Вход
София
Времето в София 28 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Георги Марков с гореща прогноза: Бойко е обречен да победи и на изборите през 2021 г. и да стане доайен на ЕНП. На 60 години е постигнал всичко и промени България!

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Георги Марков с гореща прогноза: Бойко е обречен да победи и на изборите през 2021 г. и да стане доайен на ЕНП. На 60 години е постигнал всичко и промени България!

на 12.06.2019
124896
47
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Георги Марков с гореща прогноза: Бойко е обречен да победи и на изборите през 2021 г. и да стане доайен на ЕНП. На 60 години е постигнал всичко и промени България!
12.06.2019
47
124896

Европейските избори отминаха, а ГЕРБ получи своеобразен вот на доверие. Показаха го изборните резултати и огромното одобрение, което получи премиерът Бойко Борисов.

САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков: БСП се самобламира - бламира и Нинова, и Станишев

САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков: БСП се самобламира - бламира и Нинова, и Станишев

БСП излъчи своята листа за европейските избори след...

на 16.04.2019

Ще изкара ли обаче управляващата партия целия си мандат до 2021 г., какво ще е бъдещето на ЕНП и дали Виктор Орбан ще напусне редиците й и Ангела Меркел ли ще е новият председател на Европейската комисия, агенция ПИК потърси за експертен коментар и прогноза депутата от ГЕРБ Георги Марков. 

С бившия конституционен съдия разговаря Ивайло Атанасов ден преди юбилея на премиера, който утре навършва 60 години:

- Г-н Марков, минаха десетина дни от евроизборите. Каква е вашата оценка, вероятно парламентът ще си изкара пълния мандат?

- Бойко Борисов получи вот на доверие от българските избиратели, като отговор на безумното искане на БСП да свали правителството чрез евроизбори. Поискаха вот на недоверие и получиха отговор от гласа народен и Божи, Бойко да ни управлява целия мандат. Този вот ще бъде препотвърден двойно на местните избори тази есен. ГЕРБ ще спечели категорично, тъй като има много силни кметове. БСП няма хора, които да издигне още повече, че Радев стана президент и няма как да се яви за кмет.

- А как според вас се очертават парламентарните избори след година и половина?

- След тези два вота на доверие – евровот и местни избори, България влиза в 2020 г. като най-стабилната на Балканите, благодарение на волята на българския народ и управлението на правителството. Където и да погледнеш съседните страни – като почнем от Гърция и стигнем до Румъния, се задават предсрочни парламентарни избори.

Политическата стабилност е изключително важна за влизането на икономически инвестиции и мисля, че именно следващата календарна година ще сме свидетели освен на влизане на пари от еврофондовете и на реални и крупни инвестиции в България, най-вече от Германия. Така че след местните избори до избори 2021 г., ще останат само 14-15 месеца, в които победата на Бойко изглежда безалтернативно. Той ще спечели пета поредна парламентарна победа и четвърти мандат като премиер. Така ще стане най-дълго управляващият български премиер.

- Не смятате ли, че в тези месеци до местните избори, БСП може да стегне редиците и да стане алтернатива на ГЕРБ?

- Аз вече казах за ПИК при тебе за комедията от грешки, които БСП направи в цели 10 точки. Тази комедия от грешки продължи веднага след изборите. Те напуснаха с гръм и трясък парламента, а се появиха в него тихомълком по пантофи. На другият ден се осифериха и надигнаха гребен и треснаха една гръмка декларация какви шамари бил получил Бойко Борисов. Не е за вярване, но е факт!

Партията, която в неделя беше разгромена за осми пореден път на избори от ГЕРБ, заговори за шамари. Бойко печели четири последователни парламентарни вота и партията му печели четири последователни евровота – 8:0 е ГЕРБ-БСП. Шамар, по българската Конституция, може да раздава само българският избирател и той удари осем шамара на българските социалисти, включително и в неделя.

Никой чужд дипломат, министър-председател, както и европейски чиновник не може да раздава шамари на България, защото сме суверенна страна. Лошо впечатление ми направиха социалистите, когато г-жа Караянчева им каза „Добре дошли колеги от БСП”, а те дори не отговориха с „Добре заварил”. Очевидно им се иска да ни няма в този парамент, но аз от трибуната им казах, че сме обречени да работим заедно до 2021 г. по волята на българските избиратели.

- Каква е ситуацията в ЕНП? В понеделник те имаха заседание на парламентарната фракция в испанския град Сан Себастиан.

- ЕНП е в тежка ситуация. Наистина тя има най-много евродепутати – около 180, но като махнеш тези 13 на Виктор Орбан, ще слязат под 170 – т.е. с над 50 по-малко от миналите избори. Но не това е проблемът. Проблемът е, че ЕНП в момента е силно оглозгана като министър-председатели и отстъпва дори на ПЕС. Днес премиери от ЕНП са само г-жа Меркел, г-н Борисов, Пленкович в Хърватска и премиерът на Латвия. Ако ние видим какво се случва, то е, че Орбан напуска, а Себастиан Курц падна в Австрия след първи вот на недоверие от Втората Световна война.

Според мен, седмици и месеци делят г-жа Меркел от раздяла с канцлерския пост. Нейните коалиционни партньори социалдемократите, претърпяха толкова тежко поражение, че слязоха под 15%. Там стана и драма - лидерката Андреа Налес хвърли оставка след краха на изборите. 

След като спрат да пият бира от мъка се надявам, че ще разберат, че тази прегръдка и гушкане с християндемократите, може да ги прати към смъртния одър, където вече са френските социалисти на тези избори – 6%. Така че коалицията ХДС-ХСС плюс социалдемократите в Германия няма да има бъдеще. При оставащите премиери – Борисов, Пленкович и Каринс в Латвия, то Бойко без всякакво съмнение ще бъде доайен на ЕНП – с над 10 победи над лидера на ПЕС Сергей Станишев и с най-много мандати като министър-председател.

- Добре, но все пак няма ли някакъв шанс Виктор Орбан да остане в ЕНП?

- Не, за мен до месец Орбан ще излезе от ЕНП, защото това не е ЕНП-то, в което той влезе на канцлера Хелмут Кол и беше 10 години негов заместник-председател. Това е едно ЕНП, което е силно се социалдемократизира със силно либерален уклон.

Приятели от ПИК, не е за вярване, но е факт - онзи ден в Сан Себастиан, лектор на ЕНП се явява Джордж Сорос! Е, разбира се не лично, защото е много стар, но чрез пълномощник – политологът Иван Кръстев.

Ванката е много умно момче, но е най-яркият говорител и най-яркият политически коментатор на неолибералния кръг около Сорос. Връх на цинизма е, че Радан Кънев е депутат на ЕНП, след като нарече премиерът от ЕНП Бойко Борисов „бай Х*й”. Снощи гледах архивни кадри по унгарската телевизия от речта на Орбан на 16 юни 1989 г. Това младо и хубаво студентче с брадичка призова съветските танкове да напуснат страната и да се проведат свободни избори. Първата тухла от Берлинската стена падна именно в Будапеща. Много жалко е, че 30 години по-късно, наследникът на демокрацията бай Радан, гони от ЕНП бореца за демокрация Виктор Орбан. Е как да стои Орбан в такова ЕНП?

Горкото ЕНП – добре, че и Сергей Станишев не е бил лектор. Така че Орбан, като изключително десен политик, няма място повече в това ЕНП. Бойко разбира се, че ще си остане, защото той е центрист и е в Алианса на центристите в ЕНП, воден от испанеца Лопес.

- А като казвате, че на г-жа Меркел са преброени месеци и седмици да е канцлер, значи тя прекратява политическата си дейност, както беше обещала?

- За мен не е изключено – Меркел е с огромен шанс да стане председател на ЕК. Със сигурност Тимерманс и Вебер няма да станат. Те са част то брюкселското статукво, което създаде големи проблеми на ЕС. Има два сигнала, разнопосочни, от два лагера, които ме карат да мисля, че шансовете на Меркел са доста големи. Първо ще има страшна патова ситуация някъде докъм Коледа и няма да може да се избере председател на ЕК.

Двата сигнала дойдоха първо от Орбан един ден преди евровота. В нарочно интервю за германския вестник „Билд” той каза, че откакто Меркел е сигнализирала, че се отказва от политиката, Европа е останала на автопилот. Нарече я силен лидер, умеещ да преодолява много препятствия. Орбан каза, че без силна Германия и силен германски лидер, ЕС не може да върви напред. Думите му бяха: „Аз не вярвам, че тя ще се откаже от политиката, освен когато не го видя с очите си”. За мен това не беше случайно.

Вторият сигнал дойде вчера от Женева, където Макрон на лекция и реч на Международната организация на труда, на нарочно и неслучайно зададен въпрос били подкрепил Меркел за шеф на ЕК - той категорично отказа да подкрепи Вебер и Тимерманс – каза да, аз бих подкрепил Меркел, защото вече няколко пъти повтарям, че на Европа й е необходима силен лидер. Това, че г-жа Меркел не е харизматична и не е харесвана от европейските граждани е едно, но без спорно авторитетът й сред брюкселския елит и останалите елити в страните-членки на ЕС е много голям. Така че не го изключвам.

- Да ви върна отново у нас - как мислите ще се развият нещата в БСП в близко време още повече, че им предстои конгрес?

