ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Корнелия хвърля кърпата в БСП: Вече не нося отговорност! (ОБНОВЕНА)

Политика

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Корнелия хвърля кърпата в БСП: Вече не нося отговорност! (ОБНОВЕНА)

152561
на 14.04.2019
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Корнелия хвърля кърпата в БСП: Вече не нося отговорност! (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Не нося отговорност вече". Това е заявила в края на пленума на БСП Корнелия Нинова пред водещите социалисти. Лидерката на червените, която бе бламирана от Националния съвет и нито едно нейно решение днес не бе прието, е хвърлила кърпата и е била категорична, че няма да отговаря при провал на столетницата на евровота на 26 май.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"При тази листа, не отговарям, ако БСП не постигне победа на евроизборите", казала Нинова и напуснала бясна пленума.  Социалистите са потресени от изказването й и ще настояват за оставката й. 

Георги Божинов потвърди ексклузивно пред камерата на ПИК TV, че Корнелия Нинова е заявила, че няма да носи отговорност. 

"На нас ни трябва лидер, който може да носи отговорност. Тази листа е на Националният съвет на БСП. Ако тя не носи отговорност, БСП няма нужда от такъв лидер", категоричен бе Божинов на въпрос на ПИК TV трябва ли Нинова да подаде оставка, след като бе бламирана от социалистите. 

Преди старта на пленума, който бе от 11 часа, Нинова шокира НС на БСП като предложи свои 17 предложения за листата и изненадващо вкара на 4-тото избираемо място шефа на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов. Тъй като той е от гражданската квота, неговото място нямаше как да бъде променено от социалистите при гласуването, какъвто е случаят и с първото място на обвинеямемата в пране на пари Елена Йончева, за което ПИК ви информира първо и подробно по-рано днес. 

Пленумът обаче не прие нейният вариант на листата, предложи нови номинации с 8 различни от нейния списък кандидати, сред които и Сергей Станишев. Те бяха гласувани тайно, а не явно, както искаше Корнелия Нинова. След вота, който започна около 15 часа, към 19 часа стана ясно, че Станишев е събрал достатъчно гласове за влизане в листата, както ПИК и ПИК TV ви информираха и показваха на живо от "Позитано" 20.

Последва балотаж с Иван Кръстев от списъка на Нинова, който трябваше да реши кой от двамата ще е на пето, и кой остава на шесто място. 

В крайна сметка в 21 часа след 11-часово инфарктно заседание на БСП, социалистите показаха, че са свалили доверието си от Корнелия Нинова и гласуваха срещу нея, подкрепяйки Сергей Станишев и поставяйки го на сигурното за влизане в европарламента 5-то място, както отново първо ПИК съобщи. 

Така на първо място в листата на БСП остава Елена Йончева, а след нея ще са Петър Витанов и Цветелина Пенкова. На 4-то е Иво Христов, който е от гражданската квота и щеше да бъде изместен, ако нямаше правило хората от тази квота да не бъдат гласувани от НС на БСП.

На седмо място е Деница Златева, а след нея Румен Гечев, Момчил Ненков, Велизар Енчев, Димитър Данчев и Янаки Стоилов, на когото Нинова бе обещала избираемо място. След като бе бламирана от пленума на БСП и стана ясно, че е загубила партията обаче, тя не успя да изпълни това. 
На 13-а позиция е Тодор Стоилков, а след него Валери Жаблянов, Антон Кутев, Мариела Модева, Емил Георгиев. 

Скандалите и начина, по който социалистите гласуваха на пленума днес са ясен знак, че Корнелия Нинова вече няма подкрепата на БСП и е тотално бламирана, тъй като нито едно от предложенията й не е прието. Отхвърлена бе листата й и партийните кандидати, които предложи. Отхвърлено бе предложението й за явно гласуване и най-ключовото - отхвърлено бе искането й лидерът на ПЕС Сергей Станишев да не влезе в листата (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА)

Корнелия Нинова не намери доблест да обяви публично позицията си пред обществото и медиите след края на пленума, както прави от няколко месеца насам, след като се огради с охранители и не може да бъде доближена. Припомняме, че тя изгони и екипът на ПИК от "Позитано" 20, защото не харесва въпросите, които й задаваме относно скандалите около Елена Йончева и войната в БСП. 

Час след края на пленума около 22 часа от пресцентъра на БСП изпратиха до отбрани медии позицията й, която ПИК ви разкри още в 21 часа. 

"Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия.Националният съвет взе своето решение. Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго.

Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националния съвет, което уважавам.

Оттук нататък - за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата“, каза още Корнелия Нинова.

Вижте разкритията на Георги Божинов пред ПИК TV в края на планума във видеото на живо на ПИК TV:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК