ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Какво става на върха, ще има ли ротация. Борисов си заключи телефона за Кирил Петков, Денков и ППДБ. Нова оферта на ГЕРБ! Пеевски натиска за...

АВТОРСКИ НОВИНИ

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Какво става на върха, ще има ли ротация. Борисов си заключи телефона за Кирил Петков, Денков и ППДБ. Нова оферта на ГЕРБ! Пеевски натиска за...

383432
на 20.02.2024
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Какво става на върха, ще има ли ротация. Борисов си заключи телефона за Кирил Петков, Денков и ППДБ. Нова оферта на ГЕРБ! Пеевски натиска за...
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Какво става на върха, ще има ли ротация, ще отстъпят ли ППДБ от безумната си претенция компрометираният Денков да стане външен министър вместо Габриел?

След консултации на ПИК с водещи политици от управлението се оказа, че картината е следната.

Засега съотношението "ротация - нови избори" е точно 50 на 50.

ГЕРБ остават твърди в желанието си да получат външно министерство и няма да правят компромиси. Лидерът им Бойко Борисов дори е замразил всякакви контакти с партньорите си от ППДБ, не им вдига телефона, отказва да се види с тях.

Условията ни са ясни, няма какво повече да се говори, поясни лаконично високопоставен източник от ГЕРБ.

Ако до 6 март ППДБ не отстъпят, ГЕРБ ще пратят Мария Габриел да вземе мандата и тя ще представи свой състав на Министерския съвет. При положение че ППДБ не го гласуват в пленарна зала, се отива на избори 2 в 1 в началото на юни, заедно с европейските.

Кирил Петков, Денков и останалите лидери на ПП правят отчаяни опити да преговарят още с Борисов, но не могат да стигнат до него, разкриват информаторите ни.

Твърди се, че от ГЕРБ са поставили на масата и алтернативна идея, като краен вариант - да отстъпят все пак Външно, но да получат официално 50 процента от всички министерства, назначавайки там партийни фигури. Ставало дума за икономиката, МВР, енергетиката, финансите и други ключови ресори.

В отговор ППДБ лансирали абсурдната идея щатът на правителството да се раздуе допълнително и специално за Николай Денков да бъде създадено ново министерство по европейските въпроси.

За да могат Ники и жена му да пътуват, това е великото въжделение, уточняват депутати, които са смаяни от нахалството на действащия министър-председател.

Според идеята на Кирил Петков и Лена Бориславова новото министерство трябвало да бъде поето от...ГЕРБ, а Денков все пак да стане външен министър!

Няма да се съгласим да раздуваме щата заради егото на един човек, твърди са на този етап хората на Борисов.

В неговата партия надделява мнението да се иде на избори. Прогнозира се, че ГЕРБ ще спечели с разлика от 7 до 10 процента и ще е на косъм да състави правителство с ДПС.

Да, статистически е така, но Западът все още подкрепя ППДБ, поне тази администрация в Щатите, застраховат се по върховете на управлението, намеквайки, че вариант ГЕРБ - ДПС трудно ще бъде припознат от "партньорите".

Според кулоарна информация най-активният радетел ротацията да се състои и да няма нови избори бил силният човек в ДПС Делян Пеевски. Той непрестанно медиаторствал между Борисов, Кирил Петков и Денков, искал да се възстанови мирът.

Пеевски е взел ППДБ на осиновяване, не е пресилено да се каже, обобщават източниците на ПИК.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите спретнаха извънредно заседание по късна доба заради цените на тока - не събраха кворум (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите спретнаха извънредно заседание по късна доба заради цените на тока - не събраха кворум (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК