Вход
София
Времето в София 10 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Георги Марков избухна за цирка в Брюксел: Кандидатурата на Тимерманс е нечувано нахалство! Вишеградската четворка иска човек "за" християнска Европа! В буламача ще изплува името на....

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Георги Марков избухна за цирка в Брюксел: Кандидатурата на Тимерманс е нечувано нахалство! Вишеградската четворка иска човек "за" християнска Европа! В буламача ще изплува името на....

на 01.07.2019
132125
40
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Георги Марков избухна за цирка в Брюксел: Кандидатурата на Тимерманс е нечувано нахалство! Вишеградската четворка иска човек "за" християнска Европа! В буламача ще изплува името на....

Цирковете в Брюксел, намесата на Джордж Сорос в избора на нов председател на ЕК, разпределението на силите в евроредиците и позицията на България коментира пред ПИК депутатът от ГЕРБ Георги Марков. 

Руският "Взгляд": Джордж Сорос използва циганите като подривна сила

Руският "Взгляд": Джордж Сорос използва циганите като подривна сила

Джордж Сорос използва циганите като подривна сила, пише...

на 21.06.2019

Лидерите на 28-те членки на ЕС се събраха снощи в Брюксел в третия си опит да се споразумеят за разпределението на петте най-важни поста в европейските институции – председател на Европейската комисия, на Съвета на ЕС, на Европарламента, на Европейската централна банка и представител за външната политика и сигурността.

На срещата на Г-20 в Осака преди два дни германският канцлер Ангела Меркел намекна, че би отстъпила от позицията си за Манфред Вебер, водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП), която спечели най-много гласове на изборите за Европейски парламент преди месец, да замени Жан-Клод Юнкер начело на ЕК. Според Би Би Си настоящият фаворит да оглави комисията е водещият кандидат на лявоцентристите и първи заместник на Юнкер Франс Тимерманс. 

Ето какво смята Георги Марков: 

- Г-н Марков, в Брюксел ври и кипи, лидерите не спят, опитът да се избере нов председател на ЕК на мястото на Юнкер търпи провал след провал. Как ще коментирате ситуацията?

- Искам да поздравя Звездомира Мастагаркова и Данка Радева, които в коментарите си в Агенция ПИК много точно изтъкват, че кандидатът за председател на ЕК Франс Тимерманс е всъщност кандидат на Джордж Сорос и връзката е много ясна. Ние помним как Юнкер приема под флага на Европа, където приема и най-високите си гости, лицето Джордж Сорос. И като говорим на тази тема, само преди 10 дни, когато Бабиш спечели евроизборите в Чехия, Сорос се опита да го изкара от играта и по този начин да разбие Вишеградската четворка. Опита се да му спретне Майдан, но не успя. 

ПЪРВО В ПИК: Борисов с горещ коментар за новия шеф на ЕК (ВИДЕО)

ПЪРВО В ПИК: Борисов с горещ коментар за новия шеф на ЕК (ВИДЕО)

От ЕНП стоим твърдо зад нашия кандидат и няма логика...

на 30.06.2019

- Как виждате разпределението на силите в Европа - очевидно Тимерманс получава известна подкрепа....

- Тимерманс е най-лошият вариант за председател на комисията. И то в момент, когато Холандия се гаври с България. Вие помните как премиерът на Холандия дойде у нас само за да каже, че харесва Бойко Борисов като мъж. Трябва да кажем, че в Унгария картината е по-ясна, понеже разграничават отлично двата лагера в Европа в момента. Единият лагер са християнско-мюсюлманските страни, сред които са Франция и Германия, Холандия, Испания.

Помните как Меркел каза, че мюсюлманството е част от Германия. И помните още как тези 4 страни се опитаха да изпързалят Доналд Туск, който се прояви като слаб лидер. Тези страни се опитват да наложат Тимерманс, който е част от проблема в Европа и част от статуквото. Всъщност, именно Туск управляваше, в качеството си на председател на Съвета на Европа, когато Юнкер се разболя и започна да прекалява с чашката. 

Другите са християнските страни - Вишеградската четворка плюс Италия. Тези пет страни дадоха отпор и за първи път се показа, че Франция и Германия вече няма да командват ЕС, тъй като нямат добри лидери. Грозно е да предлагат човек от ПЕС да ръководи ЕК. Четох писмото на Виктор Орбан по този повод и той настоява човек от ЕНП, която победи на изборите, да оглави комисията.

- Това е добре, но минават доста часове, лидерите не спят, а нов председател не може да се избере...

ПАДЕНИЕ В БРЮКСЕЛ: Игра на тронове по Сорос

ПАДЕНИЕ В БРЮКСЕЛ: Игра на тронове по Сорос

Махленски спорове, евтини номера от селския пазар и гавра...

на 01.07.2019

- Знам, че Туск не е имал куража да подложи на гласуване неговото предложение за Франс Тимерманс, защото знае, че той ще изгуби. Утре е насрочена среща за 11 часа, но аз смятам, че и на нея няма да се реши кой да бъде председател. Двата лагера са непримирими...

- Тогава какво? Днес премиерът Бойко Борисов каза, че може да има компромис.

- В буламача може би французинът Мишел Барние - главният преговарящ за Брекзит от името на ЕС, ще успее. Но ако Тимерманс успее, това ще е бламиране и нечувано нахалство. Самото му издигане е бламиране. Големият успех може да дойде от консолидирането на Вишеградската четворка и Италия.

Мисля, че ще има компромис за Барние, който е от ЕНП, все пак. Смятам, че ще се стигне именно до неговото име. Аз ненавиждам двама от ръководителите на ЕС - единият е Мартин Шулц, а другият е Тимерманс, който размахваше пръст да се свиква с многообразието. Но не, аз не искам нито да свиквам с многообразието, нито да търпя гей бракове, не желая България да приема Истанбулската конвенция. Това е цинизъм след кланетата в Европа.

Срамота е точно Франция и Германия да подкрепят кандидатурата на Тимерманс. Ще цитирам Тръмп, който каза, че Вишеградската четворка е новият мотор на стара Европа. Самият Орбан изтъкна, че преди години, през 1989 г. е смятал, че Западна Европа е двигателят и спасението, но сега смята, че това е Централна Европа.

Обърнете внимание, чували ли сте от Тимерманс да употребява думата християнство?! Защо ходи по гайдата на Сорос и иска да вкара 1 милион бежанци в Европа? Но аз съм убеден в успеха на Вишеградската четворка, която ще дърпа Европа напред и ще отстоява именно националните държави и християнството.

- Може ли да се отстъпва от единствено правилната позиция на България?

- Компромиси за бъдещето на Европа не може да има. Със Сорос ли ще тръгнем и заради него ли трябва да правим компромис? Вие знаете, че по времето на неговия приятел Жан-Клод Юнкер Великобритания тръгна да напуска Европа. Значи какво стана - Великобритания  - вън, мигрантите - вътре. Така че сега се прави опит да се налага статуквото посредством кандидатурата на Тимерманс.

А Вишеградската четворка иска човекът, който ще бъде избран, да уважава националните държави и християнството. Това са страни, които са се борили за свободата си срещу комунизма. Шапка свалям на тези страни, те ще предотвратят идването на зловещата фигура на Тимерманс начело на ЕК.

- Спряга се името на Кристалина Георгиева за шеф на Съвета на Европа. Дали това би могло да е сериозно? 

- Напълно е възможно да се спряга нейното име, тъй като повечето лидери смятат, че поне на един-два от постовете трябва да има жена. Но се търси послушен и удобен човек. Кристалина Георгиева ще е удобна. Тя няма качествата и опита на политик.

Гледам като шега на тази информация, още повече, че идва от Ройтерс. Ройтерс са шегаджии по принцип. Уважавам г-жа Георгиева на поста, на който е, но не и за председател на Съвета на Европа. Пак казвам, не може да правим компромиси с бъдещето на Европа и да го поставяме на карта. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33294
архив

- Здравей, приятелю! Колко време не сме се виждали! Вече ожени ли се, или продължаваш сам да си готвиш?
- И едното, и другото.

x
САМО В ПИК TV: Моделка на Божков роди тайно от софийски топ ерген
x
Социолози определиха идеалната възраст за щастлив брак
x