ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Димитър Ангелов-Дучето: Шапки долу пред докторите и доброволците! А относно футбола - призовавам за...

Интервю

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Димитър Ангелов-Дучето: Шапки долу пред докторите и доброволците! А относно футбола - призовавам за...

37870
на 25.03.2020
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Димитър Ангелов-Дучето: Шапки долу пред докторите и доброволците! А относно футбола - призовавам за...
Автор:   Тервел Илиев

Димитър Ангелов-Дучето, който дълги години беше лидер на "армейската" агитка в Сектор "Г", говори ексклузивно пред ПИК относно ситуацията в родния футбол и призова за голяма дискусия. Коментарът на Дучето е по повод позиция на БФС.

препоръчано

*Интервюто е осъществено непосредствено след проведената в началото на седмицата сбирка на футболни функционери.

- Г-н Ангелов, излезе официално становище на Футболния ни съюз, което гласи, че от централата ще работят в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол. Според вас това решение правилно ли е, или можеше да се подходи и по друг начин - по-малко мачове до края на този сезон (когато и да се изиграят те)?

- Какво ще рече, че ще направят всичко възможно да завърши шампионата по нормален начин?

- Това гласи обръщението им, цитирам по памет - БФС е разработил няколко варианта на календар до края на кампанията, които са представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще осъществи комуникация с професионалните ни клубове. Като в проведената дискусия всички са се обединили около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата...

- Какво значи нормално и какво значи да завърши шампионатът? Те пряка връзка с Всевишния имат ли? Да не би да имат комуникация с Господ? Някой знае ли кога ще завърши тази пандемия?

- И медицинските лица трудно се наемат с някакви прогнози относно кога ще бъде преборена пандемията на коронавируса...

- Ще спрат епидемията ли (от БФС), аз така го разбирам. Едно е да го искаш, друго е да го можеш, трето е да го предизвикаш и четвърто да го осъществиш. Несериозно ми звучи. Дайте да се молим за живота на хората. Да се молим в световен мащаб да се приключи това зло. Да направим първо всичко възможно да помогнем на медиците, на болните, да направим така, че всеки един да бъде по-добър човек и това нещо да се приключи. Хората от БФС и Футболната ни лига ще отидат да дезинфектират "Пирогов" ли, улиците ли? Ще помагат на болните ли? Ще направим всичко възможно да завърши първенството... За да завърши шампионатът, трябва да имаш хора.

- В спортната ни общественост се дискутира темата относно възнагражденията на футболистите. Могат ли да бъдат редуцирани по време на принудителната пауза на първенството, може ли подобно решение да се случи без изричното съгласието на всички състезатели по някакъв чисто административен път, също така играчите дали биха инициирали подобни ходове, с които да се подпомогне финансово клубът, от който са част? Вашето мнение?

- Аз съм футболен привърженик, обичам футбола. Но преди да бъда футболен фен, аз съм глава на семейство. Имам майка, имам сестра, имам деца, имам внук. Обичам футбола, но първо аз се грижа за тези хора, които са около мен. Не мога да мисля за никакъв футбол, при условие, че има пандемия. Гледам си семейството, помагам на хората, които живеят в моя блок, каквото мога го правя. Футбол ще има, след като има здрави хора. Ок, аз разбирам и тях - телевизионни права, мачове, пропуснати ползи. Но кратко, точно и ясно - трябва да има живи хора и здрави хора, за да има футбол.

- Мнението ви за мерките, които взима правителството в борбата срещу коронавируса?

- Други няма и трябва да ги спазваме, това е истината. Добри, лоши не ги коментирам. На 100 процента трябва да се спазват. Всичко друго е гадаене, сфера на вероятностите. В Китай пикът го преодоляха за 3 месеца. Шампионатът още не е започнал. Това е истината - дисциплина. И това, което е казано, това трябва да се прави. Да - не ми се седи във вкъщи. Внукът ми е на 3 години и половина - играе му се, ходи му се на детска градина. И най-вече трябва да се уважаваме, да бъдем хора, защото лошото е лошо за всички, както и доброто е добро за всички. И трябва да си говорим. Какво значи - събраха се 5 човека и решиха... Питахте ли футболистите, собствениците на клубовете? Чета някакви мнения от сорта на - дезертьори. Хайде стига. В момента има епидемия и най-важното е тя да бъде преодоляна. Нека да бъдем готови за първенството, за Купата, но едва след като приключи пандемията. Но същевременно трябва да сме готови и за по-лоши варианти, ами ако не приключи юни, юли? Това ви казвам, пряка връзка с Всевишния никой няма, можем само да гадаем.

- Г-н Ангелов, призовавате за по-голяма дискусия относно футбола в България?

- Разбира се. Нормално е в дискусията да участват хората, които са собственици на футболни клубове.

- И да кажем капитаните на професионалните клубове?

- Може да не са капитаните, представители на футболистите. Най-важното е хората, които управляват и държавата, и футбола, то е едно и също за всичките. Да се разбере, че няма лични интереси. Тук става въпрос за оцеляване и чак след това всичко друго. Не идва ред за нищо друго, а за това - да ни има. Какъв футбол? Какви 5 лева? Дайте да видим всеки с какво може да помогне. Не искам да давам съвет на кой какво да прави. Аз ще правя това, което трябва и това, което е казано. И пак заявявам - нека да има говорене, а не монолог, няма ли разговор, няма ли уважение в този разговор - не може да има бъдеще. Нужна е дисциплина. Шапки долу пред докторите. Шапки долу пред доброволците, които дават всичко от себе си.

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това