ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нещо се случва с Мария Габриел. А заплашваният министър Йоловски...

ТЕМА

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нещо се случва с Мария Габриел. А заплашваният министър Йоловски...

381865
на 15.11.2023
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нещо се случва с Мария Габриел. А заплашваният министър Йоловски...
Автор:   ПИК

"Министърът на електронното управление Йоловски се е оплакал пред Мария Габриел, че Кирил Петков е заплашвал децата му", обяви преди няколко седмици Тошко Йорданов.

Последва мощен скандал в държавата, досъдебно производство в прокуратурата. Йоловски и семейството му се движат с охрана от НСО и жандармерията. Безпрецедентно - пазят български министър от шефа му?!

Къде е обаче свидетелката - брюкселската снаха Габриел? Какво изобщо работи тя, освен че посреща самолети с българи от Тел Авив и се снима с рекламна цел заедно с тях?

Да сте чули коментар на Мария Габриел по злободневна тема? Какво мисли за дерогацията, ротацията, държавния бюджет, скандалите в сглобката, ледените отношения между ГЕРБ и финансовия министър, вотовете на недоверие?

А спомняте ли си колко храбра бе в началото на май, когато поиска главата на смятания за всесилен по онова време главен прокурор Иван Гешев? И именно след нейната изцепка се отпушиха мълниеносни събития - войната на Гешев с Борисов, екзекуцията на Гешев, раждането на "сглобката", разстрела на Алексей Петров...

Само след четири месеца, според договорките, г-жа Габриел ще става министър-председател. Но иска ли го изобщо или вече съжалява, че не си остана в Брюксел? Кой й дърпа конците, защото очевидно не разполага със самостойна воля - Борисов, бившите й началници в Брюксел, мистериозният съпруг - еврочиновник Франсоа, някой друг? Истина ли е, че е била извънредно близка с Алексей Петров, но след убийството му е предпочела да забрави дружбата им?

Добре е най-сетне да узнаем има ли държавата външен министър и вицепремиер, има ли ГЕРБ кандидат за премиер, има ли изобщо такъв политик като Мария Габриел на политическия терен. Според упорити салонни слухове тя вече е минала в "лагера" на "Промяната", трансферът й бил въпрос на време. Неслучайно не се появи на националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, въпреки че е била поканена...

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК