ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Още от скандалния запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната"! Асен Василев: Трябва да вдигаме градуса в казана, но не можем да го правим това в кампания, когато обясняваме "Бойко е п*дераст" (АУДИО)

Час Пик ГЛАВНА

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Още от скандалния запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната"! Асен Василев: Трябва да вдигаме градуса в казана, но не можем да го правим това в кампания, когато обясняваме "Бойко е п*дераст" (АУДИО)

244078
на 27.05.2023
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Още от скандалния запис от Националния съвет на Продължаваме промяната! Асен Василев: Трябва да вдигаме градуса в казана, но не можем да го правим това в кампания, когато обясняваме Бойко е п*дераст (АУДИО)
Автор:   ПИК

Все още депутатът от "Продължаваме промяната" Радостин Василев публикува пълния запис от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

препоръчано

Припомняме, че преди няколко часа, Василев даде голяма пресконференция на която заяви, че ще напусне парламентарната група на ПП-ДБ, защото не може да подкрепи прегръдката с ГЕРБ.

Той пусна и акценти от записа, от които се чува как Кирил Петков обяснява на своите депутати за предложението за ротационни премиер, като се чуват и много смущаващи факти. В общия хор се включва разбира се и Асен Василев. 

По време на заседанието депутат от ПП пита Асен Василев какво ще се промени с ротационния премиер и взимането на Мария Габриел в тяхното правителство. Ето какъв е отговорът на Василев:

Асен Василев: Какво се е променило? Единственото, което се е променило е, че вдигнахме температурата в казана. Вдигна се напрежението и почнаха да избиват някакви неща. И ако влезнем на кабинет и отстраним Радев от службите и засилим надолу по терена допълнително съдебната реформа, това ще вдигне още драматично температурата в казана. 

Единствената причина Гешев и Бойко да се стрелят е, че преди година и половина, написахме в ПВУ (Планът за възстановяване и устойчивост - б.ред.), че трябва да има закон за съдебната власт. И година и половина по-късно те разбраха, че няма как да ги вземат тия пари, ако няма този закон за съдебната власт от една страна, а от друга има натиск и от Европа, и от Щатите, и това е видимо, това е формален ангажимент на държавата. 

И Бойко, като е обещал на посланиците, че ще го изпълнява и взе да го изпълнява, изведнъж цялата кочинка се разтропа. Иначе щяхме да сме си мирно, тихо, спокойно и Гешев щеше да е радост. 

И колкото повече вдигаме температурата в тоя казан, т.е., ако ние дръпнем службите и те почнат да подават материали. Ако съдебната реформа почне реално да се случва, почнат някакви конституционни неща да се случват, мине първо гласуване на Конституция и т.н., ако се види, че прокуратурата ще бъде разчукана, това вдига температурата и шансът да имплодира цялата тая гадна система на навързани свински черва, е доста по-голям. Но това, за да го правим, трябва да са при нас лостовете, за да можем да го правим. Това не можем да го правим, докато сме в кампания и обясняваме "Бойко е педераст“.

(не се чува). Така, че малко е такава ситуацията. И пак казвам - аз може да гледаме на нея като лууз-лууз или уин-уин. Ако решим, че ще теглим (не се чува) на Бойко, това ни поставя в добра ситуация електорално и да се явим на нови избори. Ако не теглим една на Бойко, това ни поставя в ситуация да вдигнем напрежението до такава степен, че всъщност да гръмне целият бойлер. Това е уин-уин прочитът на ситуацията. 

Лууз-лууз прочитът на ситуацията е, нали, ако вземем Габриел и си губим всичките избиратели и ги даваме на "Възраждане“, а пък, ако не вземем Габриел, сме лузъри.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: В шестия ден на юни честваме един наистина велик светец ПРАЗНИК: В шестия ден на юни честваме един наистина велик светец
ПИК TV x
Журналистът Стефан Ташев разкрива мистериите около смъртта на Брат Галев пред ПИК TV: Най-вероятно Геле е бил през цялото време в България (ВИДЕО) Журналистът Стефан Ташев разкрива мистериите около смъртта на Брат Галев пред ПИК TV: Най-вероятно Геле е бил през цялото време в България (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК