ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Кирил Петков: Асен много иска да изяде курбана на Делян Добрев (АУДИО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Кирил Петков: Асен много иска да изяде курбана на Делян Добрев (АУДИО)

570529
на 27.05.2023
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Кирил Петков: Асен много иска да изяде курбана на Делян Добрев (АУДИО)

Последвайте ни в Google News Showcase

Асен Василев много иска да изяде курбана на Делян Добрев!

Това е реплика на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков от Националното съвещание на шарлатаните, запис от което разпространи вчера бившият му съпартиец Радостин Василев.

По време на разговора става дума дали ГЕРБ имат готовност да дадат "курбан" човек като Делян Добрев - същия, който разобличи най-големите далавери и зулуми на правителството "Петков" и който, въпреки желанието на Бойко Борисов за кабинет с ПП-ДБ, все още продължава да отстоява позициите си за обратното.  

Въпросът дали е коментирано как Добрев да "бъде разкаран от пътя им" идва от политическата цветарка Настимир Ананиев. 

Ето как протича диалогът:

Ананиев: ГЕРБ готови ли са да дадат курбан за човек като Делян Добрев или някой друг от знаковите си лица?

Киро: Асен много иска да яде тоя курбан...

Асен отговаря заедно с него: Хохо.. Зависи. 

Киро: Откровеният отговор е, че ние може да поискаме, но в момента (не се чува)...

Асен: Само да ти кажа, че те няма на кой (не се чува)...

Настимир: Добре, може ли да накарат някои от тези дразнещи елементи да се оттегли от Народното събрание като знак на добра воля.

Асен: Е това е въпросът...

Киро: В момента става и вътрешно говорене... (не се чува)... Друг е въпросът, но това вече не го знаеме, дали има вътрешен конфликт, който Борисов може да използва, за да го използва за вътрешните си нужди. Но това са си негови нужди, които ние не ги знаем.

Асен: И със сигурност няма да ги пази.

Хронологично погледнато, този разговор се случва в нощта на неделя срещу понеделник.

Дали е съвпадение или не, но още на следващия ден Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за снемане имунитета на депутата Делян Добрев във връзка с продължаване на наказателно преследване. 

По някакъв начин има ли връзка това с политическия "курбан" на Делян Добрев? И кой ръси подправките?!?

На още няколко места в записа става дума за депутата от ГЕРБ. Засяга се темата дали по време на преговорите е била коментирана оставката на Борисов. Според Кирил и Асен с ГЕРБ би могло да се работи, но само докато начело на партията е Бойко Борисов.

Някой се обажда, че ако той подаде оставка, шеф на партията може да стане душманинът им Добрев.  Сред избирателите на първата политическа сила обаче подкрепата към Добрев нараства с всеки изминал ден.

Ако Делян наследи Бойко това вече не изглежда като удобен вариант за "Промяната", става ясно от записа. И тогава всякакъв диалог и уйдурми биха били утопия. Споменават Добрев като вътрешна опозиция в ГЕРБ. "Да, не знаем и дали Делян Добрев няма да е следващият на ГЕРБ, така че истината е, че в момента нямаме контрол какво се случва в ГЕРБ вътрешно", казва Петков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за съботния ден: Успехът е с Овните, добри приходи за Козирозите
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК