ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Ексдепутатът от ПП Георги Георгиев с НОВИ разтърсващи разкрития кой разпъва чадър над Кирил Петков: Защо мълчи за Руди Гела? Имаше опит за разцепване на ИТН още в 46-ия парламент (ВИДЕО)

Акценти

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Ексдепутатът от ПП Георги Георгиев с НОВИ разтърсващи разкрития кой разпъва чадър над Кирил Петков: Защо мълчи за Руди Гела? Имаше опит за разцепване на ИТН още в 46-ия парламент (ВИДЕО)

171680
на 23.03.2023
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Ексдепутатът от ПП Георги Георгиев с НОВИ разтърсващи разкрития кой разпъва чадър над Кирил Петков: Защо мълчи за Руди Гела? Имаше опит за разцепване на ИТН още в 46-ия парламент (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Разпънала ли е държавата чадър над бившия премиер и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков?

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Този въпрос изплува със страшна сила от политическо блато, след явното бездействие на някои институции във връзка със скандалното интервю на бившия депутат от партията на "почтените" Георги Георгиев пред ПИК. 

Миналата седмица пред Соня Колтуклиева той открито заяви какво се е случвало зад кулисите на "добрите сили". Георгиев разказа в детайли събитията от деня, в който Кирил Петков е посетал апартамента на Радостан Василев в София, за да разговаря с него и с другите отцепници от "Има такъв народ". Сред тях тогава бе и самият Георгиев. Той разкри пред Колтуклиева и медията ни, че Василев е поискал от Кирил Петков пари за отцепването от ИТН - половин милион евро на човек.

По-рано днес интервюто, което взриви социалните мрежи и държавата, но не и приближените до "Промяната" телевизии, бе тема на разговор между Колтуклиева и собственика на ПИК Недялко Недялков и по време на живото излъчване в социалната мрежа и на сайта ни.

С оглед на интереса, който предизвикаха признанията на Георги Георгиев, Колтуклиева го пита по телефона дали ще се съгласи за второ интервю.

"Няма какво повече да си кажем, самият факт, че се мълчи е достатъчно показателен. Нормално беше Петков да излезе и да каже: "Да, Радостин Василев поиска пари" или "Не, Радостин Василев не е искал пари". Обаче се мълчи. Нормално беше някой да го попита: "Г-н Петков, кои са тия 5-6 министри, които няма да издържат тестове за наркотии (това пише до групата Василев в общия им чат - б.р.). Наклеветил ли ги е Радостин Василев? Защото действащ министър да каже на парламентарната си група, че 5-6 министри няма да го издържат, това може да се приеме и за клевета. Много неща трябваше да се случат, но нищо не се случи. Ние каквото и да говорим, трябваше други органи да се задействали", заяви Георгиев.

След интервюто обаче нито една институция, в чиято компетенция попадат твърдения му за корупционни практики, не се е свързала с него.

"Не! Никой не ми се обаждал. Явно няма и причина да ми се обаждат. Чадърът на Кирил Петков е ясен. Вие как го тълкувате? От кого не зная, нищо не подозирам. Има още 10 дни до изборите, нека хората да решават, достатъчно хора са прочели интервюто. За какво да призовавам Кирил Петков на детектор на лъжата. Той не отрича това, което съм казал. Това, което съм казал, е истина. Толкова. А и аз не лъжа. Няма смисъл от детектор на лъжата. ", добави бившия депутат от "Промяната". 

По време на разговора обаче Георги "взриви" и нова бомба за разцепването на "Има такъв народ".

"Така и така сме в ефир - нека ви кажа, че първият път, когато ИТН трябваше да се разцепи, беше още в 46-ия парламент. Преди връчването на третия мандат течаха процедури по разцепването. Тогава пак бях привикан в един апартамент, отказах, уведомих Тошко, Тошко уведоми Слави. Стана ясно кой е организаторът - едно от лицата на партията, което беше на ръководна позиция в ИТН... Знаеш ли какво последва? Нищо! Веднъж опитаха  - не стана, втори път... Видях великият Слави Трифонов и още по-великият му акъл как нищо не предприеха. Те предадоха сами себе си, като не можаха да вземат едно просто управленско решение", заяви Георгиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 119
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК