ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Вижте сигнала, с който дадоха Илхан Кючюк на европрокуратурата (ДОКУМЕНТ)

Акценти

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Вижте сигнала, с който дадоха Илхан Кючюк на европрокуратурата (ДОКУМЕНТ)

492618
на 02.08.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Вижте сигнала, с който дадоха Илхан Кючюк на европрокуратурата (ДОКУМЕНТ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сигнал срещу евродепутата от ДПС Илхан Кючюк е заведен в европрокуратурата, научи ПИК. В него се опиват евентуални престъпления, извършени с евросредства.

препоръчано

Става дум за т.нар. съветници, на които има право всеки евродепутат. В последните 10 години, в които Кючюк работи в Брюксел, през повечето време той е ползвал максимално допустимия брой от съветници - 10.

В сигнала, подаден от главния редактор на "24Родопи.ком" Илхан Андай, се казва, че твърди, че голяма част от сътрудниците Кючюк са едновременно и партийни функционери, заемащи различни партийни длъжности в ДПС на местно, общинско и областно ниво - председатели на общински структури, младежки председатели и заместник-областни председатели. Освен това Кючюк има и сътрудници, които са общински съветници. Такива през годините са съветниците му Виолета Ивайлова, Васил Петков, Севгин Хилми, Турхан Каракаш.

Описано е още, че всеки евродепутат получава средства за наемане на работни помещения за местните асистенти и за закупуванен а обзавеждане и оборудване. От информационните табели за европейски информационни центрове на Илхан Кючюк в страната обаче става ясно, че повечето негови офиси се помащат в сградите на областните партийни офиси и в централата на ДПС. Това според сигнала създава основателно съмнение, че евродепутатът използва средствата, предназначени за местни сътрудници, фиктивно и за партийни нужди.

В заключение журналистът Илхан Андрай посочва, че ако се изяснят тези факти и доказателства, може да се достигне до извод, че Кючюк е извършвал злоупотреби с европейски средства.

Вижте целия сигнал:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК