Вход
София
Времето в София 11 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Министър Нанков с остър коментар: Водните комисари ги познавам много добре - сред тях е и гражданката Нинова

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Министър Нанков с остър коментар: Водните комисари ги познавам много добре - сред тях е и гражданката Нинова

на 16.12.2017
37891
29
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Министър Нанков с остър коментар: Водните комисари ги познавам много добре - сред тях е и гражданката Нинова
Автор: ПИК
16.12.2017
29
37891

Нашата основна цел е да запазим водния ресурс и да го направим по-чист, а не да мислим палеативно и след десет години на база на популистки изказвания да се чудим откъде ще вземем вода. Това заяви пред "Събуди се..." министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той коментира предстоящото поскъпване на водата, както и протестите, свързани с този акт.

Мая Манолова с горещ коментар за мораториума върху лекарствата и поскъпването на водата

Мая Манолова с горещ коментар за мораториума върху лекарствата и поскъпването на водата

Мога да си позволя да кажа ,че въпросът за лекарствата е...

на 15.12.2017

Министър Нанков посочи, че периодичен мониторинг ще се прави от КЕВР: "На третата година бизнес планът може да бъде преразгледан и променен, ако КЕВР прецени. Ние имаме вече наредба за качеството на услугите, не само за цената".

На въпрос за социалната поносимост на новите цени на водата Нанков отговори: "2015 г. именно с грижа за най-бедните прагът на социална поносимост беше променен от 4% на 2,5%, за да няма безкрайно и шоково нарастване на водата. Отделно от това след Нова година стартира общественото обсъждане на закона за ВиК, за да може най-бедната прослойка на нашето население да има т.нар. водни помощи... Държавата за да инвестира във ВиК структура трябва да изразходва или от държавния бюджет - данъци, или чрез такса. Ако изхождаме от това, че данъците не биват да бъдат пипани, ние трябва да гарантираме по-високо качество на услугата чрез по-висока такса. Но пък социалният елемент ще е т.нар. необлагаем обем. Ще дискутираме дали да е кубик или кубик и половина - с минимална цена".

Министърът заяви още, че КЕВР също подлежи на контрол, "ако имаме закононарушения и неадекватно боравене с данни".

"Водните комисари ги познавам много добре - сред тях е и гражданката Нинова, представители от Реформаторския блок и гражданската квота. Те са в организацията на протестите", коментира още Николай Нанков и добави: "Може да има по-качествена водна услуга без спекулация на политическо ниво".

Той допълни, че ВиК дружествата не бива да се сатанизират, тъй като в тях работят и много съвестни служители: „Качеството на услугата се мери в липса на аварии, или с намаляване на авариите. Очакваме между 15 и 45% редуциране на водозагубите в дългосрочен 15-годишен период. Но не трябва да сатанизираме ВиК дружествата”. 

Николай Нанков: Спекулира се с темата за цената на водата

Николай Нанков: Спекулира се с темата за цената на водата

Спекулира се с темата за цената на водата. Това каза...

на 13.12.2017

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(29)
1
В и К-Казанлък са корумпирани. Искат ми пари за безплатни услуги. Нанков,направи проверка... Това са монополистите... На 17 януари всички пред Парламента! Да изметем продажното правителство!!!
2
Мутренските лъжи на тиквата - ЩЕ ПРЕРАЗГЛЕЖДА ГЛАСУВАН ЗАКОН (О, Боже, та Той е над всичко). МАЙКА МУ Е УМРЯЛА ПРЕЗ 1998, ТА, КАКВО „ВСИЧКО“ ПРОДАДЕ ЗА „МОЛЕКУЛА ОТ 8 000 ДОЛАРА“, КАТО Е БИЛ В „ИПОН“!? БОРИСОВ, ТИ МОЖЕ И ДА СИ ПРОСТ, АМА НИЕ НЕ СМЕ, ЗАТОВА И НЕ СЕ РАЗБИРАМЕ!“ Тъй наречените „молекули“, които са експериментални лекарства в клиничен период и са предназначение за действие на МОЛЕКУЛЯРНО равнище, се създават в последните 5 години. А ТИКВАТА твърди друго и ни праща в далечни десетилетия назад, НЕ МУ ВЕРВАЙТЕ, от ПРОСТОТИЯ е. Та доста интересно е как ТИКВАТА е плащал за молекулата на отдавна починалата си майка. За този "човек" няма нищо свято, той спекулира дори със смъртта на майка си! ТОЗИ ЧОВЕК Е ЛУД. ЛУД УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА НИ. НАРОДЕЕЕ???
3
Нанков Нанкоооов нищо НЯМА да се поидобри във водния сектор нищо.Единственната борба скоято води но не на думи а на дела е само МАЯ МАНОЛОВА а другите си плюете в устите и срещу монополите нищо не правите !!!Давам ти пример-В нашия град беше направен воден цикъл уж за подобряването на услугата а преди месец нямахме над 8-10 часа вода имало "голяма " авария е да де но преди водния цикъл пак имаше аварии но не помня толкова време да сме стояли без вода и не е само това та какво правите лично вие за да се борите с монополите М едно голямо НИЩО а те са като четириглава ламя !!!!
4
Вижте му само мутрата. Завършен олигофрен. Вижте и останалите му министри. Няма такива дебили. А ТИКВАТА е най съвършен. Еталон на простотията!!!
5
Този бърборко какви ги говори,той наясно ли е че в провинцията всички тръби са от татово време етернитови,нищо не е правено до сега -какво се промени за такова драстично увеличение.Този само се коколи върти очи и се прави на клоун.Поредният слаб министър.
6
Дори не можеш да лъжеш като хората
7
Наперен чеп за тоя макак и за управляващите. Пожелавам им да паднат най--скоро от власт.
8
УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ , ГОЛЯМА ЧАСТ СТЕ БЕДНИ , НО ВНИМАВАЙТЕ В ДЕЙСТВИЯТА СИ , ЗАЩОТО АКО ДОЙДЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА НА ВЛАСТ ЩЕ СТАНЕТЕ ОЩЕ ПО БЕДНИ.
9
Къде отиват парите който плащаме за вода и канал?Защо циганските махали не плащат вода и чешмите не се спират по цяла година?Защо общините плащат за ремонтите на ВиК от нашите данъци а те постоянно се увеличават?Какво се направи за подпбряване на ВиК инсталациите от 1990 г до днес?Партиите в купом ни направиха роби в собствената ни държава а те се правят на защитници на правата ни .Превърнаха ВиК дружествата в касички облагодетелствуващи определени личности.В същото време живеят на наш гръб като най безсрамно се изтъпанчват по всички медии и се плюят взаимно ужкем едните са по добри от другите.Жалко за хубавата ни страна.
10
Подкрепяйте Нинова и другите комуняги ,те ще ви използват за протести ще ви платят някой друг автобус до София,но после ще ви излезе златна ескурзията защото всички ВИК концесионери са на комунисти а вие ще им изпращате децата в САЩ да ги учите и ще плащате заплатите и осигуровките на шапкарите като Президента а те могат да се правят на загрижени за вас.
11
KOI E TOIA
12
KOI E TOIA
13
Още един достоен представителна помощните училища.
14
КУБИК И ПОЛОВИНА БЕЗ ПАРИ, ТОВА Е 50 ЛИТРА НА ДЕН ВОДА В ЧЕШМАТА В ДОМА ВИ! ДРУГОТО СЕ ЗАПЛАЩА ПО ДВА ЛВ. ЗА КУБИК НА ЦЕНАТА НА ЕДНА КОКА КОЛА ОТ 2 Л..
15
ПОГЛЕДНЕТЕ В ГЛАВАТА Г-ЖА ЛЪЖА -ИСТИНСКА БОЛНА СВИНЯ!!!!!ЛЪЖАТА Е БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ-ПЕТЪР ДИМКОВ
16
А ще накара ли Червената Буржуазия да върно''Правилно приватизираното'' начело със товарищите Гергов,Дъбов,Р.Овч.,и ако продължавам да го изрежадам няма да ми стигне страницата,Ѝ ако тези върнат "Приватезираното'' спокойно ще си изплатим Външният дълг и нейната Аванта ще ѝ остане пак Аванта и няма да се дере по високоговорителите......
17
обръщението"гранжданката"не е ли за хора с влязла в сила присъда,а дебил нанков?
18
Тоя неграмотния с очилата е най-големия тъпак в шайката СУДЖУЦИТЕ 3, но е там, защото никой ГЕЙБераст не може да е по-умен от своя главатар Бай СУДЖУК........а, той самият е много НЕумен!!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
19
НИЕ СМЕ БЕДНИ ,НО ЗАЩО И ОТГОВОРЪТ Е ЯСЕН ------ЗАЩОТО 5 7 ГОДИНИ НИ УПРАВЛЯВАШЕ СТОЛЕТНИЦАТА НА НИНОВА И НИ ОГРАБИХА КОМУНИСТИТЕ ПРЕКРЪСТЕНИ В СОЦИАЛИСТИ И СЕГА СА КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ. ЕТО ЗАЩО НАРОДА Е БЕДЕН .
20
Толчо, Толчо Таксов, кога стана министър кога ти почерня шилявия дирник? Ама бързо се таучи да лъжеш и ти като предшественичката си!
21