- За разлика от ГЕРБ, който е една партия и един лидер – Бойко, има две БСП-та. Едното е на Станишев, другото – на г-жа Нинова. Нинова ще си бъде според мен шеф на партията, а г-н Станишев шеф на ПЕС. Нинова се опитва да копира словашките социалисти – предишният премиер Роберт Фицо и сегашният Пелегрини. Тя копира Вишеградската четворка с тези срещу Истанбулската конвенция, джендър-идеологията, гей-браковете, както и срещу Пакта за миграция на ООН. Тя е за християнските ценности.

Г-н Станишев като лидер на ПЕС има друго виждане. Той е за Истанбулската конвенция, за Пакта за миграцията и беше така любезен в прав текст да каже, че ПЕС няма как да е срещу гей-браковете и срещу мигрантите.

Така че още пет години ще си има още две БСП-та и вътрешните им проблеми няма да им дадат възможност да бъдат сериозна алтернатива на ГЕРБ, който е единен, с един лидер. Нинова не си познава партията, която си обича Георги Димитров и комунистическия интернационал – т.е. тя е партия на интернационалисти.

- Накрая да ви попитам – утре премиерът г-н Борисов има рожден ден. Какво ще му пожелаете?

- Той на 60 години е постигнал всичко – най-дълго управляващият министър-председател, три мандата и се отива към четвърти, премиер, със суперлативи от всички европейски лидери и човек зримо променил България – то не бяха метра, спортни зали, магистрали, мостове, колектори, градинки, направи блестящо европредседателство, за първи път в България дойдоха 34 премиера и създаде Балканска четворка. Желая му здраве. А в политически аспект да бъде по-милосърден.

Той беше казал, че се е учил от г-н Живков и Симеон ll. Но и Живков, и Симеон засега го превъзхождат в помилването. Г-н Живков прати Венелин Коцев посланик в Унгария, Начо Папазов в Япония, Иван Абаджиев в Румъния, Кочо Гяуров в братска Монголия. Царят помилва цяла партия БКП/БСП, която го изгони малолетен без да е направил нищо лошо и му сви имотите и уби и чичо му - отиде им на Конгрес и направи коалиция с тях.

Във връзка с юбилеите – 60-годишнината на Бойко Борисов и 30 години демокрация, да бъде малко по-милостив към ближните, това му пожелавам!

