Вход
София
Времето в София -1 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Кърваво писмо от Русе до Корнелия Нинова! Червената кула на лидерката край Дунав се руши

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Кърваво писмо от Русе до Корнелия Нинова! Червената кула на лидерката край Дунав се руши

на 20.11.2019
168987
19
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Кърваво писмо от Русе до Корнелия Нинова! Червената кула на лидерката край Дунав се руши
Автор: ПИК
20.11.2019
19
168987

Гордостта на Корнелия Нинова - Русе, за която се хвали, че е спечелила, удари на камък. Червената кула на социалистическата лидерката започна да се разпада.

ГОРЕЩА РЕАКЦИЯ: Сергей Станишев с остри думи след поредното бягство на Нинова от отговорност

ГОРЕЩА РЕАКЦИЯ: Сергей Станишев с остри думи след поредното бягство на Нинова от отговорност

Имаше много спорове. Оставката на председателя се обсъжда...

на 18.11.2019

Младите социалисти написаха гневно писмо до Нинова и до гордостта ѝ - Пенчо Милков, който стана кмет. Младите са шокирани от назначението на бившия шеф на училища Енчо Енчев за зам.-кмет, който трябва да отговаря за образованието и хуманитарното развитие в Русе. Социалистите са гневни, че Енчев, по думите им, е правил пазарлъци с още няколко партии, които не са го взели, но след "пазарлъци", е станал част от екипа на БСП.

От местната младежка левица поставят куп въпроси за това - как си е купил новия автомобил и демонстративно го паркирал в двора на училището, в което е бил директор. Младите социалисти констатират и за това, че докато е бил на ръководни постове, учителите са били зависими от него. Те дори посветиха стих в чест на новия си кмет: "Като не избраха учителката Диана, а Пенчо – а всъщност – в знак на „благодарност“ – получават даскал Енчо!!!". В кратката рима най-вероятно става въпрос за Диана Иванова, която беше кандидат за градоначалник, издигната от ГЕРБ.  Интересен е и фактът, че днес Кирил Добрев се хвали пред БТВ как младите социалисти припознавали партията и наборите си и гласували за тях. За пример той даде Нови Пазар. Очевидно обаче червеният стратег не е разговарял с младите социалисти в Русе.  

Агенция ПИК публикува без редакция писмото, което са изпратили другарите до Корнелия Нинова, кмета на Русе и до всички честни социалисти:

До: Г-жа Корнелия Нинова,

До: Пенчо Милков,

До: Всички честни социалисти в БСП

До: Свободните русенски медии

ОТВОРЕНО ПИСМО

От: група млади социалисти

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

УВАЖАЕМИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

През последните дни в Русе напрежението ескалира и сред социалистическите среди, където горещо се обсъжда състава на екипа от заместник кметове на новоизбрания млад, ентусиазиран и перспективен кмет – г-н Пенчо Милков. Ние, група млади социалисти бяхме шокирани от новината, която се лансира за името на зам.-кмета хуманитарни дейности /култура, образование, младежи, спорт и социални направления/, а именно Енчо Енчев, досегашен директор на училище „Ангел Кънчев“, и предишен директор на училище „Алеко Константинов“, зам. директор на училище „Възраждане“, директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе по времето на кмета Божидар Йотов от БСП…

Г-н Милков, дами и господа,

Молим, да преразгледате, дори и в последния момент решението си и да го преосмислите, защото, ако Енчо Енчев бъде определен от Вас за заместник кмет с ресор хуманитарни дейности, бъдещето на единението на русенци е обречено на ГИБЕЛ!!!!

Защо?

Знаете, че неведнъж по време на предизборната кампания Ви предупреждавахме нееднократно, че Енчо Енчев е нежелан в екипа Ви – от т. нар. „ГРАЖДАНСКА КВОТА“, до която той стигна след дълги пазарлъци с още няколко политически партии, но като НЕ ГО ВЗЕХА НИКЪДЕ при тях – склони при Вас, като постави условия – с привичната за характера си „пословична скромност“ – да бъде на избираемото четвърто място в листата и че „на него му стигало да си е само общински съветник“… Но уви, явно не е така… Знаете и за напрежението в структурата ни, по повод подредбата на кандидат листата за общински съветници и скандалните изненади за повечето редови партийни членове и симпатизанти от ОПО-тата…

И още нещо, МНОГО ВАЖНО, запомнете го ДОБРЕ, г-н Милков: АКО СВОБОДНАТА РУСЕНСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА ОБЩНОСТ НА ИЗБОРИТЕ И БАЛОТАЖА ПРЕДПОЧЕТЕ С ГОЛЯМО МНОЗИНСТВО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ СИМПАТИИ ВАС – ЗА КМЕТ НА РУСЕ, А НЕ ОПОНЕНТКАТА ВИ ОТ ГЕРБ – УЧИТЕЛКАТА ДИЯНА ИВАНОВА, ТО ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ТОВА, ЧЕ НАШЕТО УЧИТЕЛСТВО ИСКА НАИСТИНА ПРОМЯНА, ЗА КОЯТО ВЪВ ВАШЕ ЛИЦЕ ВИДЯХМЕ ИСТИНСКАТА И РЕАЛНАТА АЛТЕРНАТИВА… А ВСЪЩНОСТ КАКТО РАЗБИРАМЕ СЕГА – ТЯ ЩЕ СЕ АДМИНИСТРИРА ОТ ЕДНО ЛИЦЕ, ПРЕКАЛЕНО ОБВЪРЗАНО И КОМПРОМЕНТИРАНО С ПРЕДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП В РУСЕ ОТ ВРЕМЕТО НА БОЖИДАР ЙОТОВ, А И НЕ САМО С НЕГО – ЛИЦЕ, ПРИ КОЕТО, СПОРЕД МНОГО ХОРА ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ – РЕВАНШИЗМЪТ Е НА ВОДЕЩО МЯСТО, А И НЕ САМО ТОЙ!!! Запознати колеги, разказаха как от миналия четвъртък въпросния директор на училище „Ангел Кънчев“ говори за НОВОНАЗНАЧЕНИЕТО за заместник-кмет и доволно потърква ръце, вдигайки наздравици… Русенци не заслужават това!

И какво стана в края на краищата – русенци гласуваха за промяна, като не избраха учителката Дияна, а Пенчо – а всъщност – в знак на „благодарност“ – получават даскал Енчо!!!

Държим на обещаната прозрачност, а на практика не я получаваме… къде са младите хора в екипа Ви – некомпроментирани с предишни управления?!?

Молим, обърнете внимание на следните изключително важни факти, свързани с персоната на Енчо Енчев, за които се говори сред русенската общественост. Това не са дребновости, а факти, които ако са достоверни – най-малкото дразнят и са скандални:

Как е закупен новият му автомобил, който той паркираше до вчера демонстративно в двора на училище „Ангел Кънчев“, въпреки, заповедта на министъра на МОН за забраната за влизане на автомобили в дворовете на учебните заведения, с оглед избягването на ПТП.

Колко командировки има в страната и чужбина – през последните две години и с какви средства са покрити те, на фона на ниския бюджет на училището ни;

Как и с какви средства е построена семейната вила на Енчеви в планината и по кое време е ставало това;

Колко колеги в училището ни са преследвани и подлагани на натиск от него…

Колко хора, които са зависими от него – учители, персонал и родители е изпращал за „услуги“ при тъща си – която е местна ясновидка, гадателка?!? С колко пари са ужилени тези хора от семейната гадателка?!? Такъв ли човек ще отговаря за културата на ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА ДУНАВА – РУСЕ?!?

Колко пари е взел по проекти за последните три години?!?

Как е направил преврат на бившия директор на училище „Йордан Йовков“ – Илиян Костов - в профсъюзната структура на директорите – С ФАЛШИФИЦИРАН ПРОТОКОЛ, като им е засвидетелствал „демократичните си възгледи“ за русенското образование…

Колко са гафовете му в качеството му на Директор на дирекция Култура и образование по времето на кмета Божидар Йотов и защо се наложи да напусне работата си в Община Русе след като Пламен Стоилов оптимизира структурата на Община Русе? В какво беше уличен от екипа на Пламен Стоилов и как тихомълком и доброволно се оттегли… забележете – без да претендира за нищо по съдебен ред…

Проследете политическата му ангажираност, симпатии и привързаности през годините на прехода и ще видите нюансите на т. нар. „гражданска квота“ на Енчев – в широкия политически спектър…

Отношението му към ромската общност – в двете училища в които е бил директор – „Алеко Константинов“ и „Ангел Кънчев“ и приказките му, че бил „разчистил“ циганите от училище „Ангел Кънчев“…

Какво значи – привлечен в БСП – от гражданската квота?!? Като преди това се е „молил“ и „флиртувал“ с ГЕРБ и ВМРО, но те не го „поканили“, а БСП го „поканили“… и това е станало още през пролетните месеци на т. г., когато Енчев сам е подготвил пиара си в медиите с озахаросана автобиография, нищо че е „ергенувал“ заедно с досегашния кмет Пламен Стоилов.

И в заключение, г-н Милков, дълбоко ценим вашите управленски качества, уважаваме личността Ви и горещо Ви призоваваме – НЕ ДОПУСКАЙТЕ тази ГРЕШКА, защото ще струва скъпо не само на Вас и екипа Ви и на ПАРТИЯТА, но най-вече – на свободно мислещите РУСЕНЦИ!

В средите на русенската структура на БСП има много достойни млади и образовани хора, експерти, които могат да поемат тази отговорност! НЕ НИ ПРЕДАВАЙТЕ! Не го заслужаваме! Затова ли работихме за ВАШАТА И НАША КАУЗА „ОБИЧАМЕ РУСЕ!“?!?

Доротея Донева за група млади учители – социалисти от Русе.

