нато и ес ама точно и конкретно за метрото сьм сьгласна нямам кола и не ползвал магистралите седя в кьщи защото не излизам поради мрьсния вьздух в люлин
29
wh0cd7371243 sildenafil citrate
30
wh0cd367097 levitra sildenafil over the counter revia cephalexin 500mg capsule as explained here
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

На 8 март всеки мъж може спокойно да каже "Абе, днес не ми е ден".

няма нови новини
Днес: 268
hot
най-четени новини в момента
сега
2296
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! БСП внася подписи за извънредно парламентарно заседание! Караянчева ги изненада - насрочи го за утре (ОБНОВЕНА)
x
НЕВЕРОЯТНО! НЛО унищожили ядрени ракети на САЩ
x