ВиК дружествата са корупционни ями, в които потъват колосални средства. Над 60 % от водата се губи или краде. А пробвали ли сте да съгласувате инвестиционен проект за строителство? Ще ви съдерат кожата от рушвети. А ремонтите? Това, което е правил Вальо Топлото в "Топлофикация" е като детска усмивка в сравнение с това, което правят ВиК шефовете по места...
22
НА ТОЗИ ДЕТО БРЪЩОЛЕВИ НЯКОЙ РАЗБИРА ЛИ МУ НЕЩО. БУШОН С ГОЛЯМ АМПЕРАЖ. НО СКОРО ЩЕ ИЗГОРИ. МНОГО ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ И ПО ТУРИЗЪМ И ПО ДАЛАВЕРИ СЪС САНИРАНЕ И АСФАЛТ. СЕГА И КЪМ ВОДАТА СЕ НАСОЧИЛ. ЩЕ МУ ПОДАРЯ. ВОДОМЕР ДА МЕРИ КОЛКО Е ГОЛА ВОДА. АМАН ОТ ПРОФЕСОРИ ПО ВСИЧКО. ЗА ДЕСА ДУЛОВСКА ТОВА Е ВАЖНО. МНОГО ВОДА И ТРЯБВА. ДА ИЗМИЕ СМРЪДЛИВИЦАТА. УСМЪРДЕ ДЪРЖАВАТА
23
Защо не се скриеш. Колкото повече говориш, толкова повече простотии бръщолевиш. Министър - без отговорно говорене . Какви са доходите на хората и какво в селата ще подобрите, когато се вдигат цените на ВИК услугите. Там има ли канализация за отпадни води?? Празноговорене . това е изказа на това мистърче.
24
3лв/кубик е водата в Хасково от години някой управляващ да се сети да зашити хората нестава за пиене, аварии колкото искаш, а от миналата година и уран, некадърно управление на общината и държавата, а и обществена тайна е че Вик дружествата са партийни каси на управляващите
25
До 14. Ти един път ли се къпеш в месеца. Къде е тази цена от 2 лева. При нас е три лева от доста време. Стига са ни дигали цената с номера за инвестициите. От тридесет години ни цакат с този номер. Нали през това време старите заеми се изплащат. Да си покажат калкулациите. ГЕРБ да не се правят на ощипани нямало техни хора в комисията. Този председател кой го назначи.
26
В ХАСКОВО ОТ ГОДИНИ ПЛАЩАМЕ ПО 3 ЛЕВА ЗА КУБИК УРАНОВА ВОДА.ПОЗОР
27
Нанков,Вашата Основна Цел,е да се е.е Майката на Населението,без Циганите,защото те не Плащат
28
В пловдивското ВиК да се интересува някой колко и какви "капацитети" са се нагмездрили, в какви нови, служебни коли се инвестира, каква администрация се отхранва, а колко ентернитни и да некажа от римско време тръби поят пловдивчани и околията, за канал да споменавам ли, че е мираж за селата, пречиствателни имитации за пред плана за инвестиции. Трагедия и мизерна услуга, за която не си заслужава дори 1лв куб.м вода. Нека има нещо насреща за да имат очи да се вдига цената
29
От както гербавите са на власт, все сме на прага на Шенген, всичко е "изпълнено" , но винаги отлагат за следващата година и така осем години. Иде Тиквата на екскурзия почукат го по зелената балка и казват, догодина ще узрее, да ама не, пустото все не е узряла. Така ни влачат на дънна въдица с празни обещания, като шарани. Сега и до чаршафите опря, да проверят и те дали узряла ли е таз глава. За всеки случай е взел и Симо айдука от време на време по главата да го чука.Правилно другарко Мастурбаркова, бетонирайте пътя с цветя и рози, че Тиквоций Първи и без това не знае две думи на кръст от който и да е чужд език! " Всички тук парле ву франсе" , тази фраза още звучи в ушите ми от времето на посещението на бабое@а МакАрон и е върхът на лингвистичната гносеология на банкяския макак!Оперетен генерал и Цар Айдук поканени да забавляват група чаршафи и да се правят на маймуни. Невиждан цирк. Падам от смях.Не обичам комунистите а още повече гербавите, не съм дежурен хейтър по форумите, искам да ви питам следното, по-добре ли щеше да ни представи оня с некоординираните движения, като хиперактивно дете, без жена наречен прецедент мистър Бийн? Криво седете право съдете. Льотчика бърка с боксова ръкавица в някои области на гербавите и това ми доставя неизмеримо удоволствие! Naturalia non sunt turpia! , преведено," Естествените неща не са срамни" Ужасни сте ПИК, това си е живо окепазяване на президентската институция. Жлъч, завист и лизане на Тиквата от а@уса, през перинеума до пъпа! На комунетата никаква власт повече, те ни доведоха до трета национална катастрофа. За да докажат, че са чисти да върнат всичко от криминалната приватизация, пък ще видим по подир! Яли сме им горещата чорба а дядо ми Мъдрият заек казваше: " Парен каша духа"! Напредък, някои Герберастки кратуни започват да дават признаци на мислене!-:) Забелязват повторенията!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

-          Засрамена от разкритието, че се готви да прати дъщерите си в швейцарско училище вместо в британско, йоркската херцогиня решила да помогне с нещо на местното общинско училище. Зарадваният директор я помолил да съдийства на футболен мач.

-          Десет минути след началото на играта херцогинята забелязала, че едно от момчетата е съвсем само далеч от другите играчи. Тя го попитала дали е добре, но момчето само кимнало. След още десет минути херцогинята пак го попитала, но момчето настояло, че няма проблем.

-          - А защо стоиш съвсем сам? Защо не се включваш в играта?

-          - Защото съм вратар! - изсумтяло момчето.

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
1387
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
Учени от ЦЕРН откриха следи от неутрино с помощта на детектора с течен аргон
x