Вход
София
Времето в София 28 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Кърваво писмо от Русе до Корнелия Нинова! Червената кула на лидерката край Дунав се руши

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Кърваво писмо от Русе до Корнелия Нинова! Червената кула на лидерката край Дунав се руши

на 20.11.2019
173614
19
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Кърваво писмо от Русе до Корнелия Нинова! Червената кула на лидерката край Дунав се руши
Автор: ПИК
20.11.2019
19
173614

Гордостта на Корнелия Нинова - Русе, за която се хвали, че е спечелила, удари на камък. Червената кула на социалистическата лидерката започна да се разпада.

ГОРЕЩА РЕАКЦИЯ: Сергей Станишев с остри думи след поредното бягство на Нинова от отговорност

ГОРЕЩА РЕАКЦИЯ: Сергей Станишев с остри думи след поредното бягство на Нинова от отговорност

Имаше много спорове. Оставката на председателя се обсъжда...

на 18.11.2019

Младите социалисти написаха гневно писмо до Нинова и до гордостта ѝ - Пенчо Милков, който стана кмет. Младите са шокирани от назначението на бившия шеф на училища Енчо Енчев за зам.-кмет, който трябва да отговаря за образованието и хуманитарното развитие в Русе. Социалистите са гневни, че Енчев, по думите им, е правил пазарлъци с още няколко партии, които не са го взели, но след "пазарлъци", е станал част от екипа на БСП.

От местната младежка левица поставят куп въпроси за това - как си е купил новия автомобил и демонстративно го паркирал в двора на училището, в което е бил директор. Младите социалисти констатират и за това, че докато е бил на ръководни постове, учителите са били зависими от него. Те дори посветиха стих в чест на новия си кмет: "Като не избраха учителката Диана, а Пенчо – а всъщност – в знак на „благодарност“ – получават даскал Енчо!!!". В кратката рима най-вероятно става въпрос за Диана Иванова, която беше кандидат за градоначалник, издигната от ГЕРБ.  Интересен е и фактът, че днес Кирил Добрев се хвали пред БТВ как младите социалисти припознавали партията и наборите си и гласували за тях. За пример той даде Нови Пазар. Очевидно обаче червеният стратег не е разговарял с младите социалисти в Русе.  

Агенция ПИК публикува без редакция писмото, което са изпратили другарите до Корнелия Нинова, кмета на Русе и до всички честни социалисти:

До: Г-жа Корнелия Нинова,

До: Пенчо Милков,

До: Всички честни социалисти в БСП

До: Свободните русенски медии

ОТВОРЕНО ПИСМО

От: група млади социалисти

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

УВАЖАЕМИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

През последните дни в Русе напрежението ескалира и сред социалистическите среди, където горещо се обсъжда състава на екипа от заместник кметове на новоизбрания млад, ентусиазиран и перспективен кмет – г-н Пенчо Милков. Ние, група млади социалисти бяхме шокирани от новината, която се лансира за името на зам.-кмета хуманитарни дейности /култура, образование, младежи, спорт и социални направления/, а именно Енчо Енчев, досегашен директор на училище „Ангел Кънчев“, и предишен директор на училище „Алеко Константинов“, зам. директор на училище „Възраждане“, директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе по времето на кмета Божидар Йотов от БСП…

Г-н Милков, дами и господа,

Молим, да преразгледате, дори и в последния момент решението си и да го преосмислите, защото, ако Енчо Енчев бъде определен от Вас за заместник кмет с ресор хуманитарни дейности, бъдещето на единението на русенци е обречено на ГИБЕЛ!!!!

Защо?

Знаете, че неведнъж по време на предизборната кампания Ви предупреждавахме нееднократно, че Енчо Енчев е нежелан в екипа Ви – от т. нар. „ГРАЖДАНСКА КВОТА“, до която той стигна след дълги пазарлъци с още няколко политически партии, но като НЕ ГО ВЗЕХА НИКЪДЕ при тях – склони при Вас, като постави условия – с привичната за характера си „пословична скромност“ – да бъде на избираемото четвърто място в листата и че „на него му стигало да си е само общински съветник“… Но уви, явно не е така… Знаете и за напрежението в структурата ни, по повод подредбата на кандидат листата за общински съветници и скандалните изненади за повечето редови партийни членове и симпатизанти от ОПО-тата…

И още нещо, МНОГО ВАЖНО, запомнете го ДОБРЕ, г-н Милков: АКО СВОБОДНАТА РУСЕНСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА ОБЩНОСТ НА ИЗБОРИТЕ И БАЛОТАЖА ПРЕДПОЧЕТЕ С ГОЛЯМО МНОЗИНСТВО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ СИМПАТИИ ВАС – ЗА КМЕТ НА РУСЕ, А НЕ ОПОНЕНТКАТА ВИ ОТ ГЕРБ – УЧИТЕЛКАТА ДИЯНА ИВАНОВА, ТО ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ТОВА, ЧЕ НАШЕТО УЧИТЕЛСТВО ИСКА НАИСТИНА ПРОМЯНА, ЗА КОЯТО ВЪВ ВАШЕ ЛИЦЕ ВИДЯХМЕ ИСТИНСКАТА И РЕАЛНАТА АЛТЕРНАТИВА… А ВСЪЩНОСТ КАКТО РАЗБИРАМЕ СЕГА – ТЯ ЩЕ СЕ АДМИНИСТРИРА ОТ ЕДНО ЛИЦЕ, ПРЕКАЛЕНО ОБВЪРЗАНО И КОМПРОМЕНТИРАНО С ПРЕДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП В РУСЕ ОТ ВРЕМЕТО НА БОЖИДАР ЙОТОВ, А И НЕ САМО С НЕГО – ЛИЦЕ, ПРИ КОЕТО, СПОРЕД МНОГО ХОРА ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ – РЕВАНШИЗМЪТ Е НА ВОДЕЩО МЯСТО, А И НЕ САМО ТОЙ!!! Запознати колеги, разказаха как от миналия четвъртък въпросния директор на училище „Ангел Кънчев“ говори за НОВОНАЗНАЧЕНИЕТО за заместник-кмет и доволно потърква ръце, вдигайки наздравици… Русенци не заслужават това!

И какво стана в края на краищата – русенци гласуваха за промяна, като не избраха учителката Дияна, а Пенчо – а всъщност – в знак на „благодарност“ – получават даскал Енчо!!!

Държим на обещаната прозрачност, а на практика не я получаваме… къде са младите хора в екипа Ви – некомпроментирани с предишни управления?!?

Молим, обърнете внимание на следните изключително важни факти, свързани с персоната на Енчо Енчев, за които се говори сред русенската общественост. Това не са дребновости, а факти, които ако са достоверни – най-малкото дразнят и са скандални:

Как е закупен новият му автомобил, който той паркираше до вчера демонстративно в двора на училище „Ангел Кънчев“, въпреки, заповедта на министъра на МОН за забраната за влизане на автомобили в дворовете на учебните заведения, с оглед избягването на ПТП.

Колко командировки има в страната и чужбина – през последните две години и с какви средства са покрити те, на фона на ниския бюджет на училището ни;

Как и с какви средства е построена семейната вила на Енчеви в планината и по кое време е ставало това;

Колко колеги в училището ни са преследвани и подлагани на натиск от него…

Колко хора, които са зависими от него – учители, персонал и родители е изпращал за „услуги“ при тъща си – която е местна ясновидка, гадателка?!? С колко пари са ужилени тези хора от семейната гадателка?!? Такъв ли човек ще отговаря за културата на ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА ДУНАВА – РУСЕ?!?

Колко пари е взел по проекти за последните три години?!?

Как е направил преврат на бившия директор на училище „Йордан Йовков“ – Илиян Костов - в профсъюзната структура на директорите – С ФАЛШИФИЦИРАН ПРОТОКОЛ, като им е засвидетелствал „демократичните си възгледи“ за русенското образование…

Колко са гафовете му в качеството му на Директор на дирекция Култура и образование по времето на кмета Божидар Йотов и защо се наложи да напусне работата си в Община Русе след като Пламен Стоилов оптимизира структурата на Община Русе? В какво беше уличен от екипа на Пламен Стоилов и как тихомълком и доброволно се оттегли… забележете – без да претендира за нищо по съдебен ред…

Проследете политическата му ангажираност, симпатии и привързаности през годините на прехода и ще видите нюансите на т. нар. „гражданска квота“ на Енчев – в широкия политически спектър…

Отношението му към ромската общност – в двете училища в които е бил директор – „Алеко Константинов“ и „Ангел Кънчев“ и приказките му, че бил „разчистил“ циганите от училище „Ангел Кънчев“…

Какво значи – привлечен в БСП – от гражданската квота?!? Като преди това се е „молил“ и „флиртувал“ с ГЕРБ и ВМРО, но те не го „поканили“, а БСП го „поканили“… и това е станало още през пролетните месеци на т. г., когато Енчев сам е подготвил пиара си в медиите с озахаросана автобиография, нищо че е „ергенувал“ заедно с досегашния кмет Пламен Стоилов.

И в заключение, г-н Милков, дълбоко ценим вашите управленски качества, уважаваме личността Ви и горещо Ви призоваваме – НЕ ДОПУСКАЙТЕ тази ГРЕШКА, защото ще струва скъпо не само на Вас и екипа Ви и на ПАРТИЯТА, но най-вече – на свободно мислещите РУСЕНЦИ!

В средите на русенската структура на БСП има много достойни млади и образовани хора, експерти, които могат да поемат тази отговорност! НЕ НИ ПРЕДАВАЙТЕ! Не го заслужаваме! Затова ли работихме за ВАШАТА И НАША КАУЗА „ОБИЧАМЕ РУСЕ!“?!?

Доротея Донева за група млади учители – социалисти от Русе.

Сподели:
свързани новини
САМОТНА ЕЗДАЧКА: Корнелия Нинова заряза БСП и яхна коня (СНИМКИ) САМОТНА ЕЗДАЧКА: Корнелия Нинова заряза БСП и яхна коня (СНИМКИ)
Лидерката на БСП Корнелия Нинова пак яхна коня, похвали...
на 18.11.2019
Ива Николова за патологията на лъжата: Нинова, къде я намери тая зеленина през ноември да яздиш кон? Ива Николова за патологията на лъжата: Нинова, къде я намери тая зеленина през ноември да яздиш кон?
След вчерашния инфарктен пленум на Националния съвет на...
на 18.11.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 6764
архив

Богаташ на операционната маса се моли на хирурга: - Моля те, докторе, само да ме спасиш, ще ти платя колкото кажеш пари, ще те позлатя! Докторът: - Ти сега ми дай парите, че колко съм ги чувал тези... Помогнеш му, спасиш го, а той после лежи в ковчега и се прави, че не те познава.

няма нови новини
Днес: 171
hot
най-четени новини в момента
сега
4531
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов разкри мощен скандал с документ: НСО на Радев иска военни кораби да пазят Доган (ОБНОВЕНА)
x
ЧУДО: Камък в Рила „плаче“ с лечебна вода
x