Сподели:
свързани новини
САМОТНА ЕЗДАЧКА: Корнелия Нинова заряза БСП и яхна коня (СНИМКИ) САМОТНА ЕЗДАЧКА: Корнелия Нинова заряза БСП и яхна коня (СНИМКИ)
Лидерката на БСП Корнелия Нинова пак яхна коня, похвали...
на 18.11.2019
Ива Николова за патологията на лъжата: Нинова, къде я намери тая зеленина през ноември да яздиш кон? Ива Николова за патологията на лъжата: Нинова, къде я намери тая зеленина през ноември да яздиш кон?
След вчерашния инфарктен пленум на Националния съвет на...
на 18.11.2019
Напиши коментар »
(19)
1
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., рамо до рамо с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
2
Срам един обгазен от нашата червена чума избраха в Русе то пък и сега ще трябва да го браним я изскара 1-2 месеца то като е некадърно комунистче като мен резултата ще е ясен аут от кметството!
3
Когато БСП е на власт,в България е шок и ужас! Дори и последното на резидента на Решетников,служебно на БСП,правителство,за 3 месеца сътвори само погром, уволнения и гриІпени!Кражбата и корупцията е член №1 от устава на всяка Социалистическа Партия!
4
Това сте 3-4 има платени червени кенефски трола от Посрано 20 които серрете в редица под всеки пост ,ти боклуко с вечния кенефски ръкопис от импексовия кенеф,оня тапир дето радоста на Гешев ще му влезе отзад ,платения гейзер със съобщенията и най наглия варвварин цапащ името на Б. Борисов !
5
Внимание ПИРАМИДАТА ЕЛАНА те чака !
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Нинова има кон, шапка и лайкове във фейса. Групата от Русе, и да пишат писма и да не пишат, все тая , много им здраве..
8
„През 2009 г., когато Борисов заидва на власт, социалистите бяха напълнили гащите от страх. Георги Гергов дори стана руски гражданин, подплашен от заканите на Борисов. Другарите и не подозираха, че при Борисов ще си живеят толкова добре, колкото и при Станишев. В някои отношения и по-добре. Потомственият комунист Станишев не пожела да брои 45 млн. лв. за Дупката на Гергов във Варна, но антикомунистът Борисов му ги наброи.“ - 10.11.2019 г. - https://offnews.bg/nashite-avtori/za-30-godini-postignahme-bojko-borisov-chestit-10-noemvri-715174.html ++ „В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни казаха - другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани. ... Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам. И напуснах (МВР).“ – в-к. „Стандарт“, 21.03.2006 г., (http://old.segabg.com/article.php?id=261561) ++ Прав е г-н Борисов да напусне МВР, за да остане член на БКП, защото народът е казал: „Веднъж комунист – цял живот комунист.“, а народният представител Александър Сталийски е заявил от високата трибуна на 36-то НС: „Бивш негър, бивша –урва и бивш комунист - няма !”
9
Честен комунист това да не е първоаприлска.
10
Е затова иде дума. Тъкмо взели властта и младите и новите се разцепиха в БСП. Не знам....
11
На стария убиец на пътя ще му искаме три години ефективно за средна телесна повреда. Ще става студента Вапцаров на стари години, ще пише "Затворни песни".
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Аман от тия червени миндили
15
Аман от тия червени миндили
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Според него качеството е по-забележимо горе в горите, отколкото тук, заличено от мръсните прозорци и океаните от думи. Той разбира, че онова, за което говори, тук никога няма да бъде прието, защото, за да го разбере човек, трябва да е освободен от зависимостта на властта, а това е институция на властта. За овцата качеството е онова, което посочи овчарят. И ако вземем една овца и я занесем горе в планината, в гората нощем, когато вее вятърът, тази овца ще се паникьоса до смърт и ще блее и блее, докато дойде овчарят или вълкът.
18
разказва притчата за маймунските капани в Индия. Капанът е издълбан кокосов орех, напълнен с ориз, който подмамва маймуната и тя пъха ръката си в отвора. Когато стисне в шепата си ориза, тя вече не може да я изтегли навън. Ето и коментара на Пърсинг: “Маймуната бърка вътре и изведнъж се хваща в капана – вкарана там единствено от собствената си стойностна закостенялост. Тя не може да преоцени ориза. Не може да разбере, че свободата без ориз е по-скъпа от пленничеството с него. Селяните идват да я хванат и отведат.” Същото е и с “ориза” на масмедийните послания – зрители и читатели го стискат в шепичките си и покорно се оставят да ги отведат в предвидима посока. С ориз в шепата нямаш шанс да преоцениш стереотипите и светогледите, с които те принуждават да живееш.
19
отговор на коментар
КуриНели, ще ти подаря расов мъжки кон...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24444
архив

Хубаво нещо е "легналият полицай" - и скоростта намалява, и да го прегазиш е приятно!

няма нови новини
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
сега
1912
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Карадайъ гневен за партийните субсидии: Лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП (ОБНОВЕНА)
x
Кои са звездните скандали на 2019 г.
x