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(47)
1
А ТОЗИ МАРКОВ ПИЛ ЛИ СИ Е ХАПЧЕТАТА..........
2
Да се внушава, че Първия ще управлява цяла Европа. Няма друг като него. Да се плюе по Прокопиев и Цветанов.
3
Срам ме е, че тези ги храним ние, работниците в производството с нашите данъци.
4
Izglezda , che veche ne pomagat. Tam kadeto Gospod se e namesil medizinata e bezpomochtna.
5
Радват му се като на копанарска мечка. Това би трябвало да го забележите още преди 9-10 години.
6
Ясно е защо в БГ-то живеят толкова червени примати!
7
още ли викаш майко на баща си червен долнопробен бацил!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
За Бойко добре,защо само пускате това този урод по-медиите,некадърно същество с трибуна!
11
Това онзи Марков ли е, който като конст. съдия не даде да се отворят досиетата??
12
Тоя пак се се развоня !
13
Нямат АЛТЕРНАТИВА!
14
размаха пръст на Холандия от трибуната на Народното Събрание за критиките от нея, а Холандия е най големия инвеститор на България. Типично по комунистически.
15
Пепел ти на устата,Дантелен!
16
СТИГА ЛИЗАНЕ НА ГЪЗОВЕ СТИГА ФЕЙДЕРОСИ .
17
Ако не се усъвършенства законодателството и администрацията не престане да се самообслужва , а се обърне с лице към хората - това си е пресилен оптимизъм.Немате ли некоя клакьорска службица и за мене джанъм ,ше ва фаля по24ч. на ден.
18
Намират ли се все още нормални хора, които да слушат глупостите на този провалил се навсякъде и във всичко политик!
19
Бати Георги, с такива анализи ще докараш Импексовите комунета, водени от Импексовата Курабия, Румен Пъпката и бившата крадлива кучка Йо на СС Момата, до инфаркт бе. Имай милост, че от бой по червените кухи спинозни манерки, пишат само глупости бе!! ............................................................................................................................................................................. Затова ще продължавам да питам импексовата Курабия, Румен Пъпката Омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦАГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости и то с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна Импекс за десетки милиона, а не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Това е така, защото съм глупава и наивна ли, или щото не съм близала нечий премиерски сладолед, или сладоледа на руски КГБе агент!!
20
Пишете си глупостите и злобните коментари! Не пречите нито на Борисов, нито на ГЕРБ, нито на България.
21
Само с хвалби и тояги - къде ми е моркова.
22
До 45 години стигат все е обречен, изминали са само 10.
23
Абе, Таня Иванова, детеродните органи отдавна са ти закърнели ! Това все пак е естествен процес, но мозъка как да го сменим ? Нещо съвсем си "изтрещяла" ! Освен да ти присадим от мозъчните клетки ( ако,въобще ги имат ) на червените другари: Георги Петров-Тъпото, Митко Геров, Григор Григоров, а сега се появи и Иван Боков . Е, има и още няколко , но тия може и да ти помогнат ! И какво, мислиш ще се получи ? Събирателен образ на БС(к)П !!!
24
ласкателите са гнусни същества
25
Τиκвата ще се задущи от плюсткане много скоро, след Щкембевойвода той е следващия, затова да подава остафка, и да бие още тази година на изборите. С малко, но за вечни времена, амин. (24) право си, Геле.
27
на 54 толкова дебел че не мое да си види малката чурка за шкембе войвода стая дума
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Da no borisov I gerb prechat na Bslgaria. Taka , che te tryabva da se mahnat.
31
На Тиквата пожелавам – тя ще пукне от плюскане – но след това, хомосексуалисти да й изпелерастят внучето и да го направят гей. Ас нямам деца, защо да жаля чуждите? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!!!!!!!!!!!!!!
32
Сега да питам тук всички герберасти казват че всички който пишат против Боко са комунисти. Въпрос към тези дебили какъв е Марков "Дантелата" бил е доносник сега какъв е?????? Айде герберастки мърши размърдайте си двете мозъчни клетки дебили!!!!
33
И този идиот е депутат и бедните българи му плащат огромната заплата, българска трагедия!!!
34
Как ти остана все още език от толкова близане?
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Георги, добре ли си, не си пил лейарствата тази сутрин. Убеден ли ди в качествата на Падишах Бойчо? Цял народ му се смее, че е новия Бай Ганьо, но по-тъп и ужасно корумпиран, омазан в хиляди гадости и мизерии. Георги, питай го, защо му е тази огромна охрана, нали е обичан от целия народ? Хайде, извади този език, ака му се на Дембелина, да се облекчи поне малко.
37
То ако може още сега да отиде в ЕНП, както Станишев направи..... (много дертове ще ни спести..)
38
До къде стигнахме ? ! Един доносник-агент да хвали и превъзнася шефа си , който е бил комунист , та и даже с агентурен псевдоним / Вишна ли , Буда ли , Брахма ли....как беше ? / ! Много весела и слугинска ситуация.
39
Като слушам Георги-Николай Марков, представям си каква им е на унгарците телевизията и радиото. Този е пълна радиоточка. Тука някоя Станевска – дано не е от моите роднини, ние сме сложна конювичарска рода – призовава Георги, а всъщност Николай, да си извади езика, защото на Тиквата му се сериало. Може би предлага своята, вемеристка, оста за туалетно на Премиерът? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
40
Жоре , благодарим за натегането , ама от Тато съм научил , че лизачите сте най-опасни и мислим наесен да те пращам в Будапеща да си гледаш старините !
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
ВЕЛИК Е БОЙКО - С МНЕНИЕТО И БЕЗ МНЕНИЕТО НА МАРКОВ - КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ ХАРЕСВА НЯМА ДРУГ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ОТ РАНГА НА БОРИСОВ.ЖИВ И ЗДРАВ!
43
Ало, доноснико мръсен, агент Николайчо, ти пък си се родил червей и червей ще пукнеш! От най-гнусните, слузести и мазни червеи!
44
ББ,не се ли усещаш,че това ближещо нищо с неговите истерични дитирамби те излага?Привикай го и му каже две-три думи да млъкне,защото така не налива вода в твоята воденица,а я източва.
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
Най-активният доносник на Шесто управление на Държавна сигурност, супер инициативен и закопал редица свои колеги от софийския Втори адвокатски колектив преди промените има наглостта 30 години да мъти водите в България до пълното й унищожение. Така както направи с читавата си съпруга и дъщеря си, която я спасиха българските лекари след опита й за самоубийство тогава, когато Георги Марков или агент "Николай" беше на върха на славата си след 10-ти ноември. Бойко, Бойко...
47
Има едно животинче-казва се плужек.Където и да отиде,след него остава лигава диря.Мозък няма,а само нервен ганглий.Еволюцията е доказала,че за такива мекотели това поведение им е осигурило толкова милиони години животец.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 13618
архив

Три жени се прибират. В тъмнината на стълбите лежи пиян мъж .Първата го опипва и казва:- Това не е моят мъж. Втората го опипва и казва: - Това на истина не е твоят мъж. Третата го опипва и казва: - Но този не е от нашия вход!

 

няма нови новини
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
сега
2616
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК: Бойко Борисов култов сред народа - стотици лафове и селфита. "Не ми трябват телевизии. Стига ми Севда TV" (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Децата с по-големи сестри говорят по-добре от тези с батковци
x