Вход
София
Времето в София 23 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нова бомба от прокуратурата за "ТАД груп" - пуснаха разговори на обвинените в тероризъм: Не мога да повярвам, че са стигнали до него, тва са ченгета... Нали тя пишеше едни мазни писма на Я.К., явно си гукат (ДОКАЗАТЕЛСТВА/ОБНОВЕНА)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нова бомба от прокуратурата за "ТАД груп" - пуснаха разговори на обвинените в тероризъм: Не мога да повярвам, че са стигнали до него, тва са ченгета... Нали тя пишеше едни мазни писма на Я.К., явно си гукат (ДОКАЗАТЕЛСТВА/ОБНОВЕНА)

на 23.08.2019
304671
25
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Нова бомба от прокуратурата за "ТАД груп" - пуснаха разговори на обвинените в тероризъм: Не мога да повярвам, че са стигнали до него, тва са ченгета... Нали тя пишеше едни мазни писма на Я.К., явно си гукат (ДОКАЗАТЕЛСТВА/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
23.08.2019
25
304671

Нови доказателства, установени от разследващите за обвинените в тероризъм след атаката срещу НАП хакер Кристиан Бойков и шефът му Иван Тодоров, публикуваха от спецпрокуратурата на сайта си видя ПИК.

Припомняме,че разследващите до момента съобщиха, че са налични данни за сериозни престъпления, включително опит за дестабилизация на държавата и правителството и всяване на хаос в обществото. Според обвинението доказателствата са изключително обезпокоителни, тъй като се касае за атака срещу държавността, което стана от разпространените доказателства.

Новите разговори пък ясно сочат, че извършителите са знаели точно какво правят и в деянието има умисъл. 

Предвид множеството въпроси на представители на медиите по отношение на делото срещу собственика и служители на „ТАД Груп“, Специализираната прокуратура предоставя допълнителна информация, пише в новото съобщение по повод доказателствата.

"На 08.08.2019 г. в проведено съдебно заседание Апелативният специализиран наказателен съд взе спрямо обвиняемия Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Съдът се запозна с представените от Апелативната специализирана прокуратура нови доказателства във връзка с извършената хакерска атака срещу НАП.

Досъдебното производство е образувано по реда на чл.212, ал.2 от НПК и се води за това, че от неустановена дата през 2019 г. до 15.07.2019 г. в Република България, гр. София с цел да създаде смут и страх в населението извършил престъпление по чл. 319б – 319г от НК – престъпление по чл. 108а, ал.1 от НК.

В резултат на извършеното деяние от сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, събрани са данни за лица, заемащи висши държавни длъжности, засегната е информационната сигурност на десетки държавни органи и търговски дружества.

С оглед на събраните по делото доказателства са привлечени в качеството на обвиняем три лица:

Ø Кристиян Бойков за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. ал.1 от НК;

Ø Георги Янков за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.3 вр. ал.1 от НК;

Ø Иван Тодоров за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.3 вр. ал.1 от НК.

До настоящия момент Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното производство, а именно на 01.08.2019 г. и на 09.08.2019 г. Подчертаваме, че тези доказателства са разгласени след разрешение на наблюдаващия прокурор, както и след като същите са били предмет на съдебно обсъждане.

"НАГЛИТЕ-2": Шефът на КРИБ разкри - "ТАД Груп" са терористи, с които не трябва да се преговаря

"НАГЛИТЕ-2": Шефът на КРИБ разкри - "ТАД Груп" са терористи, с които не трябва да се преговаря

За съжаление, проблемът е много голям. Ние вътрешно между...

на 14.08.2019

Въпреки прозрачността, в публичното пространство продължават да се разпространяват манипулативни твърдения, които целят персонално злепоставяне на конкретни магистрати и цялостно компрометиране дейността на прокуратурата. Тревожен е подходът на определени лица, политически партии и медии да поставят собствените си амбиции над интереса на повече от пет милиона българи.

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна, или не се засягат чужди права.

Предвид изложеното и след разрешение на прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК, представяме част от доказателствения материал по досъдебно производство № 142/2019 г. по описа на СО – СП", съобщават още от спецпрокуратурата.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

"Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство", казват разследващите.

Ето новата част от доказателствата, разпространени от прокуратурата. Сред тях са разпити, както и разговори между служители, заснети от видеокамерите в офиса на компанията:

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
1
Но за Лефски социализма не си е отивал никога! Тяхното съществуване без мощната държавна подкрепа е немислимо
2
Бaй Cтaври ви поздравява с песента ” Елате по-скоро при нас”
3
ТОЗИ ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДА КЕФА НА НЯКОЯ ЯХТА И ДРУГИТЕ ДА РАБОТЯТ ЗА НЕГО,ТРЪГНАЛ ПРАВИТЕЛСТВО ДА СЪБАРЯ... ПО ДОБРЕ ДА Е С НЯКОЯ ГЛУПАВА ПЛЕЙМЕТКА НА ПЛАЖА ОТКОЛКОТО НАДАРЕН ЦИГАНИН В ЗАТВОРА.
4
няма такива, има ЛАТИНСКИ букви драги следователи....
5
Тези келеши са за разстрел!
6
Ванга предрече: БСП ке умре от жена, чужда!Жена ке е Президент!Но Бенчо,Очите,Баневи,Ветко,Миню ,Цветан Василев, Огнян Донев, ПрокопиеФ и други подсъдими подлъгаха и купиха мунчовците и дрогарките да гласуват обратно на логиката!ТР го хакнаха спонсорите на БСП и Радев за да прикрият финансирането с нарко пари от Бенчо и Очите, ама изписаха вежди и дадоха възможност на ГДБОП да ползва цялата база данни без да иска съдебна заповед В резултат - Ветко олекна с 10 млн. Обещаха и още спонсори на Нинова и Радев са ударят, защото били неблагодарни Дано да не се превърнем в Украйна на Порошенко!Бог да пази България от продажните българи, от враговете сами ще се опазим!Спонсорите на БСП и Радев дори и преврат си купиха, ама на Радев са му къси ръчичките и умствените способности,все пак е чел и наизустил само Устава на БКП и Устава на БНА, които дори на английски може да сричкова, за радост на съселяните от Славяново!
7
Тва не е нормален процеc, тва е публичен съд, линч. Може и дa приспят някой обвиняем в ареста. Завинаги.
8
Pipi, отивай Гешев да ти връчи един калашник..., точно такива будали им трябват да им вършат черната работа.
9
отговор на коментар
А дано,ама надали?Лилявите комуняци са проклятието на Майка България,в Драгалевци на сапун!
10
Не ми се вярва толкова силно заинтересувани да искат да прочетат всичко това ,да го предоставят на Бат съдилище и каквото отсъди ,това ще е ,айде нема нужда/,,,,,,не се чете,,,,/
11
отговор на коментар
.........ДР0ГАРИУ ТУBА НЬЕ Е ВИAРНУ.......ВAЯГРА ЛИ ЗИМAШ БЬЕ МОИ ЧУEК..............ДР0ГАРИУ ТУBА НЬЕ Е ВИAРНУ.......ВAЯГРА ЛИ ЗИМAШ БЬЕ МОИ ЧУEК.........
12
изтрит файл в свободното пространство на криптиран диск - това са те вълшебниците на Бойко. Пък и хакерите си сложили камера да ги шпионира. Между другото не разбрах записът от камерата как показва, че са виновни. Притесняват се за данни на клиентите си искат да ги изтрият , притесняват се да не им затрият бизнеса, което се случи.
13
Кога са се публикували протоколи от предварителното производство и защо? Ако принципите на правосъдие са спазени, защо преди са се е произнесъл съда тези лица вече са осъдени публично? И къде, тук в този слугински сайт, който е готов на всякаква гадост, за да угоди на разскапаното правителство на Туквоча. Кой нормален българин иска да придължава да живее под ярема на толкова питеци от Шайката, да бъде унижаван и лъган, ограбван и изнудван? 95% искат Дембелина да го няма, да бъде съден заедно с целия МС, да бъде свален? Само 5% които са на хранилката или крадат от какво ли не поддържат статуквото! Не ходите ли между хората, не чувате ли какво говорят и пишат? Никой не харесва, с вече отчаяно мрази тази крадлива Шайка, пълна с неграмотници и крадливци!
14
Единственото, което разбрах е че "не се разбира".
15
Tarikatchenca toq mihluzen todorov li e i oniq caisa prigotvete se shte lejite,sega vi se vastanovqvat uvredenite dupeta ot aresta. No teparva vie gospoda shte ste furor v pandelata sumati hora pletat venci bulchenski za posreshtaneto shte badete zvezdi Tapanari kade varvite
16
Молодец , товариш гЕШЕВ , ех аз да имах медии като тази преди 80 години , да съдя в медиите , трябваше да ги бият в Бутирка докато направят пълни самопризнания. Тежък труд полагаха другарите чекисти , а сега чисто работите - записчета , файлчета , културно ! Так держать , товариш гЕШЕВ !
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Ето и какво съдържа самият разговор: Георги Янков: имаш ли достъп до телеграма? (приложение за криптирана чат комуникация) З. М7.: аа Георги Янков: до телеграма му имаш ли достъп З. М.: неговия ли не. Георги Янков: … не се разбира … заключен компютъра … не се разбира … З. М.: ама неговия телеграм, с такова с пин код и парола не може никой да му влезе, ма не то никой не може да ми го отвори
19
Ванчо, един ден цялия този цирк един ден ше свърши. Къде ще се криеш Кратуно тогава? Ще смееш ли да ходиш по улиците? Ще имаш ли храна, няма да имаш? Българина сега трае, мишкува, разпадне ли се това псевдоуправление, започва обрата или както му казват Рестото. Това което сътвори с кметицата на Младост за да помогнеш на Ваклев Груп ще ти се върне. Не само на теб и на другите мафиози които участваха в заверата. С Божестеото от СИК отдавна ще те е изритал и ще ти прехвърли цялата вина, независимо, че той е в основата. И където еи набарат хората ще има яки тупаници, а милионерите които затвори ще платят някому така, ме да видиш доста по-рано Свети Петър.
20
Журналистите вечно плачат че няма прозрачност.Като им дават конкретни данни,било теч на информация.Какво искате? Професията "журналисъ" се провали.На много, много малко статии може да се вярва.ПИК държи стандарт, но имате и идиотски материали. Бъдете обективни и ще станете сайт номер 1 по доверие.
21
Прокуратурата е за съд, дайте ни още малко материал и ще видите какво ще ви се случи. Изнесете още "доказателства" моля, копайте си гроба сами. Вие сте престъпниците.
22
Прокуратурата е за съд, дайте ни още малко материал и ще видите какво ще ви се случи. Изнесете още "доказателства" моля, копайте си гроба сами. Вие сте престъпниците.
23
...ясно, че точно истинските доказателства няма да ги изнесат! Ще ги оставят да се пържат на бавен огън, докато не започнат един друг да се топят! Тези самозабравили се "умници" не са за жалене!
24
Тия хакери щяха да разкрият на бойко методиев дебелия гъз, дето ръси пръдня след себе си. Но той толкова се опростачи, че вече е трудно да му скриват простотиите.
25
Тия зализани хюмнета ,пардон хакери са се взели много на серизно!И те като Слави Трифонов си въобразяват,че ще дърпат конците в държавата!Пязи Боже,сляпо да прогледа!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 19534
архив

- Знаеш ли, че пиенето съкращава живота двойно?
- Как така?
- Ами ти например на колко години си?
- На 40.
- А ако не пиеше, вече да си на 80!

 

няма нови новини
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
сега
2259
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Топмодел роди в Дубай втора рожба на Таки - ето защо подземният бос върна новия претендент за милионите си в България - само в "Жълтите новини"
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Не крещете и не работете - днес е ден на миротворството и спокойствието
x